Kinija ėmėsi grasininimų Europoje – jau įspėjo Didžiąją Britaniją dėl „Huawei“, bet gavo smūgį atgal

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dario 2020-07-16 14:41
Kiniečiai jau pradėjo visiems grasinti. Primena rusija, kur irgi uz bet kokia kritika grasina duju uzsukimais. Reikia kuo mažiau su jais turėti reikalų, tegu jie gyvena kaip nori. Pasaulis didelis, geriau rinktis kokia Japoniją ar kitas Azijos šalis. Aš asmeniškai jau pavargau nuo made in china chlamo, pilni vandenynai mėšlo vien dėl jų, pasiilgau tu dienų kai matydavau ant daiktų parašyta made in Germany ar made in Japan. Man kiniečių grasinimas tai lygus nuliui, čia kaip pasakyti kad jei mūsų neklausysit mes jums nebesiusim šūdo... dėl dievo, kuo greičiau tuo geriau! Ir tada kitas žingsnis grąžinti visus mūsų fabrikus atgal į Europą , bet kokiai kiniškai prekei 50% muitai ir tada žiūrėsim kas paskutinis šokinės ant batuto.
Shinigami 2020-07-17 06:25
Aš negirdėjau, kad butu įrodyta jog Kinijos technologijos šnipinėja. Girdėjau tik JAV įtarimus kad gali šnipinėti. Bet lygiai taip pat gali šnipinėti ir Apple, Google ir kitos didelės kompanijos. + vis daugėja straipsnių kuriuose teigiama kad vakarų šalys nori įteisinti šnipinėjimą Nematau didelio skirtumo, tarp grasinimo kažką padaryti ir darymo. JAV jau padarė ir uždraudė savo kompanijoms prekiauti su Kinija. Tai kuo tai skiriasi nuo Kinijos grasinimų kurie net ne apibrėžti. Šiuo požiūriu nematau didelio skirtumo tarp Rusijos, JAV ir Kinijos. Manau, galima ir kitas šalis prie sąrašo prijungti.
tomas_vaitkevicius 2020-07-17 12:52
Reikėtų nekomentuoti. Bet Kinijai pačiai trūksta atvirumo. Juk Kiniečiams draudžia naudotis Google, nuolat ribojamas priėjimas prie įvairiausios informacijos. Kaip šiurkščiai Kinija elgiasi su Tibetu; ką visai neseniai padarė Honkonge - net ir kinų ambasadoriai Lietuvoje nesibodėjo teptis rankų ir ateiti į Honkongui palaikyti skirtą mitingą. Asmeninės informacijos rinkimas - tai šiuolaikinės Kinijos realybė. Kinija - išskirtinis intensyvaus nacionalizmo ir totalitarizmo bruožų turinčios visuomenės pavyzdys. Sunku suprasti šitą hieroglifų šalį. Lietuvoje pažįstu tik keletą žmonių, kurie bandė pramokti šitą kalbą.
Shinigami 2020-07-17 20:18
Aš laikausi nuomonės kad kiekvienos šalies vidaus politika yra tik tos šalies reikalas ir kitos šalys į ją neturi teisės kištis. Žmogaus teisės yra įstatimas ir kaip visi įstatimai galioja tik tos šalies kurį jas priėmė viduje. Nėra tokio dalyko kaip pasaulinės žmogaus teisės kurios galiotu visoje žemėje. Todėl visi žmonės Kinijoje, Š. Korėjoje, ES, JAV ir t.t. turi tik tokias žmogaus teises kokios yra įregistruotos konkrečios šalies įstatimuose. Kinija draudžia google ar kita vakarietiška informacija, Lietuva draudžia piratines svetaines ir jas uždarinėja. Kuo vienas geresnis už kita? Aš nematau skirtumo. ES taip pat riboja priėjimą prie įvairios informacijos, tik informacijos tipas skiriasi, tad čia nieko naujo. Dėl Tibeto nežinau, nesidomėjau Azijos šalių istorija ir pasiskirstimu, bet žinau kad kiekvienas "tiesą" tems į savo puse ir skleis propaganda naudingą jai. Ar tai butu Kinija, ar JAV, ar ES. Asmenine informacija renka visos šalys, juk jos turi tavo pirštu antspaudus, pastoviai tikrina banko sąskaitas ir t.t. O kas svarbiausia, kiek kokia šalis gali rinkti informacijos apie savo šalies piliečius yra tik tos šalies reikalas, kaip ir žmogaus teisės. Pačiame informacijos rinkime nėra nieko blogo. Kaip dabar ES piliečiai verkia, kad Kinija renka asmenynę informacija apie savo piliečius taip ir JAV piliečiai verkia kaip ES pažeidinėję žmogaus teises ribodama piliečių teisę įsigyti šaunamąjį ginklą ir dar renka informaciją kas kokius ginklus turi. Nes turėti šaunamaji ginklą yra kiekvieno žmogaus prigimtinė teisė. Nei nacionalizmas, nei totalitarizmas, nei komunizmas, nei kapitalizmas, nei socializmas nėra blogos politinės sistemos ant popieriaus, blogas gali būti tik jų įgyvendinimas. Vienos yra lengviau pažeidžiamos korupcijos kitos mažiau, bet visos jos turi savo trukumų ir privalumų. Tai hieroglifų šaliai sunku suprasti ES nes pas juos kitokios taisyklės ir papročiai nei ES. O kiek pažįsti užsieniečių negyvenančių Lietuvoje ir norėjusių pramokti Lietuviškai? Kas gali tiek nuobodžiauti, kad norėtu išmokti kalbą šalies į kuria niekada nežada važiuoti gyventi? Kartais ne ES, NATO ir Rusija sušiko musulmonų šalį kad visi iš jos bėgti pradėjo. Nes norėjo įvesti per prievarta demokratija (nors kai per prievarta ir ginklų vedama demokratija, aš tai vadinčiau diktatūra).
NekenciuReklamos 2020-07-18 02:18
https://www.youtube.com/watch?v=SBpdPEmcIvM
HDi 2020-07-18 08:42
Įstatymai o ne įstatimai. Ar tikrai nėra? O kaip tarptautinė teisė ir tarptautiniai susitarimai? Lietuvos atveju dar ir ES direktyvos?
Fikcija 2020-07-18 09:09
Didžioji Britaniją tera paklusnus JAV pudelis ,ko is ju noreti. Konkurencijos nebuvimas nera niekam i nauda...
Shinigami 2020-07-18 11:00
Nesvarbu kokie įstatimai, bet jie yra įstatimai ir turi savo galiojimo teritorija. Jei Lietuva ir Lenkija dėl kažko priims bendra susitarimą ir tai įtrauks į savo įstatimus, tai bus tarptautinis įstatimas nes jis galioje ne vienoje valstybėje, bet keliose. Bet tuo tarpu Estija galės rodyti vidurini piršta Lietuvai ir Lenkijai, nes tas įstatimas kaip ir visi įstatimai galios tik ji priėmusių valstybių teritorijose, o kitos valstybės joms galės rodyti vidurini piršta. Net jei 99% pasaulio valstybių priimtu bendrus susitarimus ir juos įvestu savo įstatimuose, šios taisyklės galiotu tik tose 99% valstybių, o likusios 1% valstybių galės rodyti vidurini piršta. Nes toks susitarimas taisyklių nepadaro visiems privalomomis. Nebent tos 99% valstybių ateis su savo armijomis ir pagrasins sunaikinimu. Bet tai jau bus diktatūra ir niekuo nesiskirs nuo Š. Korėjos prezidento.
Berserkas 2020-07-18 18:46
Kad Europoje viską tiesiai gamins tai nemanau, kad taip bus, bet noriu, kad kuo greičiau visa surenkama produkciją Kinijoje (ne kinų įmonių) perkeltų į kitas valstybes. Elektronikos, kad ir į Vietnamą, aišku tą ir daro jau nemažai įmonių. Šiaip aš nieko prie pigia kiniška produkciją, bet kalbant tai, kad dabar Kinija grasina, nes negali "investuoti" tai tikrai skamba bjauriai ir reikėtų atsiriboti nuo to. Džiaugiuosi, kad kai kuriuose srityse ne kinų gamybos produkcija turi palyginus artimą kainų/specifikacijų santykį, todėl nebūtina rinktis jų, tačiau daug kur kinai pasiūlo vis dar geresnias kainas. Galėtų atgimti koks europietiškas telefonas (nebūtinai Europoje surenkamas, bet ir ne Kinijoje), kur nors Azijoje tai tikrai todėl kainos nebūti kažkokios milžiniškos. Pradžiai kokį gerą midrange telefoną pasiūlytų, didelis ekranas, labai didelė baterija ir visą kitą kas užtenka 95% vartotojui. Ir užtektų "per akis" didžiajai daliai žmonių toks telefonas. Pvz:. SAMSUNG, M serijos modeliai. M21, M31 turi po 6000mAh baterija, 6.4 colių AMOLED ir visko ko daugumai užtenka, o kainuoja šiek tiek daugiau nei 200 eurų. Dabar M31s tikrai gera dizainą turės, nors ir praeitieji nėra blogi, bet net nėra plytos kai iPhone 11 Pro Max dar storesnis yra. M41 dar dizaino nėra, ekrano dydžio taip pat nežinoma, bet turės 6800mAh tai spėju bus koks 6.7-6.8 colių ekranas todėl storis bus toks pats kaip ir M21, M31. Bet ypač šiais metais NOKIA iš viso nieko gero nepasiūlė, Motorola irgi šiais metais išleido daugybe telefonu kur vos pora specifikacijų skiriasi ir kitoks pavadinimas, bet nemačiau nei vieno padoraus telefono, taip pat nebėra JAV kompanija. Kaip sakant viską supirko kinai ir dar kartais atrodo, kad jos vos ne specialiai tik tam, kad nenupirktų nekinai, nes visai neatrodo jog nori kažką rimtai pardavinėti. Neprasiskverbsi į rinką šiais laikais su brandais kur seniausiai nebeturi garbingo vardo, o dar ir nepasiūlo geriau. Tai iš viso kokia prasmė pirkti. Todėl tik arba žinomi brandai gerai parduodami Europoje, arba kinai su geru specifikacijų/kainos santykiu.
Arunas1948 2020-07-18 18:56
Amerika isleidzia valstybes obligacijas, Kinija nuperka ir Amerika aria kad atiduoti skolas Kinijai, Kinija superka garsias firmas su geru vardu, perkelia gamyba i Kinija ir jus perkat garsios firmos gaminius net neitardami kad pagaminta Kinijoje.
Berserkas 2020-07-18 20:37
Pudeliu nevadinsiu, bet realiai Jungtinės Karalystės lenda į subinę tai JAV tik todėl, kad ieško draugelių, po to kai nusisuko nuo ES. Tiek laiko naudojo HUAWEI įranga ir tik dabar nusprendė.
Shinigami 2020-07-19 06:55
Koks naivumas. Yra labai lengva pasakyti, kad reikia įkurti įmonę kuri telefonus surinkinės ne Kinijoje, bet tai padaryti yra daug sudėtingiau. Kiek girdėjau didelė dalis elektronikai reikalingu medžiagų yra išgaunama Kinijoje, todėl jei Kinija tu medžiagų neeksportuos, tai iš ko tu ta elektroniką gaminsi? Pastatyti fabriką kuriame vyktu gamyba ir surinkimas taip pat nėra paprasta, nes tai kainuoja milžiniškus pinigus, bei jei statoma demokratinėje valstybėje bus pilna nepatenkintu kaimynu. Čia tik žiniasklaida nepranešinėja apie kaimynus kurie nenori fabrikų (ar bet ko kito) būti jų naujais kaimynais, bet nesvarbu ką statysi ar darysi visada bus tam prieštaraujančiu. Kiek delfije būna straipsnių kuriuose skundžiamasi, kad nusipirko būta su vaizdu į mišką, o dabar miško vietoje bus naujas daugiabutis. Bet jei miško vietoje bus ne daugiabutis, o fabrikas, tai protestai bus dar aršesni. Kita problema yra patentai. Kinai supirkę Nokia, Motorolą ir kitus gamintojus nusipirko ne tik jų vardą (jie ant vardo gali būti net padėję, todėl ir negamina nieko gero su nupirktom įmonėm), jie jas pirko dėl patentų. Dabar jei nauja įmonė norės gaminti telefonus jai reikė naudoti daug patentuotu detalių ir mokėti pinigus patento turėtojui (Kinijai), nes naujas žaidėjas neturės nei vieno patento. Ką tai reiškia? Kad tokių telefonų kainos nebus mažos kai reikės mokėti ne tik už gamyba, bet ir patentus. Bet Kinijai tai net į naudą, nes nereikės nei gaminti, nei pardavinėti ir iš patentu uždirbs daugiau nei pati gamindama (gal dėl to visas šis propagandos karas ir vyksta, kad įsikurtu naujos elektronikos įmonės ir Kinija galėtu gyventi iš supirktu patentų). Net pats "karas" tarp Kinijos ir JAV gali būti surežisuotas. O kas svarbiausiai, daugumai nusišikt kas gamina. Svarbiausia kad butu pigų ir parametrai geri. Todėl jei naujas negalės pasiūlyti mažų kainų ir aukštu parametrų (dėl patentų kainų) tai niekas ir nepirks. Juolab, kad Azijos šalyse bus sunku įrengti daug gamybos fabrikų, nes Kinija jau ir taip ten agresyvi, tad jei dar kitos valstybės iš Kinijos sugalvos "pavogti" jų duoną, tai bus dar blogiau. Afrikoje dauguma tinginiai, plius Kinija ir ten viską supirko, todėl reali gamyba gali būti tik Europoje ar JAV, bet dėl MMA gamybos kaina nebus maža. + resursų reikalingų elektronikos gamybai trukumas. Taršos standartai taip pat reikalauja didelių pinigų ir didina kainas.
Berserkas 2020-07-19 23:35
. Čia 2019m.
HardAxe 2020-07-20 10:45
Nereik nieko išskirtinio. Greito procesoriaus, pakenčiamo ekrano (ryškaus, bet be super rezoliucijos) ir labai geros baterijos. daugiau jokių švilpukų ir blizgučių.
NekenciuReklamos 2020-07-23 13:07
Nepamirsk kameros - jinai, taipogi vienas is pagrindiniu veiksniu apsprendzianciu koky sekanty mobilu telefona isigys vartotojas.