„Užkrėstas kraujas“: kaip kultiniame „World of Warcraft“ neapgalvotai palikta klaida padėjo geriau suprasti žmonių elgesį pandemijų atveju ir kodėl realaus gyvenimo neperkrausime

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

salemas5 2020-07-12 23:31
Cia turetu but rekordas, ant kiek atsilike esat su naujienom.. Apie sita corrupted blood eventa jau buvo simtus kartu rasyta... FUCK, man teko net mokintis mokykloje is anglu kalbos vadoveliu pries gerus 8 metus kuriuose jau jau buvo sitas dalykas aprasytas o pries tai dar kai buvau piplys dar ir PC gamer zurnale teko skaityti... Sarkazma atmetus, tas eventas dalinai tikrai parode kaip gali plisti virusai, bet be iki tokio masto. I mean (neskaitant USA, nes ten vien nekompetatyvis idijotai gyvena) zmojes specialiai tikrai neplatintu virusu, o jei ir bandytu tai gana greit butu supakuoti..
Shinigami 2020-07-13 06:18
Bet iš komentaro matosi, kad delfio per karantiną neskaitei, nes jame ne karta buvo straipsnis kaip sergantis asmuo pabėga iš ligoninės arba kitos karantino vietos. Tik tiek, kad korona nėra tiek užkrečiamas kaip corrupted blood. Todėl taip greitai neplinta. Bet žmonių elgesys buvo toks pat kaip ir žaidime. Šiame straipsnyje aiškiai parašyta, kad šis įvykis WOW įvyko labai seniai, todėl jei nesi kvailas tai gali suprasti, kad šis straipsnis nėra naujiena, o tik informacinis pranešimas kuris galiojimo laiko neturi ir kuri galima copy-past kiekvienos pandemijos metu. Kadangi tai yra senas įvykis, kai kas net gimęs nebuvo tuo metu, todėl apie jį net girdėti negalėjo kai jis įvyko, o kiti tuo metu net pasvajoti apie kompiuterius negalėjo, tad internete naujienų neskaitė. Todėl nematau nieko blogo ar keisto kad šitas įvykis aprašytas šitame straipsnyje.
vanduo4 2020-07-13 12:56
- Nėra nei vieno žmogaus, kuris žinotų visą informaciją, tad gyvendamas vis atrandi kažką seną bet tau visgi naujo. O tuo labiau šitas įvykis yra dabar labai aktualus; - Beje tu pats nežinai ką kalbi arba meluoji, nes jau senai žinoma kad yra žmonių kurie specialiai platina virusą: airijoje vaikai puldinėja praeivius ir juos apkosti - tipo prikolas; anglijoje metro sergantys laižo turėklus - yra video facebook ir youtube ir pan. - Taip kad seną informaciją ir tau reiktų kartais pasitikrinti. Galbūt tuomet tau atrodė vienaip, o dabar tas pats faktas atridytų kitaip.
salemas5 2020-07-13 15:27
Delfio ir kitu panasaus plauko puslapiu tikrai neskaitau (ypac lietuvisku), bet jei yra tokiu zmoniu kurie specialiai ta daro, ypac kaip sakei airijoje ar ukuose tai nzn... Sunku patiket, kad zmones gali buti tokie....
immortallt 2020-07-13 16:04
Yra ir Lietuvoje, tie patys iš Italijos grįžę primąsias karantino savaites, uždarė juos į viešbutį, per langus lipo alko nubėgti nusipirkti. Pagavo apie 15 (tiek tik pagavo), kurie su nustatytu korona virusu nesilaikė jiems privalomo karantino ir apkrėtė žmones. Čia Lietuvoje, kur kontrolės realiai beveik nebuvo, nes ir paplitimas buvo mažas. Amerikoje vienas po kito krenta negyvi "netikėję" ir dalyvavę "COVID vakarėliuose", kur tyčia nuo patvirtinto sergančiojo bandė užsikrėsti (pavyko). Tau sunku patikėti, man jau nė kiek. P.S. apie šitą WOW nebuvau girdėjęs prikolo, šiaip nice, galėtų dažniau kažką pan. paleisti, bet paleisti taip, kad pvz. tas, kuris mažiausiai apkrės išžaidęs atitinkamą laiką gaus kokių limited editions item'ų. Ar pan. akcijų padaryti ir tirti, kas geriausiai veikia.
Shinigami 2020-07-13 17:39
Viena tokį kvailį Vilniaus viešajame transporte suėmė policija nes spjaudėsi ant keleivių ir sakė kad serga korona. Brolis sakė, kad šita kvailį praeitais metais iš jo mokyklos išmetė. Tik tiek, kad korona nesirgo, bet jei butu sirgęs tai jam dar linksmiau butu buvę ant visų spjaudyti. Kadangi delfio ir panašių puslapių neskaitai tai apie tokius atvejus ir nežinai, nes tik jie apie kvailius rašo. Todėl ir susidaro klaidingas įspūdis kad visi protingi ir elgiasi gerai. Bet realiai...
Shinigami 2020-07-13 21:46
vanduo4 2020-07-14 05:56
Airijoje buvo nutikimas dar pačioje pandemijospradžioje kai niekas tuo netikėjo. - Policija bandė sulaikyti kažkokį chuliganą, tas pradėjo rėkti jog resga virusu ir pradėjo spjaudyti ant pareigūnų. Aišku tai jam buvo prikolas, BET.... pareigūnai buvo nušalinti nuo darbo dviem savaitėm, o jam prirašyta straipsnių pagal pilną programą įtraukiant už žalos atlyginimą dlė pareigūnų nušalinimo. - Kažkas panašaus kaip oro uoste pajuokauti jog turi bombą: atliks kratą, aišku praleisi skrydį ir dar gausi baudą.