Bambukai auga neįtikėtinai greitai ir žmonės šią savybę panaudojo kankinimams  ()

Ar žinojote, kad bambukas yra ne medis, o žolė? O žinojote, kad bambukai yra vieni greičiausiai augančių augalų Žemėje? O kad žmonės kartais yra šlykštūs ir žiaurūs?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa tai yra tiesa. Kai kurios bambuko rūšys auga taip greitai, kad tai galima pamatyti plika akimi. Kai kurie bambukai per parą paauga visais 910 mm - tai yra, jie auga po beveik 4 cm per valandą! Tai šiuos augalus pavertė ypatingai vertingais kai kuriose Azijos šalyse, nes bambuko mediena yra tvirta, tačiau ir pakankamai nebrangi.

Būtų gerai, jei žmonės būtų draugiški, vienas kitam padėtų ir augintų bambukus tik geriems tikslams. Bet jūs žinote, kokie kartais gali būti žmonės. Egzistuoja istorinių šaltinių, apibūdinančių bambuko naudojimą kankinimui.

Štai viename iš jų rašoma, kad 19 a. pradžioje Ceilono regione kankinimui žmonės buvo guldomi ant jaunų bambukų, o tuomet šie augalai užaugdavo per žmogaus kūną. Tiesa, sunku patvirtinti šių šaltinių tikrumą, nes bambukai greitai auga tuomet, kai turi optimalų šviesos ir drėgmės kiekį. Kita vertus, populiarus TV šou „Mitų griovėjai“ 2008 metais patvirtino, kad per tris dienas bambukas gali prasiskverbti į balistinės želatinos gabalą, kuris savo tankiu primena žmogaus kūną. 

Kita vertus, panašios istorijos kartotos ir Antrojo pasaulinio karo metais, kuomet sklido kalbos, kad ir japonai ant jaunų bambukų guldo amerikiečių ir jų sąjuningininkų karius. Tuomet kalbėta, kad bambukas per kelias dienas perduria žmogaus odą, o tuomet greitai pažeidžia vidaus organus. Galiausiai bambukas perauga kiaurai žmogų, kuris tuo metu jau būna negyvas.

Nėra jokių šaltinių, kurie neginčijamai patvirtintų šio kankinimo būdo naudojimą. Tačiau yra daugybė ne tokių patikimų šaltinių, kurie apie tai pasakoja. Taigi, tikėtina, kad nors ir retai kankinimas bambuku Rytų ir Pietryčių Azijoje kadaise buvo naudojamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(18)
(4)

Komentarai ()