Lietuva sudarė pirmąją sutartį dėl vakcinų nuo koronaviruso įsigijimo: pasieks 1,8 mln. dozių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2020-08-29 09:03
Man atrodo, kad Lietuvoje skiepytis panorės iki 20 000 - 200 000 žmonių. Prsimenu, per kiaulių gripą viename Lietuvos rajone iš viso medicinos personalo sutiko skiepytis tik vyriausiai gydytojas ir jo pavaduotojas.
Misteris 2020-08-29 09:32
Ar supratote? Paaiškinu:tapsite veržliomis mažos šalies jūros kiaulytėmis. Vaksina Jums tikrai padės.
HardAxe 2020-08-29 12:14
+ visa rizikos grupė savanoriškai skiepysis, + personalas bendraujantis su žmonėm. Kai bus uždrausta be skiepo kirsti sieną, įeiti į barą ar sėstis į lėktuvą, tai atsiras ir daugiau norinčių. Man atrodo su covid pagaliau antivakseriai bus labai gražiai pasodinti į savo vietą. O šiaip tai jum viskas blogai. Nupirktų nedaug skiepų - blogai. Nupirktų visiems - blogai. Nėra kaukių - blogai. Yra ir reikia nešioti - bėda. Nėra Lietuva pavyzdinė šalis, bet tvarkosi neblogai su covid. Užtai pagal bambėjimą tai tikrai esam tarp lyderių
Misteris 2020-08-29 12:25
Sutikčiau asmeniškai savo ranka suleisti VAKCINĄ nuo CIVID visiems vakcinų entuziastams ir jų vaikams.
moo 2020-08-29 13:54
Čia juk tamstos požiūriu yra blogai? Neva "pakenksiu jiems ir jų vaikams"? "Savo ranka"? O ar bent minimalų med. ar slaugos išsilavinimą turite, kad "savo ranka" leistumėt vaistus kažkieno vaikams? Žodžiu, maždaug taip: "Aš kad ir traktoristas, bet su adata nužudyčiau, savo rankomis, kitaminčių vaikus" Whuuuut?
Misteris 2020-08-29 14:54
Atsakymas "moo". Aš tik siūlausi nemokamai paskiepyti visus įtikėjusius Covid 19 vakcinos galia.Noriu pamatyt šalutinio poveikio mastą. Aš pats asmeniškai skiepytis neskubėsiu,nes nežinau ko į tą vakciną prifarširuota.
Myslius 2020-08-29 16:01
Vakcinose yra to paties viruso prileista ir imunine sistema ismoksta nuo jo atsisaugot. Pradejus skiepint virusas tikrai neisnyks, nes visi ji nesios, o kolkas nera aisku ar jis daugiametis. Klausimas ar tai isvis naudinga.
kiesza 2020-08-29 18:20
Pasiskiepyję taps platintojais, skiepijuosi nuo erkių, tačiau nuo gripo niekada.. Tokie neaiškūs skiepai, nuo pseudo ligos negali būti privalomi
ZeroFM 2020-08-29 19:58
Myslius*. Taip ir veikia skiepai kad UŽKREČIAMA virusu. Tiesiog reikia padaryt eksperimenta kad susileidus gripo ar jau busimos koronos vakcinu, nueit į senelių namus ar hospisus ir pakosėt/pačiaudėt. Tyrimas max 2sav truktų o visos pasekmės( mirtys jeigu) nurašyt ant vakcinos kūrėjų ir susodint į kalėjimus. Bet jei vakcinos kaip sakot šventasia gralis be jokio šalutinio poveikio tai prašom skiepykities kas bijot koronos.
vazzy 2020-08-29 22:40
visiškai pritariu, jeigu esant skiepams tokie žmonės nenorės skiepytis tai jie neturėtų būti įleidžiami į ligonines, lėktuvus, mokykas ir kitas viešasias įstaigas, nuo jų kvailumo kyla rizika susirgti tiems kurie skiepytis negali dėl rimtų ligų.
AAA000 2020-08-30 00:38
neuzkreciama. suleidziama neaktyvaus viruso. ar jo specifiniu daliu. ar isvis kokiu nors viruso veiklos produktu. ir pan... YRA SKIRTUMAS. uzkrest. ar tik imituot organizme uzkretimo reakcija. problema yra kitur - tai nera gydymas. cia tiesiog cheminis karantinas. tave karantinuoja chemiskai. nereikia nesiotis kaukes, bet reikia nesiotis susileista vakcina kauke uzsitersia ir ismeti. skafandrai efektyvesni galbut - bet brangus o vakcinos poveikis gali but irgi trumpalaikis. su gripu butent ir yra trumpalaikis, kaip vienkartine kiaura kauke. susvirskia - bet sudinos kokybes. nesugeba tiesiog sukurt gripo vakcinos skafandro patikimumo lygio. nes pati medicina sudino lygio... neiesko kitu variantu. pries vezli su arkliu laimejo ir kabinasi medalius. ir ant to pacio nuvaryto arklio bando gripo formules lenktynese jot... o cia tiketina dar sudinesne vakcina bus del viruso specifikos bandys su arkliu lenktyniaut pries covid-19 raketa... ir aiskins kad starto etape laimima - vadinas priklauso aukso medalis vakcinos pirkejams bet kitos vakcinos tai butent sukurtos skafandro efektyvumo lygio karantino efekta duoda. visam gyvenimui. ar bent 20-30 metu poveikis. jas apsimoka naudot. ypac jei pigios. va ir viskas.
punktyras 2020-08-30 10:39
SARS-Cov-2 viruso skiepuose nėra. Yra šio viruso žymenys, išmokantys imuninę sistemą apsiginti, jei tektų susidurti su tikru virusu. Supaprastintai galima sakyti, kad imuninei sistema parodomas patogeniško viruso fotorobotas, kad imuninė sistema jį atpažintų ir imtųsi atitinkamų veiksmų.
menten 2020-08-30 11:08
Manau, punktyras ir AAA pataikė tiksliausiai. Pačio viruso vakcinose nėra, tuo labiau vakcina negali sukelti infekcijos; kokia tada prasmė išvis kurti vakciną, jei tai būtų paprasčiausias užkrėtimas. Straipsnyje kalbama apie Oksfordo universiteto vakciną - tai genetinės rekombinacijos būdu sukurta vakcina, kitaip tariant - į šimpanzės adenovirusą ("peršalimo" virusą) įterpiama tam tikra SARS-CoV-2 genomo dalis. Dar kažkas sakė, kad gyventojai bus bandomieji triušiai - tai irgi netiesa, nes Oksfordo vakcina jau išbandyta su daugiau nei 500 tiriamųjų, trečioje fazėje dalyvaus 30 000 tiriamųjų, įskaitant specialiąsias populiacijas. Dažniausios nepageidaujamos reakcijos į preparatą - tokios kaip, karščiavimas, raumenų skausmas ar paraudimas yra sukeliamos ne viruso, o dėl adatos sukelto audinių pažeidimo injekcijos vietoje, netinkamai parinktos injekcijos vietos, netinkamos technikos ir pan. Kita dalis sukeliama imuninės sistemos dėl ląstelių išskiriamų apsauginių molekulių (karščiavimas konkrečiai dėl interleukinų ir interferono). Panašias reakcijas sukelia bet kokie patogenai, taip pat kai kurios mažos molekulės (kai kurie vaistai), vėžiniai procesai, autoimuninės ligos, ne infekcinės kilmės uždegimas ir t.t. Karščiavimas ir raumenų skausmai yra nesunkios reakcijos, neturinčios ilgalaikių pasekmių. Pati vakcina COVID ligos sukelti negali, apskritai vakcina gali sukelti ligą, nuo kurios skirta apsaugoti, išimtiniais atvejais. Tai gali būti, pavyzdžiui, BCG vakcina nuo tuberkuliozės, kur naudojamas susilpnintas mikobakterijos štamas. Bet pacientai, kuriems ši vakcina gali sukelti tuberkuliozę, serga sunkiomis, paveldimomis ligomis, sutrikdančiomis imuninį atsaką, dauguma žmonių tokių ligų nėra net girdėję ar tuo labiau matę. Ir tokių pacientų vakcinaciją kontroliuoja ne šeimos gydytojas, o imunologijos/ infektologijos specialistai, dirbantys su tokiomis retomis ligomis.
AAA000 2020-08-30 12:12
va jei komentuotum tik mazdaug taip - be viso kito priedo. tai butu idealus ir idomus komentarai. ----- pagal mane jei gaudyt esme - reikia nagrinet pati buda - kaip nauja vakcina buvo sukurta. ir palygint kokie to budo privalumai pries kitus metodus sukurt vakcina (nes kuria labai daug saliu ir laboratoriju, ir skirtingais metodais ir galimybemis remiasi). ir palygint jau testuojama su jau panasaus pobudzio patvirtintomis vakcinomis - koks ju efektyvumas yra. ir pan. kokie buvo rezultatai bandymu. ir t.t. ka ten pirks, is kur ir uz kiek. va apie sitai reikia info, ir pageidautina suprantamai apkramtyta. jei prieini ar pastebi daugiau specifikos - tai dalinkis cia aplamai tavo pilietine pareiga - jei tu prie mediku. o pamanipuliuot statistika ir padaryt loginius ivertinimus - cia palik geriau kitiems.
vazzy 2020-08-30 13:23
kliedesiai, niekas geriau nepadarys loginio vertinimo ar statistinės analizės nei tas kuris išmano apie mediciną. kad ir kaip gerai aš gaudyčiaus inžinerijoj as nelendu vertint DNR/RNR veikimo, geriausia ką aš galiu padaryti tai perskaityti profesionalo interpretaciją. lygiai taip pat jis turbūt nelystų ten kur aš dirbu su inžinerinėmis sistemomis. yra riba kurios mėgėjas tiesiog neįgalus peržengt be spec. išsilavinimo. tik vieni suvokia tą, kiti ne. yra žmonių kurie jaukiai jaučias kritikuodami sudėtingas mokslines medicinines analizes jų net neskaitę, pvz facebook komentarai idealus idiotų statinės pvz. būtų gerai, kad čia mes to nedarytume.
Kyborg 2020-08-30 18:25
Vadovaujantis tavo paties logika, šiuo metu esi erkinio encefalito platintojas, teisingai? Dar reik sugebėt taip nusišnekėt...
Misteris 2020-08-30 18:54
Duokite greičiau tą vakciną,aš pasiruošęs paskiepyt visus dėl sportinio intereso.Pats susilaikysiu nuo skiepo.Noriu pirmiausia pamatyt klinikinių tyrimų rezultatus savo akimis. "NESKUBĖK IR BŪSI PIRMAS".
menten 2020-08-30 19:39
Antroje fazėje jau vakcinuota 550 žmonių, trečioje - bus dar 30 000. Ir tą daro specialistai, kurių tikslas saugoti žmonių sveikatą. Agresyvūs banditai, norintys pakenkti, tikrai nereikalingi.
HardAxe 2020-08-31 10:43
Na aš iš dalies palaikau šitą požiūrį. Kadangi rizikos grupei/regionui ir t.t. nepriklausau kaip ir galėčiau palaukti kokį pusmetį. Vien tam, kad kažkiek labiau įsitikinti *konkrečios vakcinos* saugumu. Ta pati gripo vakcina sukuriama per metus be jokių šalutinių poveikių, bet čia naujas produktas sukonstruotas "race" sąlygom, tai pusmetį ar metus palaukti neturėtų būt blogai. "Handmaids tale". Bet kai eina kalba apie tymų, encifalito, hepatito ir t.t. skiepus, tai nematau ką čia diskutuoti. Aš netgi paskiepijau vaiką nuo vėjaraupių, kad nereikėtų kankintis vargšui. Tai mano stovykla turbūt aiški. O dėl diskriminavimo skiepų pagrindo, tai nematau problemų. Šimtas metų kaip norint skristi į tam tikras šalis yra privalomi tam tikri skiepai. Jeigu reikia skiepytis nuo hepatito ar degnės karštinės skrendant į afriką, tai kodėl neturėtų atsirasti covid privalomas skiepas skrendant į turkiją ar italiją?
HardAxe 2020-08-31 13:34
beje, blogai jie padarė. Bulvių ir runkelių krašte reikėjo taikyti bulvių strategiją. Kai dalino bulves visi į patvorius mėtė, o kai pastatė sargybą savo darže - visi išvogė ir visoj šaly paplito. Ribotas vakcinos kiekis, nemokamai duodamas tik medikam, rizikos grupei, mokytojam, vairuotojam, dėl darbo pobūdžio negalintiems dirbti iš namų ir t.t. ir pan, žodžiu daugumai, bet tik su formaliu poreikiu. Visiem kitiem - reikia mokėti patiems. Arba dvi vakcinas, viena nemokama, kita brangi. Turi kilti širšulys, kodėl man vakcinos neduoda, kas čia per šalis, kaip aš noriu skiepytis... Arba kodėl nemokamai dalina vakciną A, o už normalią vakciną B reik mokėt? Va tokiam širšuliui kilus be problemų paskiepysi ir kelis milijonus