Alkoholio vartojate mažai ir retai? Nemanykite, kad negresia pasekmės - štai ką sako profesionalai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2020-06-07 10:06
jordanbn2 2020-06-07 10:29
Idomiai mintys sudeliotos. Rasoma kad kenkia net mazi ir retai vartojami alkoholio kiekiai. Po to rasoma kad padaryti pertrauka sveika. Tada kyla klausimas ka turejo omenyje sakydamas mazai ir retai. Nes retai tai kaip suprantu su didelemis pertraukomis. Tai cia kokia papildoma pertrauka reikia padaryt?
vytautas50 2020-06-07 10:44
bahuriux 2020-06-07 12:14
https://bengreenfieldfitness.com/articl ... g-alcohol/
T 2020-06-07 14:36
Šiaip tai alkoholis organizmui ne naujiena. Internete pilna vaizdelių kaip gyvūnai prisivalge papūvusių vaisių svirduliuoja. Pasaulyja patys atspariausi alkoholiui pasirodo yra Pietų Amėrikos indėnai.
AAA000 2020-06-07 21:35
cia joks ne atsparumas, o toleravimas. mazais kiekiais organizmas toleruoja labai daug nuodu rusiu. o kartais net gydomasis efektas buna i nuoda - kai susiklosto kokie nors kiti faktoriai. straipsnis kazkoks mankurtinio lygio. alkoholis yra tiesiog paplites nuodas mazo toksiskumo. ir pardavinejamas legaliai. prie ko cia psichologija - nera juk jokio rysio... benzina juk irgi pardavineja legaliai. as manau problema greiciausiai mentalitetine, kad krautuvese pardavineja kaip kazkoki visuotini maisto produkta. manau valdzia visuomenei turetu aiskiau deklaruot, kad tai svaiginimosi priemone. ir tik tam poreikiui skirta. kaip ir rukalai ir panasus slamstas. isimt is visu auklejamuju-ugdomuju programu bet kokias uzuominas i tai. nes dabar privesta visokiu "tradiciju", kad ten koks alus vos ne skysta duona, ar kokia uzpiltine pries miega - vaistas nuo visu ligu, ar ten vynelio siurbciojimas - kazkokia aukstuomenes etiketo norma. ir panasaus sudo... turetu but aiski deklaracija - tai tiesiog svaiginimosi formos. leistinos. bet jokiu butu ne rekomenduotinos. kad nebutu jokio teigiamo atspalvio kur jo nera. kad alkoholio reklamavima pasalino is visuomenines erdves - cia labai teigiamas zingsnis. truksta tik manau auklejamomojo-svieciamojo dar. o visa kita galima palikt kaip yra. aplamai kas liecia gydyma - manau turetu but irgi ugdoma mokyklose kaip bazinis dalykas. nes tokie straipsniai - cia sudo malimas per veloje stadijoje. visuomene nemoka gydytis - nes ir gydymas bezdzioniu lygyje ir niekas nesupazindintas su situacija tai ir varinejama visokios alkoholines kampanijos tokiais straipsneliais...
kukulis4 2020-06-07 22:48
Italai. Vidutinis italas isgeria 100gr vyno per diena. Cia neatmetus tu kur negeria, vaiku, etc. Realiai, turbut, butu galima teigti, kad vidutinis suauges italas per diena bent po taure vyno isgeria. O gyvenimo trukme pas italus viena is ilgiausiu pasaulyje. As kazkaip linkes pritarti tai nuomonei, kad alkoholio poveikis sveikatai priklauso tiek nuo kiekio, tiek nuo rusies, tiek nuo kokybes, ir jeigu vidutinis lietuvis vietoj dvieju alaus prie vakarienes, isgertu ta pacia taure geresnio vyno, tai vidutinis lietuvis irgi gyventu ilgiau. PS. Vytai, maladec kad negeri. Tau ir nereikia - tu ir taip su polekiu, tau nebent kokio dezinfekcinio skyscio apsislakstyt, del kvapo.
jull 2020-06-08 00:08
Mano nuomone, alkoholis nera geras daiktas, musu salies kontekste. Panasu, kad geriam mes tikrai per daug. Bet, nu kodel negallima to normaliai isdestyt ir pagrist duomenim, vietoj vieno zmogelio pasnekejimu? Ok, darykim prielaida, kad sitas zmogelis zino savo darba, bet ar tai daro ji ekspertu, kurio nuomone yra kazko verta? Mano nuomone ne. As randu keleta sito zmogaus publikaciju, paskutine sita: "Dose Escalation of Naltrexone to Reduce Stress Responses Associated With Opioid Antagonist Induction: A Double-blind Randomized Trial" Beje, prie viso to, Publikuota 2020, zurnalas puse bedos. Reiskia, ekspertas dirba kita kryptim, o gal ir visada dirbo, nes nei viena is publikaciju nera susijusi su alkoholiu. Bet jo nuomone kazkodel turetu but kazko verta butent situo klausimu. Kazkas mano, kad mes, skaitytojai, esam cheap bastards, kuriem galima kist ka nori, vistiek sueis.
Arunas1948 2020-06-08 07:26
Kodel Italai geria vyna ir ilgai gyvena, nes geria naturalu sausa vyna, kuris patekes i krauja tirpina kalkes t.y. kraujagysles svarios, as kas rytas ant tuscio skrandzio isgeriu 100 gramu brendzio su puse citrinos sulciu, del ko jusu dziaugsmui ilgai gyvenu.
Shinigami 2020-06-08 08:41
1) Esu girdėjęs apie alaus pilvuką, bet dar neteko girdėti apie vyno ar degtinės pilvuką. Kas rodo, kad skirtingas alkoholis skirtingai veikia organizmą. 2) Visi žino, kad atsparumas alkoholiui priklauso nuo šalies. Vieniems užtenka butelio silpno alaus kad apsvaigtu, kitas ir su buteliu degtinės bus blaivesnis. Tai vėl rodo, kad alkoholis skirtingai veiks organizmą priklausomai nuo šalie. 3) Visi tyrimai su alkoholiu yra kaip ir visi tyrimai su maistu - tik statistika. Statistika - tai melo rūšis. Žmogus per savo gyvenimą suvartoja daug įvairių medžiagų ir gyvena įvairiose medžiagose (automobilių išmetamose dujose, pastatų dūlėjimo dulkėse, įvairaus plastiko aplinkoje ir t.t.) ir visos jos veikia organizmą. Kaip dabar išskirti kad tai tik alkoholio poveikis, o ne kitu medžiagų? Jei tyrimą darysi vienoje vietoje, tai visi tiriamieji gali būti veikiami to pačio faktoriaus, bet nesusijusio su alkoholiu. Pav. dauguma pastatų mieste pagaminti iš tu pačių medžiagų ir tu medžiagų dulkės veikia visus tiriamuosius. Jei tirsi skirtingas šalis, tai pradeda veikti antras punktas. Taip pat visi tiriamieji turi vartoti vienoda alkoholį, dėl pirmo punkto.
sangvinic 2020-06-08 13:16
Mes gyvenam po 65-105 metys Žemėje. Alkoholus gyvena virš 5000. Kas mes prieš jį? Jei galit nevartot - nevartokit. Pritariu tiems, kurie skleidžia, jog nieko gero alkoholis nesuteikia. Tai narkotikas kaip ir visi kiti. Manau saugi dozė yra bokalas šampano per Naujus metus, ir tai tam nėra būtinybės. Jei bandai pateisinti alkoholio vartojimą - turbūt pats bandai pateeisinti save, nes vartoji. Taip taip.
immortallt 2020-06-08 13:28
Shinigami, esi išgėręs per vakarą 4 litrus degtinės? Alaus tai laisvai galima. Štai tau ir atsakymas alaus pilvuko. Alus nors ir nėra dauguma atvejų kaloringesnis nei degtinė, alaus gali nepalyginamai daugiau išgerti rimtai neapsvaigęs. Priešingai su kalorijų deginimu, darant "mirtis" (atsispaudimas, šuoliuokas iš tūpėjimo pozos iškeliant rankas į viršų ir pritūpimas) kalorijų per valandą gali sudeginti kartais daugiau nei bėgiojant ar važiuojant dviračiu, bet "mirčių" negali daryti valandą. Tai sumoje bėgiojant ar važiuojant dviračiu sudeginsi daugiau kalorijų, nes tolygiau paskirstai krūvį, arba šiuo atveju alkoholį (su daug kalorijų) Nu baikit naudoti "statistika - melo rūšis", nes nesuprantate net kas šiuo pasakymu yra sakoma. Statistika niekada nemeluoja, meluoja tie, kurie interpretuoja ją blogai. O šiaip biesina mane radikalai. Alkoholį šiaip didelė dalis žmonių, ir Lietuvoje, net nuo kūdikystės vartojo mažais kiekiais - vaikam skiesdavo vandenį su šiek šiek alaus, suaugę gerdavo mažai skiestą/gryną dėl paprastų priežasčių - toks vanduo turėjo mažesnę tikimybę būt pavojingas sveikatai. Ir nereikia sieti alkoholizmo su saikingu/kultūringu alkoholio vartojimo. Alkoholio neproporcingi draudimai baigiasi tik tuo, kad žmonės užsiima buitiniu alkoholizmu, kur nusigeria iki žemės graibymo, o ne saikingai mokosi gerti. Ir ne, nesu alkoholikas, būna pusmetį negeriu ir ne dėl to, kad neturiu, o dėl to, kad nėra jokio noro. Geriu kartais ir nealkoholinį alų. Bet lygiai tap pat patinka įsipilti kokius 50-70g gero viskio ir lėtai jį gurkšnoti.
HardAxe 2020-06-08 15:19
Manau labiau nuo praktikos. Vienokį kiekį gali pakelti, kai turi vakarėlį kas savaitgalį, daug mažesnį - jei išgeri alaus kartą į mėnesį. Ir tas toleravimas pasikeičia per kelias-keliolika savaičių.
AAA000 2020-06-08 17:03
ten ne riebalinis pilvukas, o issipute kepenys. kepenys kazkiek sugeba ataugt - jei intensyviai nuodijamos. o megejai prisigert daug alaus per stipriai nuodija kepenis. ne vienkartiniu kiekiu nuodija, o mazos koncentracijos pastovumu. ir kepenys isauga nesveiko dydzio, kad atrodo kaip pilvas. viskas atrodo normaliai - bet paskui situacija keiciasi. issivysto kokia nors ciroze, uzdegimas ar nepakankamumas. ir graban. spirituotu megejai - ten kitos problemos. ir tu nepagersi spirituotu istisai kaip alu. apsinuodiji trumpiau. ------- aplamai, viena is trumpo gyvenimo priezasciu - medicina nepakankamai ismano salinimo sistemas. ypac limfos. smegenyse limfos sistema aplamai atrado tik pries kelis metus. kad tokia yra. iki siol musu pazangiausia bezdzioniu medicina mane. kad smegenyse tokio dalyko isvis nera nors cia tipine-globaline lastelinio lygio sistema. jei ismokt pvz limfos sistema aktyviai praplaut kokiais mikro kateteriais - manau butu +10-15m pridetinis gyvenimo suolis pasaulineje populiacijoje. bet nuo genetines senatves tai nepadetu...
immortallt 2020-06-08 17:10
HardAxe, genai turi didelę įtaką tam, kiek alkoholio išskaidyti gali. Su broliu paveldėję tokius genus, kad iš esmės tam, kad nusigertume, visi aplink jau bus trūkę ir pats toliau turėtum gerti. Jokių pagirių niekada (miego trūkumas nebent ar rūgštys).
AAA000 2020-06-08 17:14
slepkis tu buhalterio gene gerimo "atsparumas" priklauso tik nuo organizmo bukles ir valgymo iprociu. genetinio faktoriaus isvis nera.
eXpo 2020-06-08 17:25
AAA000 , tu gal geriau nenusisnekek apie tas kepenis , negalvojau kad tu toks bukas. Nuo alaus mat zmonems kepenys uzauga kibiro dydzio . Jau gi nekart buvo rasyta kad alus kelia apetita - ko pasekoje zmogu gerdamas alu privalgo daugiau uskandziu ar kito maisto. Sofa+alus+daugiau kaloriju su maistu = pilvas. O siaip dauguma uzkietejusiu alkoholiku buna perdziuve, be pilvu su viedro dydzio kepenim : )) . Mano kolega kiekviena diena isgeria bent 6-7 0.5l alaus , savaitgali bent po 12 i diena . Valgo mazai - tingi gamintis. Jokio bent kiek atsikisusio pilvo neturi. Geria tokiais kiekiais jau dvylika metu.
Arunas1948 2020-06-08 17:57
Kai buvau jaunas isgerdavau po 10 bonku sampano, vyna labai megau, kaimynas uzrauge 50 litru tai sukirtom kad as vienas isgersiu, kai pamate kad baigiasi nutrauke lazybas, dabar negaliu paziureti i vyna, kazkas reguliuoja nora.
kukulis4 2020-06-08 21:49
immortallt 2020-06-09 08:12
25 litrų vandens išgėrus gali mirti, jis čia vyno daugiau išgėrė