Keistos istorinės legendos - Jekaterina II žuvo sutraiškyta meilužiu tapusio arklio?  ()

Jekaterina II - Rusijos imperatorė, valdžiusi šalį nuo 1762 iki 1796 metų. Štetine gimusi moteris yra viena ryškiausių Rusijos istorijos figūrų. Galbūt dėl to jos mirtį gaubia keisti gandai - ar tiesa, kad Jekaterina II mirė bandydama užsiimti seksu su arkliu?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jekaterina II dar būdama šešiolikos buvo ištekinta už septyniolikmečio sosto įpėdinio Petro III. Jis, panašu, buvo nevaisingas ir protiškai atsilikęs, todėl po Jelizavetos mirties tapęs imperatoriumi buvo atvirai nemėgstamas valdovas. Tuo valdovu jis buvo neilgai, nes buvo priverstas sosto atsisakyti Jekaterinos naudai, o vėliau netikėtai žuvo. Buvo spėliojama, kad jo mirtimi pasirūpino pati Jekaterina II, tačiau lygiai taip pat tikėtina, kad jis žuvo per eilines išgertuves.

Jekaterina II norėjo tempti šalį arčiau europietiškos kultūros. Ji buvo mėgstama valdovė, tačiau turėjo ir keistų asmeninių savybių. Laikais, kai vyrai dominavo politikoje, Jekaterina II neslėpė savo moteriškumo ar seksualinių pomėgių. Kitaip tariant, ji turėjo ne vieną meilužį. Net jos vaikų tėvai buvo skirtingi.

Net įkopusi į penktąją dešimtį ji neatsisakė vyrų draugijos. Tiesą sakant, vienu metu jos meilužiai buvo atrenkami labai organizuotai. Grigorijus Potiomkinas, vienas iš jos favoritų, pats parinkinėdavo imperatorės meilužius. Jie buvo patikrinami - buvo įsitikinama, kad jie neserga lytiškai plintančiomis ligomis, o jų pajėgumus pirmiausia išbandydavo rūmų damos.

Jekaterina II mirė būdama 67 metų amžiaus. Ji buvo rasta rūmų tualete ant grindų. Gydytojai diagnozavo insultą. Netrukus ji mirė savo lovoje.

Jekaterinos II meilužių gausa ir viešai aptarinėjamas seksualumas paskatino keistas versijas apie imperatorės mirtį. Buvo kalbama, kad ji žuvo bandydama užsiimti seksu su žirgu. Ši legenda turi kelias versijas, tačiau populiariausia teigia, kad eržilas buvo pakabintas virš Jekaterinos lovos, o trūkus diržams tiesiog sutraiškė imperatorę. Jekaterina II iš tikrųjų mėgo žirgus, tačiau ši istorija neturi nieko bendro su realybe.

Dar 1647 metais vokiečių autorius Adamas Oleariusas pasakojo, kad rusai dažnai užsiiminėja seksu su gyvūnais, ypač dažnai - su arkliais. Oleariuso teiginiai buvo kartojami ir siekiant pašiepti rusus, ir kaip tariamai tikri istoriniai faktai. Panašu, kad šios istorijos laiku pavijo ir Jekaterinos II mirties legendą.

Jekaterinos II seksualumą supa ir kitos legendos. Ilgą laiką buvo kalbama apie erotiniais motyvais puoštus rūmų baldus. Nors kadaise buvo pasirodę tariamų jų nuotraukų, jokių tikrų, patikrinamų įrodymų, jog tokie baldai egzistavo, tiesiog nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(6)
(9)

Komentarai ()