Paslaptingoji Saulės sistemos planeta gali būti visai ne planeta? Štai ką naujausi tyrimai sako apie Devintąją planetą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-06-25 10:25
Šitas variantas, kad tai juodoji skyle man buvo pirma mintis atėjusi į galvą, kai tik perskaičiau pirma kartą straipsnį apie tą "9 planetą" ir jos palydovus su eliptinėmis orbitomis. Nes logiškai mastant kas gali būti nematomas 5-10 kartų masyvesnis už Žemę bet jo salyginai mažyčiai palydovai matomi.
AAA000 2020-06-25 11:06
cia isvis ne variantas, kol tokiu "skyliu" neatrasta nei vienos cia idiotu teoretiku paistalai - kai is esmes tereikia tik praktiniu tyrimu ir stebejimu. kas is to - kad "galbut egzistuoja" ----- matavimu tikslumus tegu didina. cia vienintelis kelias. kurt jautresnius prietaisus. ju kieki didint. net pacius elipsinius objektus vos ne vos sugeba pamatyt. matematiniai metodai gerai veikia tik kai!!! is dideles imties duomenu globalini sistematizavima siaurini. tada patikimumas dideja. net fizikoje ir mechanikoje tas galioja. o daryt atvirkscias isvadas - is mazai duomenu kurt visaapimamcias teorijas - cia idiotizmo demonstravimas . nes duomenis iskraipanciu paklaidu verte tampa didesne uz pacius duomenis patikimumas mazeja. ir beja logaritmiskai buhalteriams cia nesuvokt... ju protelis - LINIJINIS kaip ir einsteino o va straipsnyje panasu aprase kazkokiu nekvailu skaiciuotoju kolektyva. bent jau ju prielaidos teisingai pateiktos apie duomenu kilme.
bahuriux 2020-06-25 15:44
Ką tu čia skiedi? Tai ir daroma stebima praktiškai, ko tu nori kiek stebėjo trajektorijas tokios ir prognozės. Dėl BH tai Enšteinas ir buvo tas teoretikas anot taves idiotas buhalteris kuris numatė, kad BH turi egzistuoti. Tau kaip parktikui beliko tik nuskristi iki ten ir patkrinti ar ta BH egzistuoja. O šiaip BH neegzistuoja palei tavo supratimą nes jos neužima nei kiek erdvės, tik poveikis yra, gravitacinis, magnetinis na ir įvykių horizontas dar, bet jis irgi palei tave ko gero nėra materialus. Visa kosmologija ir astronomija pagrysta tik matematiniais modeliais kurie pritempti prie stebėjimų ir aišku jie nėra tikslūs ir baigtiniai, nes niekas nežino kas ta dark energy ir dark matter. Tai palei tave net neverta tuo užsiiminėti? Jei kontraargumentuoji pasistenk kuo trumpiau ir tiksliau dėstyti mintis su info šaltiniais be debilų, beždžioniû, buhalterių, emocijų su smailikais ne į temą ir kitu .BS. PS. Jei aplink tave vien tokie veikėjai, durniai, beždžionės ir buhalteriai, tai gerai pagalvosk gal tu esi centrinis.
Arunas1948 2020-06-25 15:54
Jeigu butu Juodoji skyle suvalgytu Saules sistema ir nepajustu.
bahuriux 2020-06-25 16:20
Dar vienas pilypas iš kanapių pareiškė savo kompetetingą nuomuonę. Ta skylę galbūt saulė pagavo pro śalį skriejačia, tiesiog kaip svetimas planetas ar asteroidus ir kometas pasigauna kaikurios žvaigždės. Tiesiog betkoks kūnas sukasi sistemos orbitoje ar tai būtu akmenukas ar BH. Išvis ta BH galbūt jau yra išgyvenusi prieš saulę buvusios žvaigždės virtima supernova. Ar tu pergyveni kad Jupiteris gali tave įtraukti su visa žeme į patį Jupiterį. O gal bijai kad žemė gali nukristi į saulę. Ne nebijai? Tai žinok ir nemasyvios BH gali suktis orbitoje aplink žvaigždės sistemos masės centrą miljardus metų ir praryti tik vieną kitą dulkę, kosmines elementarias daleles, em bangas tipo šviesą, ir gal jei pasiseks kokį vieną kitą asteroidą.
AAA000 2020-06-25 19:03
juodajai skylei galioja atstumai irgi. jei ji mazos mases - trumpas veikimo atstumas. jupiteris veikia irgi taip pat - iskreipia- pritraukia orbitas, bet neitraukia. jei tiesiogiai nepataiko - tai ir nepapuls. mazos mases juodoji skyle veiktu analogiskai - tiesiog jos nematytum kaip jupiterio. bet jei nera gravitacinio poveikio - tai apie mazas skyles net nera ka sneket nes butu dar ir kitas dalykas - dinginetu is akiracio zinomi objektai. is matomu taptu nematomi. o sito irgi ner tai apie ka tada snekam - mazu skyliu fantazieriai? as neginciju - kad maza skyle butu nepastebima. bet salutinis poveikis tai butu net labai pastebimas nebet bahuriux tu teigi - kad maza skyle kazkokia super unikali ir visus objektus pakelyje aplenkia - nes mazos juodosios skyles butent tokios su spec savybem, nes eisnteinas pritempe matematiskai ir hawkinsas ten visokius horizontus ivykiu prisvaigo aplamai - tamsioji materija - tai super mini juoduju skyliu debesis visos vengia viena kitos ir ju niekada nesimato. labai tinka teoriskai nesutapimams paaiskint mini skyles valdo!!!
Dannas3 2020-06-26 08:34
Baxuriux primorial black holes, pokolkas yra tik hipoteziu stadijoj, gal todel sita terorija mazai tiketina, nors skamba labai viliojanciai. Man irgi buvo klausimas, kaip galima nepastebet planetos, bet cia tik del to, kad ji tikrai, jei tokia yra, yra labai toli. Isivaizduok, kad netgi kaimyniniu blausiu M tipo zvaigzdziu sunku iziuret. Tai iziuret kuna, kuris skrieja kelis ar keliasdesimt tusktanciu kartu toliau nei zeme nuo saules tampa beveik neimanoma su dabartiniais teleskopais ar kitais instrumentais.
Darius995 2020-06-26 14:18
Nesuprantu, kodėl dėl mažos BH turėtų dinginėti didesni objektai? Teoriškai, jei tokia bh pakankamai greitai (greičiu, artimu šviesai) pralėktų kiaurai Žemę, tai tik paliktų kelių cm skersmens skylutę kaip kulka butelyje. Mažesnis greitis Žemę sudraskytų į gabalus, žinoma, bet ne todėl, kad tai - juodoji skylė, bet tik dėl savo masės.
punktyras 2020-06-26 16:15
Šio piliečio supratimas apie fiziką bendrai ir gravitaciją konkrečiai yra labai negilus, jei nepasakyti vaikiškas. Tačiau garbus amžius neteikia vilčių, kad galėtų ką nors išmokti ir dalyvauti produktyvioje diskusijoje. Tad, bahuriux, nevark, nebent jei pačiam būtų malonu
punktyras 2020-06-26 16:25
Kokia teorija rodo, kad maža BH pereitų Žemę kiaurai, jeigu judėtų greičiu, artimu šviesos greičiui? Visos žinomos sąveikos perduodamos šviesos greičiu, tad sureaguoti spėtų. Išsiskyrusi energija susprogdintų Žemę.
conjurer 2020-06-27 01:21
Nelabai suprantu kaip tokio dydžio juodoji skylė galėtų egzistuoti. Bet jei ji egzistuoja ar mums reikia "slingshot" projekto? Gravity asist nuo šio objektų būtų pakankamai stiprus, dideliais greičiais pasiųsti objektus į skirtingas puses. Ta prasme arti įvykių horizonto, pabėgimo greitis turėtų būti netoli šviesos greičio. Taigi suradus tokį objektą galima būtų pigiai pasiųst zondus artimu šviesos greičiui į artimiausias žvaigždes. Taip pat pastačius konstrukciją apie ją, būtų galima sukurti didelės galios kosminę elektrinę. Kalbant apie objektus kurie galėtų suktis aplink ją, kosmose yra pilna dulkių kurios turėtų patekti į jos orbitą, gal keli mažesni ar didesni akmenukai. Taip pat jį turėtų turėti atmosferą akrecinio disko pavidale. Kas turėtų padėti ją pastebėti.
Arunas1948 2020-06-27 11:32
Vyrukai jus maisot gravitacija su juodaja skyle, apie gravitacija kazkiek zinom apie juodaja skyle nieko tik fantazuojam, tai ir fantazuokit toliau.
bahuriux 2020-06-27 12:58
OMFG awesome! Jei tai tavo originali mintis, reiškia tavo tech. kūrybiškumas afigienas. Daugiau reikia tokių žmonių kurie sugeba generuoti tokias beprotişkas geraja prasme idėjas. Tai būtu kažkas tokio kaip, kad rato arba interneto išradimas, kažkas super duper ko nebuvo galima nukopijuoti iš gamtos. Tam atvejui jai tas objektas nėra BH. Aš kažkur skaičiau kad sutelkus pakankamai daug galingų lazerių spi dulių į vieną erdvės tašką galima sukurti kažką panašaus į mikro juodają skylę. Nepamenu smulkmenų, bet jei taip ir yra tada būtu visai cool pasigamimti juodają skylę kurnors arčiau pvz iš asteroidų asteroidų žiede. Ta prasme užvedi mikro BH ir maitini ją asteroidais, tuo pačiu gali judėti toliau naudodamas BH kaip variklio šerdį maitinti asteroidais ir tuo pačiu generuoti energiją, Kai BH masė būtu pakankamo dydžio tarkim maždaug 1-5 Žemės masių tada ji būtu jau stabili nelabai tiktu kaip variklis ir galėtume ją turėti orbitoje aplink Saulę kaip rašai tam kad naudti ją kaip gravity asist (slightsoot) pagalbininkus įgreitinti kosminiams zondams ir laivams į artimiausias žvaigždes. Tikiuosi per ateinantį 100-1000 metų tas bus įgyvendinta.
Arunas1948 2020-06-27 13:05
Toli nueisit sitaip galvodami.
conjurer 2020-06-27 13:39
Yra didelė problema su tom penkiom žemės masėm, net sudėjus visas kitas planetas, palydovus ir asteroidų žiedo objektus, mes neturėsim jų. Esame toje galaktikos dalyje kur yra daugiau lengvų elementų, dėl to didžiąją dalį saulė sistemos sudaro vandenilis. Išgauti tokią masę iš vandenilio irgi sunkus darbas, dėl dujų milžinių gravitacijos, ir mūsų ribotų galimybių kaupti dujas. Tomis žiniomis kurias dabar turim saulė yra geriausias objektas slingshot'ui (10x Jupiterio greičio). Tiesiog nebuvo misijos kurios pagrindinis tikslas nutolti kuo toliau nuo saulės sistemos, taigi to dar nedarėm. Aišku jei būtų fantastinė knyga kur apie tokius dalykus, kaip "gravity asist from micro black hole" kalbama, dar šias metais perskaityčiau.
Dannas3 2020-06-27 17:46
ta prasme slingshotas jums naujai skambantis dalykas? Dabar is atminties nepasakysiu, kurie, bet zondai pasiusti is saules sistemos pakrascius, buvo igreitinti pasinaudojant jupiterio gravitacija, zodziu cia visiskai nieko nauja. Juodosios skyles slingshotas buvo ir filme Interstellar. Baxuriux, sukurti mikro bh, super advance dalykas. tarkim sukurt mikrobo dydzio, ar tai puse menulio mases micro bh, reiktu, nzn kaip lengvai issireikst, bet zodziu, visos zmonijos energijos output lazeri nukreipti i viena taska tai po keliu simtu milijonu metu pasigamintu.Kalbant apie slingshota, mane labiausiai nurovus mintis sia tema, tai praejusiu metu vieno astrofiziko darbas, kuri jis pavadino halo drive. Anton Petrov youtubes kanale trumpai paaiskinama si mintis, tad jei norit ir jus nusiraut, tikrai rekomanduoju uzmest aki.
conjurer 2020-06-27 19:52
Jo net tame video buvo paminėtas slingshot'inimas nuo juodosios skylės. Interstellar buvo tiek daug be ryšio dalykų, kad sunku kažką jame rimtai priimti. O kalbant apie halo drive, tai atrodo labai komplikuota, ir reikia artimos juodosios skylės, kad galėtume bandyti praktiškai tai išnaudoti. O komplikuota dėl to kad reikia tą lazerį visada geru kampu išlaikyti, kad grįždamas jis efektyviai stumtų. Dėl miniatiūrinių BH sintezavimo man kyla daugiau klausimų. Kokia gali būti mažiausia masė, kad objektas turėtų trauką, iš kurios neištrūktų šviesa? Nes šiek tiek sunku įsivaizduoti kažką bent žemės masės, su tokia trauka. Be to mikro juodųjų skylių teorijoje teigiama kad jos yra teorinis, ir suįrantis darinys.
Dannas3 2020-06-27 20:40
Tai zinoma, kad komplikuotos,bet juktai tik idejos, kurios teoriskai igyvendinamos, nes nepriestarauja zinomai fizikai. Man svarbiausia, kad yra zmoniu kurie ismasto tai ir pagrindzia matematiskai. Jei nori suzinot daugiau apie micro bh, tai tegaleciau rekomenduot ta pati, kuris ir sugalvojo halo drive. Youtubes kanalas- cool worlds, pavadinimas tiny shyni black holes. Manau rasi daug atsakymu i savo klausimus
conjurer 2020-06-28 00:10
Kalbant apie tuos youtuberius, tai tai yra video https://www.youtube.com/watch?v=PcrVKacgif0 kuriama paaiškinama kodėl kai kurie žmonės galvoja apie 9 planetos egzistavimą, ir kaip gavus daugiau duomenų to gali nebebūti. Mini juodoji skylė lieka pats nerealiausias paaiškinimas.