Unikalus miestelis, kuriame neįmanoma pasiklysti: yra tik viena gatvė, bet keliautojai ten patenka ne visi (Video)  ()

Katalonijoje yra miestelis, kuriame dar nė vienas turistas nepasiklydo begaliniuose gatvių, aikščių ir alėjų labirintuose. Ir taip yra ne dėl to, kad jis neklaidus, bet todėl, kad jame yra tik viena gatvė su dviem namų, kurie tiesiogine prasme kabo ant uolos krašto, eilėmis, rašo novate.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Masyvių, suspaustų namų vaizdas primena pasaką, nes tokio dalyko realiame gyvenime neįmanoma įsivaizduoti. Bet tai nėra butaforija ar fotomontažas, tai pats tikriausias miestelis, kuriame vis dar gyvena apie 1 tūkst. žmonių.

Neįprastos vietos, esančios Pirėnų papėdėje, Katalonijos šiaurės rytuose (Ispanija), istorija prasidėjo daugiau nei prieš 200 tūkstančių metų.

Ši šiuolaikinės Ispanijos dalis – gamtinė teritorija, priklausanti vulkaniniam La Garrocha regionui. Vulkano išsiveržimas šioje srityje buvo gana dažnas reiškinys.

Anot novate.ru autorių, pirmąjį šio miestelio paminėjimą istorikai rado rankraščiuose, datuojamuose 1193 m.

Jau tuomet Castellfollit de la Roca buvo apibūdinta kaip neįveikiama tvirtovė, vadinta Castellfollit, kurioje žmonės gyveno, nepaisydami gana ribotos erdvės, maža to, arti namų jie negalėjo turėti laukų ir ganyklų.

Laikui bėgant, daugelis ten pastatytų namų ėmė atrodyti tarsi sulydyti su uola, padidindami jos aukštį bent dviem aukštais. Taip yra dėl to, kad visi namai pastatyti iš tos pačios bazalto uolienos.

Kadangi plokščiakalnio plotis vidutiniškai siekia tik 45 m, miestelyje buvo galima pastatyti 2 eiles namų, o jų viduryje – siaura gatvė, pakartojant uolos vingius.

Keliautojai, nepaisydami sunkumų, veržiasi į šį unikalų miestą, tačiau tam jie turi naudotis taksi paslaugomis arba išsinuomoti automobilį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: