„SpaceX“ užsitikrino milžinišką kontraktą, bet Elonas Muskas įniršęs – „mūsų konkurentai taško mokesčių mokėtojų pinigus“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-08-17 16:54
oho koks Muskas, gal jam seniai kas beskaite Monopolio savokos apibrezima?
S.J 2020-08-17 18:06
Manau jo pasipiktinimas, ne dėl to, jog kažkam yra skiriama taip pat, bet tai kad jis padarė kur kas daugiau su mažiau, nei kiti. Jei dauguma kompanijų elgtūsi kaip Muskas, tai ir gal būt progresas būtų kur kas didesnis.
Arunas1948 2020-08-17 18:29
Kazkodel stambieji pirma numusa kainas, sunaikina smulkiuosius o kai monopolis kainos i virsu.
NekenciuReklamos 2020-08-17 21:08
monopolis niekada nera gerai - 1ma del savivaldziavimo, 2tra jeigu kas nors nutiktu tragisko (pvz. karo atveju) viena ymone daug lengviau sunaikinti. Pvz NASA nera vientisa organizacija, ji sudaryta is daugybes atskiru ymoniu/moksliniu centru/padaliniu skirtingose vietose.
NekenciuReklamos 2020-08-17 21:27
beje, Muskas nera sventuolis, pasigooglink apie jo praeities verslus ten daug visko "prislepta". Is kitos puses, yra dar geresniu velniu tokiu kaip Bezosas, tad, mano nuomone yra vienareiksmiska, kuo daugiau konkurencijos tuo geriau.
iPienius 2020-08-17 22:23
cia pasisakymai labiau delto, kad konkurentai naudoja pasenusias raketas su rusiskais varikliais ir uz didesne kaina
AJ 2020-08-18 01:50
Cia amerikietiski auksiniai sauktsai tik didesniu mastu - auksines raketos, kai reikia nuplauti daug pinigu ir paslepti, kam tuos pinigus naudoja, ir yra nurasomas - kaip isvaistytos lesos. Labai daug slaptu opereciju reikia finansavimo, o jis irgi turi buti slaptas, tad Elonas Muskas ir teisus ir neteisus. Elona Muska net pasveikino imones vadovas, tad jis is tikro zino, kad jo imone tik pinigus plauna, ir zino kad jo imone tik ant popieriaus egzistuoja ir zino, kad Elonas tuos pinigus tinkamai panaudos...
S.J 2020-08-18 17:08
Gal ir "auksiniai JAV saukstai", tik skirtumas tas, jog uz tuos "saukstus sumoketi pinigai atitenka" tiems patiems amerikieciams, taip pat pinigai lieka amerikos teritorijoje. O pinigai uz Lietuviskus auksinius saukstus, nemaza dalis nuplaukia i uzsieni. Bet cia jau nukrypimas nuo temos.
conjurer 2020-08-18 18:52
Visi dabartiniai CEO elgiasi kaip dievas iš toks knygos su kankinimo įrankiu ant viršelio. Jie siunčia išbandymus ir nualina savo darbuotojus. Liepia mylėti vienas kitą ir elgtis paklusniai, bei tikėt vadovu. Sako kad turtuolis nepralįs pro adatos skylutę, ir skatina mažiau uždirbti. Taip pat kai kurios firmos turi privalomus savininkų garbinimo vakarėlius. Dar jie sako: "You are part of my grand plan (to make billions!)". Bet realiai čia straipsnis yra apie pirmą krišžionybės įsakymą - priverstinę monopoliją. P.S. jei nepatinka tokio naujienos, tai šiame puslapyje dar gali rasti "kitaiciško turgelio stebuklus". Dar kartą per savaitę įdeda po kokį pažintinį straipsnį. Jei turinys netinka, siūlau ieškoti alternatyvų. Mes čia lankomės kad skaitytume tokias naujienas. Tai nėra tik PR, tai iš dalies susija su kosminių skrydžių industrija.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-08-18 23:00
Kažkodėl visi tuo skundžiasi, bet patys gyvena pagal tą pačią ideologiją - kiek įmanoma daugiau turtų sau! Kažkodėl..
NekenciuReklamos 2020-08-18 23:23
Kam reikia Marso jeigu turim toky grozy kaip pasaulinius vandenynus, kalnu masyvus? Jeigu keltis kur nors saugiai tai tik ten. O jeigu turi omeny karo atvejus...Tiesiog primenu, kad tariama Marso kolonija bus sudaryta is skirtingu saliu, o kai kurios salys, tarkime Kinija/Rusija/USA gali buti labai agresyvios kitu atzvilgiu netgi kosmoso salygom. Tad, zmogus nuo zmogaus nepabegs p.s. Marso kolonizacija nera nei finansiskai nei humanitariskai naudingas projektas.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-08-19 00:04
Taip, turim, bet ar ilgai? Mes atsiradome tik todėl, kad jau buvo 5 masiniai gyvybės išmirimai. Ir sakyčiau labai pasisekė, kad po 5-tojo Žemėje buvo pakankamai laiko "beždžionėms" evoliucionuoti iki sąmoningumą turinčių individų - žmonių. Tad norėdami tai išsaugoti, turime plėstis po visą Saulės sistemą, o vėliau ir už jos ribų - link kitų saulių. Tad Marsas puiki pirmoji stotelė "naujai pažinčiai".
conjurer 2020-08-19 02:32
rimčiau vysto.
NekenciuReklamos 2020-08-19 12:20
Is dalies esi teisus. Bet, taipogi paziurek ir is sitos puses. Pirmoji gyvybe atsirado Zemeje pries 3.5milijardo metu ir nuo to laiko, Zeme, netgi nepalankiausiame ekosistemos stovyje (tavo pamineti 5 masiniai ismirimai) buvo DAUG tinkamesne gyvybei nei kad Marsas budamas galimame savo geriausiame gyvybei stovyje. Tad, kol kas zmonija nerado ir neturi alternatyu Zemei. Toliau Marso, netgi su siu laiku prototipinem technologijom, misija neymanoma zmonijai iki tol kol neatsiras technologijos is esmes trumpinancios keliones laika, t.y. "black hole" arba termabranduoliniai varikliai, kriogenika ir t.t. Bet netgi su tom teorinem technologijom, yra tiek daug techniniu issukiu, kad mes dar amziu amzius busim "priristi" prie Saules sistemos.
NekenciuReklamos 2020-08-19 12:26
Galim kirst lazybu, kad birzu centrai NIEKADA! nenaudos Starlink rysio savo prekybos sistemai. O Starlink pingas bus ir isliks per didelis netgi competitive online zaidimams. Starlink yra tiesiog prasmatnus budas monopolizuoti rinka ir Muskas tai daro tikrai isradingai ir profesionaliai.
bahuriux 2020-08-19 14:43
neriboto nuotolio robotinėms sistemoms, kaip pvz siuntų pristatymas, paieška, stebėjimas/matavimai/tyrimai, aerofotografija, ŽŪ traktoriai robotai, autonominiai laivai ir tt.
conjurer 2020-08-19 15:19
Na kodėl, vėlinimas (pingas) priklauso nuo 3 dalykų, signalo greičio terpėje kurioje jis juda, signalo kelio ilgio, ir komutacijos taškų kiekio tarp A ir B individų. Ir kai eina per vandenynų optikas, tu turi didžiulį pralaidumą, bet dėl mažesnio šviesos greičio optikoje, ir sudėtingos infrastruktūros atsiranda vėlinimas. Dažnai tokiems dalykams statomos radio antenos, kad padidinti signalo šviesos greitį, ir sumažinti komutacijos taškų kiekį. Su starlink visada prisidės apie 1000 Km signalui nukeliauti aukštyn-žemyn, bet jis gali turėti mažesnį vėlinimą nei optika dideliems atstumams. Gal biržos tos nenaudos vietinei prekybai, bet tokio tipo internetą naudojant bus galima greičiau gauti informaciją apie mažų valstybių akcijų biržas, neišleidžiant daug pinigų.
NekenciuReklamos 2020-08-19 23:13
manau kad pernelyg issipletei kur tu Starlink bandysi pritaikyti.... negi niekas neskaite paskutiniu ziniu? https://www.independent.co.uk/news/spac ... 73896.html yvertini ekspertu nuomone: "I worked on a similar project years ago. That project was Teledesic and it ended in failure. Even though it was initially backed by some high profile individuals (Craig McCaw, Bill Gates) and companies (Boeing, Hughes), high costs, technical complexity and the relentless march of ground based mobile communications/networking technology killed it. I don't believe either the economics or the technology trends have changed much since then. Satellite broadband network systems will continue to have a challenging time competing with ground based mobile communications (and also, but to a lesser extent with fiber optic systems) given their upgrade cycle advances at a faster pace than is found in satellite systems. While initial capital costs for fiber optic systems are high, once in place their bandwidth is virtually limitless given the use of Dense Wavelength Multiplexing (DWDM) and satellite network systems cannot compete, given their restricted spectrum and corresponding bandwidth limitations. Given the large initial capital investment in a satellite network, the satellites are expected to stay in orbit anywhere from 5-15 years, which is a much longer time frame compared to the advances driven by Moore's Law. In addition, the space environment is non-forgiving compared to earth based systems, which clearly complicates reliability, maintenance and upgrades. There is a sizable graveyard of failed satellite network projects and the dream of a broadband satellite based network reminds me of the prophetic words of George Santayana, "those who do not remember the past are condemned to repeat it." But then again, I'm no visionary like Elon Musk, and the founders of Google and time will tell as to whether their vision becomes reality." ir gaunasi ganetinai skeptiska nuomone. Zinoma ten kur nera normalaus rysio ir kur techniskai sudetinga yrengineti linijas (pvz kalnuose) Starlink yra issigelbejimas, bet kad tai butu vadinamas "game changer", as abejoju.
tomas_vaitkevicius 2020-08-20 00:21
SpaceX išmokė mus skaičiuoti kosmoso pinigus. Starship projektui reikia pinigų. Dalis jų nugrims į jūrą.
conjurer 2020-08-20 00:35
Aš niekada nesitikėjau kad tu galėsi gigabitą greičio naudoti. Kaip supratau vienas palydovas gali bendrai priimti ar išsiųsti gigabitą. Taip pat paketai per bevielį ryšį eina rečiau kai yra daug kalbančių su palydovu (kitaip būtų per daug triukšmo). Čia beveik visuose sprendimuose taip. Tas irgi pamažina greitį. Starlink aišku turės savo nišą, kaip ir Iridium turi. Bet tikėtis kad čia juo naudosies visada buvo absurdiška. Mūsų tiekėjai pigiau duoda tikrą gigabitą. Bet kuriuo atveju, sakau kad Muskas nevykdo savo planų su marsu, ir gadina gyvenimą astronomams. Na bent jau ne toks absurdas kaip hyperloop - bandymas sukurti traukinį iš naujo tik brangesnį.