Stulbinanti statistika: iki pusės viso planetos gėlo vandens yra pavagiama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2020-08-30 11:27
Stulbinanti statistika: iki 100% planetos deguonies yra pavagiama
Broniusg 2020-08-30 15:41
Na šitą nesusipratimą jau stengiamasi ištaisyti. Antsnukių nešiojimas (manau kad tuoj vėl bus privalomos parkuose ir miškuose). Nori įkvėpti gryno oro, eini į kavinę arba moki baudą.
iPienius 2020-08-30 18:20
o kada pradesim tarsos mokesti moket uz uzkvepta co2?
Shinigami 2020-08-30 19:58
Dar pakalbėsi ir visiems teks mokėti mokesčius ir už įkvėpta deguonį, tiek ir už iškvėpta CO2.
bahuriux 2020-08-30 20:49
Šiaip jau veryga įvedė mokestį už orą. Kvėpavimas su kauke ~70ct, kvėpavimas be kaukės 500€ Jei labiau į temą, tai Lietuvoje ir Švedijoje suvartojama tik ~12-15% neapskaityto vandens, realiai tik 5%, ar mažiau pavagiama, nes kokia ~10% prasiskverbia per vamzdžių jugtis į žemę, ar nuteka kažkur kitur. Taip kad nereikia mūsų vaginti ir kaltinti nebūtais dalykais. Esam sąžiningi kaip ir skandinavai Airijoj, Ispanijoj ir dar kurnors kitur vanduo yra nemokamas savivaldybės garantuoja nemokamą vandens tiekimą. Tiesa Ispanijoj iš čiaupo vanduo labai prastos kokybės negalima gerti.
Shinigami 2020-08-30 21:18
Vanduo yra būtinas organizmui kaip deguonis. Apmokestinti kiekviena laša tai yra tas pats kaip sakyti, jei neturi pinigų mirk iš troškulio. Daugiausiai vandens pavagia augalai ir gyvūnai. Kiek daug gruntinio vandens išsiurbia augalai per savo šaknys ir keik daug vandens iš upių ir ežerų išgeria laukiniai gyvūnai ir nei cento nesumoka mokesčių O pats didžiausias gėlo vandens vagis yra jūrą. Kiek daug gėlo vandens upėmis ir požeminiais srautais išteka į jūra. Tikrai bus daugiau nei 50% viso gėlo Lietuvos vandens. Didelė dalis gėlo požeminio vandens šaltinių pavidalų išteka į upes. Požeminis vanduo nėra uždarytas tarsi bačkoje, jis yra pastoviai migruojantys ir jo galutinė stotelė yra Baltijos jūra.
bahuriux 2020-08-30 22:55
Aš kalbu apie vandenį iš vandentiekio čiaupo, kurį reikia išsiurbti iš žemės praleisti per valymo įrengimus, pumpuoti vamzdynais, tada dar papildomai sukelti slėgį jei namai aukštesni nei 5 aukštai, visa tai yra mokama paslauga, nebent miesto savivaldybė už tai sumokės pati. Tam sunaudojama energija ir medžiagos, o pats H2O taip žinoma nemokamas, kaip ir oras. Juk nereikalaujat parduotuvėj vandens už dyką?
drovosek 2020-08-31 00:18
Siaures airijoj uz vandeni moki viena karta i metus 1k svaru namui, i tai ieina nuotekos, geriamas vanduo ir zeme aplink nama. airijoj irgi sudejo skaitliukus bet ten isvis bardakas kas nori moka kas nori nemoka. UK istatymiskai yra tai nustatyta kiek per metus 1 namas moka.
Shinigami 2020-08-31 20:28
Iš tiesu reikia mokėti mokesčius net už ne sunaudojama vandenį, bet už naudojama vandenį. Jei gerai perskaitysi lentelę suprasi, kad joje parašyta kad turi mokėti už kiekviena kubą paviršinio vandens kuri paimi iš tvenkinio, panaudoji įrenginių vėsinimui, išleidi atgal į ta pati telkinį ir vėl iš jo paimi. Tu realiai nesunaudoji nei kubo vandens nes tai yra uždara cirkuliacinė sistema. Tu paimi vandeni iš tvenkinio, panaudoji jį kažkam, išleidi atgal į tvenkinį, kad natūraliai atvėstu arba nusėstu ir vėl jį paimi. Bet už kiekviena paėmimą turi mokėti mokesčius, net nesvarbu kad moki už tapati vandens kubą už kuri jau sumokėjai. Vienas verslininkas man sakė, kad kasa žvyrą ir smėlį iš vandens, tada ta pati vandenį iš kurio iškasė žvyrą ir smėlį panaudoja jo paties plovimui (be jokių chemikalų) ir išleidžia atgal iš kur paėmė kad išplautos molingos dalelės nusėstu. Tada ta vandenį vėl paima kitam smėlio ir žvyro plovimui. Už šita uždara cirkuliacini vandens naudojimą valstybei privalo mokėti mokesčius, tarsi butu suvartojęs vandenį. Nors nei lašo vandens nebuvo suvartota, nebuvo užteršta. Čia tas pats kas imtu mokesti už šaldytuve esanti freona. Įdeda skaitliuką prie šaldytuvo variklio ir skaičiuoja koks kiekis freono pro jį prateka. Nesvarbu kad šaldytuve yra tik 2 litrai freono ir jis tik uždaroje sistemoje ratu sukasi, bet jie skaičiuos kad kubais jo per mėnesi "suvartoji".