Klastingas pandemijos efektas - prasidėjo dar neregėtas masinis panikos skleidimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Elite 2020-07-12 10:34
Kai nustosime tyčiotis vieni iš kitų, menkinti, skleisti neapykantą, tada atsivers durys sveikai diskusijai tarp prieštaringų nuomonių. Tie kas turėjo labai blogus santykius su autoritetais praeityje, tie bus perdėtai labiau linkę į konspiracijas, o kas turėjo labai gerus santykius su autoritetais, tie perdėtai pasitikės. Praeities autoritetai, tai tėvai, mokytojai, draugai, viskas kas iš vaikystės vystymosi laikotarpiu. Kad ir kokioje pusėje esi, tavo žodžiai tave nuves algal į ten iš kur jie išėjo.
procc 2020-07-12 10:56
Nesu prieš skiepus, bet nelabai norėčiau skiepytis skiepais kurie buvo sukurti skubos tvarka...
Kyborg 2020-07-12 13:22
Kritinis mąstymas ir gebėjimas objektyviai vertint informaciją niekaip nesusijęs su gerais ar blogais santykiais su "autoritetais".
vytautas50 2020-07-12 13:27
Chevy 2020-07-12 13:45
Vaistų pramonė pasaulyje labai galinga, antra po ginklų. "Nėra dūmų be ugnies", kaip sako liaudies patarlė. Jei apie skiepų neigiamą šalutinį poveikį arba net žalą būtų sakoma ir rodoma vien tik melas ir pramanai, ši galingos pasaulio pramonės atstovai be didelės problemos visus šmeižto ir melo skleidėjus išgaudytų, nuteistų ir išnaikintų. Bet ne, metai iš metų, judėjimas egzistuoja, teikiami nauji faktai, atsiranda naujos teorijos. Ką tai reiškia, tai paprasti pamąstymai ...
vytautas50 2020-07-12 14:16
DarkNRG 2020-07-12 19:53
O dar ziniasklaida nums rodo vien tik karstus, ir vadina virusa su 0.5 % mirtingumu, mirtinu. Cia jokios panikos skleidimo..
Siguas 2020-07-12 22:13
Buvau skiepų šalininkas ir reguliariai skiepijaus nuo gripo ir erkinio encefalito. Dėl žiniasklaidos, nuo pat metų pradžios, masinės panikos ir gąsdinimo korona virusu visai netikiu skiepų nuo koronos reikalingumu, saugumu ir efektingumu. Manau , kad epidemijos pavojingumas ir mirčių skaičius išpūstas dešimtis kartų nei realiai yra. Jei absoliuti dauguma mirusių nuo koronos yra vyrai kurių pvz. Lietuvoje vidutinė gyvenimo trukmė yra 70,8 m , o mirusio nuo koronos viruso amžiaus vidurkis apie 80 m. Visur kitur tas pats. Ką tai reiškia? Manau mirė nuo senatvės ir chroniškų ligų tik rado virusą ir užrašė kad mirė nuo viruso. Taip, galbūt turėjo įtakos, bet jei gripui ir sezoniniam peršalimo virusui taikysime tą pačią metodiką mirties nustatmui ir visuotiniui testavimui kaip koronai, manau gripas ir sezoninis peršalimo virusas būtų ne mažiau pavojingas už covod. Dabar pastoviai rašo, kad karantinas nuėjo vėjais, ateina antra banga. Tos šalys kur taikė griežtą karantiną sustabdė viruso plitimą neregėta istorijoje kaina, bet sužlugdę pramonę, paslaugas, verslą ir kas dabar? Vėl į rūsius? Neužteko, kad medicininės paslaugos nebuvo teikiamos ir buvo informacija, kad Lietu voje mirtingumas padidėjo 10%. O Lietuvoje per 3 mėn miršta apie 15 tūkst. žmonių. Manau jei visos šalys būtų pasirinkusios Švedijos variantą nebūtų baisios jokios antros ir trečios bangos, nebūtų ekonominkos nuosmūkio, šalių praskolinimo ir medicinos paslaugos būtų prieinamos. Būtume laimėję karą, o ne mūšį. O skiepus sukurti nuo senatvės ir senatviniu ligų neįmanoma. Kam reikalingas skiepas kai 90% koronos atvejų be simptomų? Tikrai nesiskiepisiu aš.
Hmz 2020-07-12 23:10
Aha, nuostabu - skiepų dar nėra, bet tu jau netiki jų saugumu ir efektyvumu. Čia tipo sveikas protas?
vytautas50 2020-07-12 23:20
kestutisz 2020-07-13 12:30
"Prasidėjo" panikos skleidimas? O tai pala, ką ištisai darė/daro daugumos šalių vyriausybės, įvairūs žiniasklaids kanalai jau kelis mėnesius? Bent iš pradžių jautresnius tikrai prigąsdino, ko neprigąsdino su pačia idėja - uždarė per prievartą namuose, ir ta žala tikrai nesulyginama su palyginus visai nekenksmingais antivaxerių pacypsėjinimais :)
menten 2020-07-13 12:54
Dėl šitų "visai nekenksmingų pacypsėjimų" sugrįžo tokia pavojinga liga kaip tymai. Anksčiau ja sirgdavo tik Afrikoje/ Azijoje trečiojo pasaulio valstybėse, o civilizuotame pasaulyje buvo praktiškai išnykusi. Dabar vien Lietuvoje kasmet registruojami šimtai atvejų. Negalima griauti civilizacijos dėl grupelės primityvaus mąstymo antivakserių, kurių geriausias argumentas, kad čia driežažmogių/ masonų sąmokslas, o tokių netrūksta net šiame forume.
menten 2020-07-13 12:59
šalininkas remtumeisi faktais ir argumentais, o ne "žiniasklaida pagąsdino". Vakcinos efektyvumas/ saugumas niekaip nepriklauso nuo to kokia žiniasklaidos, feisbuko, Kiguolio ar tavo nuomonė - faktai yra faktai. Tai taip ir sakyk tiesiai, kad atsivertei į kiguolių-kepenių religiją, kuri jokiais faktais ir argumentais nepagrįsta (užtenka pažiūrėti praeitų metų "konfernecija" Seime ir kokios nesąmonės ten buvo šnekamos).
HardAxe 2020-07-13 13:56
Vaistai nėra vitaminai, bet susirgęs tikrai neini nusipirkti vaistų? Kad ir to paties paracetamolio? Aš irgi norėčiau kiek atidėti skiepijimąsį kokiam pusmečiui(priklauso nuo situacijos kuri bus tuo metu), bet esant tokiam poreikiui visi šalutiniai poveikiai bus identifikuoti pakankamai greitai, manau... Kai paskiepis milijardą žmonių bus gana greitai aiški rizika. Nežinau kaip pakomentuos medikai, bet pagal straipsnius apie imunitetą šviečiasi, kad skiepysimės nuo coronos kokį porą kartų į metus?
kestutisz 2020-07-13 14:08
Įdomu kaip atrinkinės tą pirmą milijardą bandomųjų kiaulyčių? :) Aišku, visada galima kūju - nėra skiepo (tiksliau popieriuko) - neini į mokyklą/darbus etc, ir "savanorių" iš karto bus kiek tik reikės...
kestutisz 2020-07-13 14:13
Na, kiek ten tymai realiai sukėlė kad ir ekonominių/socialinių problemų? Liga aiški, skiepai irgi, tiesiog turi prasisukti istorijos ratas. O oficiali panika dėl covid jau realiai perdėta, vien dėl nežinojimo ką daryti, nors ir atsiradus skiepam (kai jau bus aišku ką daryt - skiepytis), žmonės ir toliau nuo jo mirs, nes skiepysis dar mažiau nei nuo tymų etc :)
vytautas50 2020-07-13 14:45
Elite 2020-07-13 21:45
Nu kai kritiškai mąstyti nesugeba daugiau kaip pusę žmonijos, menkinti, tyčiotis - tau manau nepadėtų laimėti jų balsą. Bet nors pavyks tiems kas su jais susikalba, kad ir kokie motyvai bebūtų. Kritinis mąstymas ir sąntykiai su autoritetais ir dar kaip susiję, nes iki kritinio " modernistinio mokslinio" mąstymio reikia dar daeiti, nustojant vesti išvadas paveiktas santikiu su autoritetais. Sąlyginai net ir šalčiausias protas taupant laiką remiasi autoritetais kuriais pasitiki pagal praeitį ir reputaciją. Nebent viską ištestuosi pats.