Kaip iš tikro „kepami“ daugelis mokslinių straipsnių: ar žinote, kaip viskas vyksta ir kodėl dauguma straipsnių atmetami

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jull 2020-07-13 17:08
Bullshit. Jauciu, 99% parasytu straisniu yra publikuojami. Tik ne visada ten kur pirma karta submit'inti. Daroma taip: parasoma, submitinama Nature, Lancet, Science, etc., jei sitie neima, siunciama zemesnio levelio zurnalams ir taip iki tol, kol kas nors isspausdins. Publikuot galima bet ka, bet ne visur. Recenzavimo procesas irgi ne visada veikia kaip turetu. Zemesnio levelio zurnaluose, sakykim, su impact ratio zemiau 3, veikia taip: submitinami straipsniai, gaunami recenzentai. Recenzentas bus kas nors, jame jau publikaves. Beta tik, kad kazin ar tam recenzentui idomu prasiknist prie low level zurnalo straipsnio pora dienu. Labai daznas variantas, kad bus taip: recenzentas sutiko perziuret, bet pats tingi. Duos ji perziuret, pvz, savo zaliam PhD studentui, mazdaug su zodziais "its a good practice for you" ir geriausiu atveju, paziures, kad tas perdaug nenusisneketu. Viskas. As asmeniskai, vienam gana zinomam zurnale esu gaves viena recenzenta vietoj dvieju ir labai aiskiai ne is mano srities. Straipsni publikavo ir mano nuomone dideliu nesamoniu ten nera, bet faktas, kad ta recenzavimo sistema nera super patikima. Tiesa, bet kokiu atveju tai geriausia ka turim.
vazzy 2020-07-13 20:07
man iki šiol yra visiška mistika kas yra geras mokslinis žurnalas, o kas ne. kaip jie ten atrenka, kad va dabar tai perspausdino aušto lygio žurnalas, o kada tik dėl skaičiaus? kur yra sąrašas ar informacija, rating sistema?
jull 2020-07-13 21:35
Reitingavimu yra keli, bet populiariausias yra toks journal impact factor. Galima rast, pvz, cia: https://tools.niehs.nih.gov/srp/publica ... urnals.cfm Skaiciuojamas jis, jei gerai pamenu, pagal tai, kiek zurnalas yra cituojamas kazkuriuo periodu, per pora metu gal.. Pacio auksciausio impact dazniausiai labai specializuoti, tas pats Lancet, New England Journal of Medicine ir t.t. Universalesni su labai aukstu impcat, tokie kaip Nature, Science, laikomi paciais itakingiausiais. Publikuot kazka vienam is tokiu yra mazdaug kaip uzvaldyt pasauli, kiekvieno tikslas, bet tolimas.
VirtualGadget 2020-07-14 16:52
Mano supratimu geras straipsnis yra toks kur nebandoma kažko įpiršti ar formuoti nuomonės. Internete rasta informacija galima naudoti skirtingais tikslais ir gauti skirtingus rezultatus. Vieniems ta informacija teikia naudą kitiems ji kenkia. Viskas priklauso nuo to kaip interpretuosi. Nepanašu ,kad ši svetainė pretenduotų į tokias griežtas taisykles kokias taiko mokslo žurnalai net ir turintys žemiausius įvertinimus