Ar žinojote, kad posovietinėse šalyse sparčiai nyksta tarakonai? Mokslininkai turi daug hipotezių, bet jokių faktų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2020-07-17 22:35
Gal tuo pačiu vertėjo parašyti ir kur tų tarakonų nemažėja, būtų su kuo lyginti... Atvirai, net pamiršau, jog šie vabzdžiai kažkada gyveno šalia mūsų...
silicon 2020-07-18 21:26
Tokių mokslininkų, kurie spėja, kad nyksta nuo genetiškai modifikuoto maisto, aš nevadinčiau mokslininkais. Jokia genetiškai modifikuotų produktų žala moksliškai nėra įrodyta. Nebent netiesiogiai tarakonams kenktų glofosfato likučiai. Bet tada taip ir sakytų, kad gali būti jautrūs glifosfatui.
AAA000 2020-07-18 22:07
va ta versija su skruzdem yra teisingiausia. klimatas pasiltejo tiesiog ir skruzdes nerealiai plinta. ypac jom tinka tos visokios betono trunkeliu ir plyteliu keliu kombinacijos. tos parketines dangos, sildomos grindys ir pan. tarakonai tiesiog tam per dideli. pastatu sandarumai pagerejo. skruzdes dar pralenda, tarakonai - nebe. prie sovietu sudiniau state ir ora labiau silde. taip pat skuzdziu mitybos arealas platesnis. jos visokius medzius puola, kur syvu sunkoje cukru yra ir pan. pvz vysnias nudziovina. jom nebutina vien tik siuksles ar pripilstyti gerimai su cukrum. tarakonai taip nemoka. jiem plist reikia labiau pastoviu siukslynu ir netvarkos. pvz konteinerines sistemos su maisais tarakonai jau nesugeba okupuot. o skruzdes dar sugeba isitvirtint.
Talkatif 2020-07-19 11:01
Naujų būstų dar nėr tiek pristatyta, kad tai paveiktų. Tarakaškės ir senuose namuose nunyko.
AAA000 2020-07-19 11:19
neapkiautus liaudis juk remontus pasidare dabartinem medziagom. ypac san mazgus manau pasitvarke. pagrindines tarakonu veisyklos buvo sovietiniai saldytuvai. tie tai tikrai jau lauze.
unytas 2020-07-19 14:12
AAA000 taip po tapetais ir t.t gyvendavo kaip ir rasiai nebėra tarpu nebėra kaip gyvent. Dabar visus tarpus putom ir silikonu uzsandarina.
VirtualGadget 2020-07-19 17:05
Tarakonai mėgsta šilumą. Tai nėra ko jų lyginti su skruzdėlėm kurios per žiemą miške ar laukuose skruzdėlyne peržiemoja. Anksčiau žmonės daugiau gamindavo maistą namuose sandėliukuose numanau kad būdavo daugiau visokių uogienių ir kitokio gėrio. Dabar gi nuėjai į prekybos centrą ir nusiperki kiek reikia. Ispanijoj to gero manau netrūksta. Todėl ten labai populiarus augintinis yra ketės. Katės mėgsta medžioti visokius gyvius. Štai Lietuvoje namuose katinas mėgsta medžioti vorus ir muses
Pumper 2020-07-20 08:13
Manyčiau, kad labiausiai prisidėjo tų tarybinių daugiabučių šiukšlių vamzdžių uždarymas: bobulės nebegali pilti savo visų palaidų atliekų ir nebėra iš ko parazitam misti ir daugintis.