Indijoje vis labiau chaosą kelią beždžionės teroristės - per karantiną jos ypatingai įsidrąsino  (1)

Indijos žiniasklaida, kurią cituoja JAV naujienų kanalas „Sky News“, skelbia, jog Delyje, netoli Meeruto medicinos koledžo, beždžionių gauja užpuolė laboratorijos asistentą ir atėmė iš jo trijų žmonių kraujo mėginius, tiriamus dėl COVID-19.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėliau viena iš užpuolikių pastebėta gretimame medyje, ji graužė vieną iš mėginių paėmimo rinkinių, nurodo „Times of India“.

Dėl šio incidento turėjo būti pakartoti tyrimai tiems trims pacientams, kurių mėginiai buvo prarasti.

Tai nėra pirmas kartas, kai išskirtinai protingos raudonsnukės makakos pasinaudoja visoje Indijoje galiojančiomis karantino sąlygomis, kuriomis siekiama pažaboti viruso plitimą.

Nors jau daugelį pastarųjų metų šie primatai kelia vis daugiau problemų Indijos miestų teritorijose, manoma, kad per du pastaruosius mėnesius, kuomet Indijoje galioja karantinas, beždžionės ypatingai įsidrąsino.

Pavyzdžiui, nestinga pranešimų, kad makakos pradėjo rinktis tose Delio vietose, kurių anksčiau vengdavo nes įprastai ten būriuojasi dideli žmonių kiekiai.

Šie gyvūnai jau priprato gyventi artimoje žmonių kaimynystėje ir manoma, kad kai kurioms makakų grupėms gyvenimas per karantiną pasunkėjo – sumažėjo maisto, kurį galima nukniaukti, šaltinių.

Indijos valdžia rekomenduoja pandemijos metu nemaitinti beždžionių, nes šalies medicinos ekspertai teigia, jog tokiu būdu virusas galėtų mutuoti ir persimesti į primatus.

Tamil Nadu miškų departamento vyriausiasis biologas anksčiau įspėjo, kad jeigu taip nutiktų, virusas galėtų labai smarkiai pakenkti ir makakoms, ir kitoms gyvūnų rūšims, kurios medžioja makakas.

„Esmė tame, kad apie virusą kol kas išmanome dar labai nedaug, todėl geriau apriboti savo kontaktus su laukine gamta tol, kol nebus atlikta daugiau tyrimų ir nebus nustatytas viruso poveikis kitiems ne žmogiškiems primatams bei kitoms gyvūnų rūšims“, – leidiniui „The Hindu“ sakė biologas.

Indijos žiniasklaidoje netrūksta pranešimų apie tai, kad Delyje primatai kelia chaosą – iš žmonių vagia maistą ir telefonus, įsilaužinėja į namus, terorizuoja žmones Indijos sostinėje ir jos apylinkėse.

Makakos kolonizavo vietoves aplink Indijos parlamentą ir šalies ministerijų pastatus – Ministro pirmininko biurą, finansų, gynybos ir kitas ministerijas. Ten jos gąsdina ir visuomenę, ir valstybės tarnautojus.

„Jos labai dažnai atima maistą iš praeinančių žmonių ir kartais netgi įlenda pro langus į kabinetus bei suplėšo dokumentus“, – 2018 metais sakė namų ministerijos tarnautoja Ragini Sharma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (1)