Paaiškėjo, kiek iš tikro pavojingas vėjo jėgainių triukšmas žmonių sveikatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-06-24 15:47
Ne ne ir dar karta ne!!!!!! Turbinos, 5G, vakcinos, reptiloidai ir t.t. visa tai skirta naikinti zmonija, o tokie straipsniai yra tiesiog priedanga Zdz, mes jau ir taip zinojom, kad nekenkia.
bahuriux 2020-06-24 17:15
Isitikines? Davai padarom eksperimentą aš tau pastatau kambary 7Hz infragarsą generuojantį prietaisą, o tu rašysi kaip jautiesi. Nuo ilgo buvimo tokiam garse galima ir mirti, nes jis interferuoja su širdies darbą reguliuojančiais nerviniais signalais. Straipsnį perskaitysiu vėliau.
NekenciuReklamos 2020-06-24 17:30
Sutarem, bet pries tai turesi man surasti turbina, kuri skleistu BUTEN 7Hz ir tai darytu VISA LAIKA, BE PERTRUKIO
NekenciuReklamos 2020-06-24 17:33
o dabar aik paskaityk tokio tipo straipsniukus (linkas zemiau posto), tada susirases ant lapuko faktus su kuriais nesutinki, juos paneik, naudodamasis prieinama visuomenei literatura ir tada savo analizes rezultatus pranesk mums sicia technologijos.lt https://www.theatlantic.com/science/arc ... me/530694/
Arunas1948 2020-06-24 17:42
Koks skirtumas kenkia ar ne, mane nerviskai veikia tas ju menciu sukimasis, negaleciau gyventi matydamas jas.
bahuriux 2020-06-24 17:53
https://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_weapon Suprasti fizikos ir biologijos reiškinius tikrai naudinga.
NekenciuReklamos 2020-06-24 19:45
tai as ta ir taip zinau (zinoma, ne taip tiksliai kaip wiki surasyta info), tik taip ir nesuprantu kuom vejo jegaines susije su tokio tipo ginklais? Cia kad ju keliamas garsas sukelia kenksmingo daznio infragarsa? Jeigu tai tiesa, tai as seniai jau turejau mirti Pvz, cia tas pats kaip kad as teigciau, kad atomine elektrine yra atominis ginklas/bomba.
bahuriux 2020-06-24 20:36
Man vėjo jėgainės labai gražios ir mano supratimu negadina kraštovaizdžio, bet ūžia tikrai garsiai ir dažnių diapazonas platus, nuo infra garso iki ultragarso. Pats esu specialiai važiaves arti jų pasigrožėti ir pasikalusyti. Kadangi niekas negyvena prie jų labai arti, tai garso energija maža ir mažėja nuo atstumo kvadrato, tai jos nenužudo iškarto. Pats garsas jėgainių parko man pasirodė panašus į keleivinio turbo ventiliatorinio lėktuvo garsą pakilimo metu. Vokietijoj su gyventojais labai greit rado kompromisą, padalino po truputi akcijų tos firmos kurios įrenginėjo, taip gyventojai nebesiskundė dėl garso, šešėliavimo ir nuvertėjusio NT. Bet tam reikia įstatymų.
AAA000 2020-06-24 20:42
kiauliu fermos irgi nekenkia, tik smirda jei yra garsas, tai yra ne tik mirtinas garsumo lygis, bet yra ir tarpiniai lygiai. visokios skausmo ribos, triusmingumas ir tiesiog foninis zvimbimas. va cia ir prasideda migla... keliu vaziuojanios masinos juk irgi nekenkia o tai del ko stato garsa atmusancias sieneles? davai nugriaunam lesas juk svaisto musu. as manau jei patenka i garso zona gyvenamieji sklypai - jegaines statytojas kisantis ja per arti turetu but ipareigotas sprest problema savo lesomis. arba turetu moket kazkokias pastovias baudas. cia turetu sertifikavimo klausimas but - kiekvieno tipio jegainei atstumu sertifikatas. priklausomai nuo sparnuotes tipo, galingumo ir faktinio atstumo iki "klausytoju" (per auksti ir sakykim vietoves tipa isskaiciuot - jei miskas - gali arciau - jei pliki laukai - turi stovet toliau). ta prasme realu garsa reikia slopint, ismatuota garsomaciais. o ne kazkoki psiaudo tyrima varinet... juokingia tai poveikio vertinimai visokie... ten gi net netiria - nes ner net metodikos - ivertina tik poveiki visokiom institucijom. pvz su kariskiais suderina , valdiskais zoologijos sodais ir pan... cia biurokratine procedura, bet be tinkamu vidiniu proceduru. zmoniu interesas neitrauktas - tik lempiniai reikalavimai. istatymas kaip ir yra - bet neveiksnus. yra gi visokiu moksliniu institutu - tegu daro studija. ir pagal rekomendacijas tegu sukurpia ribojanti poistatymini akta. kiek gi gali testis tas nieko neveikimo bardakas? --------- be garso poveikio dar yra seseliavimio efektas. apie ji maziau kazkaip kalba - bet cia irgi poveikis. ir dar yra tiesioginis poveikis - kaip pvz ledo gabalai nuskraido nuo sparnuotes. manau nenoretumet gaut i galva
immortallt 2020-06-24 23:09
O tai gal ir kaimynai, kurie pasistato baisią skulptūrą ar baisų namą irgi turėtų sumokėti kaimynams? Vokietijos šitas žingsnis yra bullshit, kuris atveria kelią į labai pavojingus žaidimus. Kalbant apie pačias vėjo jėgaines, tam ir yra apsauginiai atstumai numatyti, kad garsas (visame spektre) nebekeltų problemų. Ir nereikia čia apie dažnius ar decibelus pradėti. Nuo autostrados per apsaugos zoną triukšmas girdisi didesnis. Ar pvz. gyvenant netoli auginamų rurojančių liūtų, triukšmas ten didesnis.
bahuriux 2020-06-25 00:34
Abiem atvejais užknistu labai. Tai niekas ir nepažeidinėjo rekomendacijų, dėl apsauginių zonų, apie tai kalbos net negali būti. Bet ar tu norėtum kad šalia tavo naujo namo kurį tu pasistatei dar iki tol kol nebuvo net palnų vėjo jėgainėms, kad firmos pradėtu statytyti vėjo jėgainių parkus saugiu atstumu? Ar pagalvoji koks būtu NT nuvertėjimas, net jei tai visiškai saugu, kaip tu įrodysi potencialiam pirkėjui, kad tai saugu? Koks jausmas sumokėjus už namo statybas salyginius 150k pinigų ir tikiiesi, kad tai gera investicija su potencialia graža bent 20-30% ir 3,14st tau prie namų saugiu atstumu 30 vėjo jėgainių stovi, manau tavo namo vertė kristu 2-3 kartus, ne 20-30%, bet 200-300% staigus nuvertėjimas, nes tiesiog neatsirastų pirkėjų. Vokietijos pvz yra geras kompromisas, jei laikomasi visų sveikatos ir gamtosaugos normų ir tai visiškai saugu. P.S. Aš suprantu, kad tavo užsakovai lobistai, nenorėtu net girdėti apie tai ką aš čia rašau, nes norėtu kaip visada durninti visus aplinkui.
AAA000 2020-06-25 11:31
ten ne garso apsauginiai atstumai - o tiesioginio poveikio. ir net ne dinaminio, o tik statinio tipo poveikio. jegaine gali but statoma nuo kaimynu objektu tik tokiu atstumu, kad jei nugriutu - nepasiektu per savo aukscio+sparnuotes auksciausia ilgi. ta prasme jei bokstas + sparnuote sakykim 25 metrai - tai galesi statyt tik uz 25 metru nuo kaimyno sklypo ribos. apie joki garsa cia net kalbos neina. medziams is esmes tokie patys reikalavimai medziai beja irgi triuksmauja - osia ----- kas liecia vejo jegainiu garsa - jis priklauso nuo sparnuotes tipo. yra sparnuotes, kur bet kuri dalis nevirsija vejo greicio. tai tokia sparnuote niekada nei viena jos dalis nesisuka greiciau uz veja ir garsas niekada nevirsija pacio vejo garso. gali keistis tik garso pobudis - panasiai kaip medziu osimas. sakos linguoja ir pakeicia vejo garsa i kitoki. bet jis niekada nebus garsesnis uz aplinkos triuksma. tai va tokio tipo jegainems bet kokie apribojimai garsui - beprasmiai. nes jos nedidina garso kiekio. bet visai kitas dalykas yra vejo jegaines, kur sparno kazkuris dalis sukasi greiciau uz veja. visos horizontalios trisparnes yra butent tokios. nes tokia sparnuote pigiausia pagamint ir pramone megsta kas pigiausia. tipines pramonines trisparnes sparnuotes galas sukasi iki 4-5 kartu greiciau negu vejas pucia. ir atitinkamai gamina triuksma - nes skrodzia ora greiciau nei vejas. kuo didesnio diametro sparnuote - tuo greiciau sparnuotes galiukas svilpia. nuo kazkurio dydzio aplamai net garso riba turetu virsyt ir tu sprogimo garsa girdetum, kai ja virsija jei cia jum normalu - jei pus labai intensyvus vejas - girdet ir jaustis kad skraido virsgarsiniai lektuvai kazkur netoli - tai tada siulau toliau nesigilint i sita klausima jus tiesiog tam per kvailas, ar per daug buhalteris su linijinio mastymo tipo smegenu struktura (bezdzione )
jull 2020-06-26 19:14
As manau, kad tai laikina. Vejo jegaines are here to stay, zmones pripras ir nustos kreipt demesi i jas. O tada nustos krist ir kainos vien del to, kad kazkur netoli yra vejo jegaines. Aisku, pagristos sanitarines normos privalo egzistuot ir ju turi but laikomasi.