Vaizdai užgniaužia kvapą – pirmą kartą istorijoje turime Marso 4K vaizdo įrašą (Video)  ()

Daugelis mūsų iki šiol stebimės, kodėl nebuvo vaizdo įrašų iš Marso. Juk nuotraukų pastaraisiais metais esame matę išties įspūdingų, tai kur vaizdo įrašai? Ką gi, tam yra atsakymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors visi į Marsą nusiųsti marsaeigiai yra aprūpinti pažangiausiomis kameromis, tačiau bėda yra susijusi su tų duomenų parsiuntimu į Žemę.

Štai „Curiosity“ marsaeigis gali duomenis siųsti vos 32 kilobitų per sekundę greičiu. Kai jis prisijungia prie „Mars Reconnaissance Orbiter“ zondo, tada duomenis gali siųsti 2 megabitų per sekundę greičiu.

Nors tai jau atrodo padoresnis greitis, bet „langas“ per kurį duomenys gali keliauti į Žemę tėra vos 8 minutės per visą Marso dieną. Laiko yra labai nedaug, o surinktos informacijos – gausybė.

Tad NASA iki šiol tenka atsisakyti idėjos filmuoti Marsą ir į Žemę siųsti vaizdo įrašus. Tai pareikalautų neadekvačiai daug laiko. Kadangi Marse viskas yra gana statiška, bent jau paviršiuje matomi objektai, tai kur kas geriau tiesiog juos nufotografuoti ir atsisiųsti nuotraukas.

Tai kur tada tas antraštėje žadėtas vaizdo įrašas? Štai jis. Ir už šį 4K vaizdo įrašą turime dėkoti „ElderFox Documentaries“.

Vaizdo įraše panaudoti aukščiausios raiškos Marso vaizdai, kuriuos užfiksavo ir į Žemę atsiuntė marsaeigiai „Spirit“, „Oppotunity“ ir paskutinis vis dar veikiantis „Curiosity“.

Visos nuotraukos yra autentiškos ir neredaguotos. Jos taip sudėliotos, kad gavosi sklandus pasakojimas apie Marsą ir jo paviršiaus objektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(146)
(8)
(138)

Komentarai ()