20 supermaisto produktų sulaukusiems 50 metų ir ne tik: juos vartodami - turėsite aštrų protą ir tvirtą imuninę sistemą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2020-08-16 19:07
Visu po gabaliuka atsipjauni, sumeti i mikseri, sumiksuoji ir geri kiekvieną dieną, sveikas busi tikrai jau tada. Reik sarašiuką pasidaryt ir į parduotuve.
technologas 2020-08-16 19:13
Arba galėtų košytes gaminti iš visų ingredientų. Po dešimt šaukštų pusryčiams, pietums, vakarienei - ir sveikesnis už ridiką būni.
Hm 2020-08-17 06:57
Tai visai paprasta pasidaryti patiems... Vakarienei dažniau (geriau nuolatos) ruoškite salotas, o jas gaminkite iš kuo įvairesnių daržovių ir vaisių. Gerai dera su šviežiomis ir raugintos daržovės, jos pagerina ne tik skonį... Ir visiškai nebūtina viską išvardintą valgyti iš karto, kas kart ruošiant vis kitas salotas, net ir su neišvardintomis daržovėmis gausite pakankamai reikiamų medžiagų...
daynewss 2020-08-17 13:45
Mano babai jau beveik 90. Iš šio sąrašo nėra valgiusi: Avokadai, Graikinis jogurtas, Lašiša, Bolivinė balanda, Brokoliai, Šparagai, Špinatai. Iš šio sąrašo yra valgiusi minimaliai: Juodasis šokoladas, Abrikosai, riešutai tik lazdyno, vėliau kažkiek graikinių, Mėlynės, Avižinė košė. Iš šio sąrašo yra valgiusi daug, BET sezoniškai: Obuoliai, Morkos, Burokėliai, Kriaušės, Vyšnios, Braškės, moliūgas (bet ne kvapusis, o paprastasis-lenciūginis), Česnakai. Yra baisiai badavusi ir stresavusi per WW2 bei išsigimėlių-sovietų "buožių turto nacionalizavimą". BET maistas natūralus, net kartais baisiai atrodantis. Pieno produktus vartoja tiek šviežius, tiek raugintus. Kažkaip išgyveno. Supermaistas
Litraz 2020-08-18 08:11
daynewss: ji gyvena kaime ar mieste?
daynewss 2020-08-18 10:11
50/50 vėlyvas pavasaris/vasara/ankstyvas ruduo - kaime, galima sakyti vienkiemyje. vėlyvas ruduo/žiema/ankstyvas pavasaris - mieste. Pastaruosius 10 metų Vilniuje. Dirbo su maistine chemija pusę gyvenimo. Prieš 10 metų buvo kažkas užėję, tai valgė maximinius tortus tik duok. Dar kolūkių laikais kombinuodavo salietrą ir kitas trąšas, kad tręštų mūsų bulves, bet po įstojimo į ES sertifikavo ekologinį ūkį ir augina daržoves, sakyčiau, archaiškai. Augino vištas, kalakutus, antis ir ožką, kol galėjo, tai maistas buvo ganėtinai natūralus. Reikėtų pasakyti, jog dar valgydavo įvairius ankštinius augalus, kurių, kažkodėl, nėra tarp "supermaisto. Taip pat raugdavo daržoves. O dėl klausimo apie miestą ir kaimą, tai turbūt nesi pastaruoju metu buvęs kaimuose. Išsigimėliai "ūkininkai" išdarinėja ką tik nori, pradedant kelių gadinimais, baigiant pesticidų naudojimu dieną ir glifasatų purškimu. Pilnos pamiškės tuščių plastikinių tarų Tai aplinka kaime, oras ir vanduo, nebėra tokie "švarūs", kokie buvo sugriuvus komunistiniams ūkiams. Beje, kaip tik šiandien susimąsčiau, kad 50 metų, tai čia jau daug, bet dar ne krachas. Mūsų kieme visi alkoholikai mirė ne anksčiau 50, o kaime be 60 net kalbos nėra. Nebent pasikorė ar prisivairavo. Tai net jei valgyti lapus ir žemę, tikimybė sulaukti 50 yra didelė. Taip pat manau, kad genetika lemia kokių 80% amžiaus, o visą kitą detalės. labai priklauso kiek intensyviai kenki sau. Dvi babos seserys mirė 93 ir 91, brolis virš 70, bet tik dėl rūkymo. Pamiršau paminėti, kad pas ją padidėjusi širdis gal nuo 50-ies, yra daryta inkstų operacija prieš 30 metų. Geria kraujospūdį reguliuojančius "vaistus", papildus. Dažnai pamiršta, bet dar tempia. Pati sodina kokias morkas, pati ravėja.