5 mitai apie apsaugines kaukes, kuriais turite nustoti tikėję

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2020-09-04 10:54
"pagrindinė kaukės nešiojimo nauda yra siekis užkirsti kelią aplinkiniams žmonėms susirgti" - nesutikčiau, bent pas mus pagrindinė nauda yra negauti baudos, ir palyginus žvėriškos. Ir toks policinės valstybės "argumentas" nubraukia visus kitus realius pliusus, niekam jie jau nebeįdomūs...
Arunas1948 2020-09-04 11:05
Per visa pandemija naudoju viena kauke, kaip pastebejau visi taip daro, kazkaip reikia nuo valdzios durnumo apsiginti.
Šaras 2020-09-04 11:46
Baudos turi būti, nes labiausiai kenkiama ne sau, o aplinkiniams. Aš nenoriu, kad tokie kaip Arunas1948, grįžę iš Lukašenkos palaikymo mitingo, kosėtų man į veidą. Ir išvis, kas jums su tom kaukėm? Liguistas poreikis prieštaraut valdžiai ar kažkokios psichologinės problemos trukdo?
kestutisz 2020-09-04 11:49
Būtent. Va kai bando kažką įrodinėti tokiais straipsniais tegu ir lygina/daro eksperimentus ne su normaliom ką tik iš dėžutės vienkartinėm kaukėm, o su tuom ką praktiškai žmonės vartoja - tom pačiom vienkartinėm, tik naudojamom nuo kovo mėnesio :) Negi darba išmesi gerą daiktą tik dėl kokio trūkusio šniūrelio? :))
kestutisz 2020-09-04 11:57
Valdžia daro kažką, nes yra puiki proga pasireikšti - gi kiekvienam politike gyvena toks mažas hitleriukas/imperatoriukas (kitaip net neitų į politką). Na ir šiaip "reikia kaŠką darIti". Dar pavasarį tokiom pat sąlygom policija gainiojo žmones miške be kaukių - dabar jau va suminkštėjo, galima laiuke būti be jų, net valgyt kavinėj (virusai valgant jau nebesiplatina). Dar po pusmečio dar labiau dzin bus, nors užsikrėtinės ne mažiau. Kam vargintis? :)
Arunas1948 2020-09-04 12:21
Sniureli galima priristi, ta dariau tri kartus o sis marazmas baigsis su rinkimais, kai nebus Verygos o tai priklauso nuo jusu ar norit buti laisvi zmones.
drovosek 2020-09-04 12:37
a tu tikiesi kad kazka kita isrinks per rinkimus svajot nieks nedraudzia, bet puse balsu paims valstieciai
Šaras 2020-09-04 12:43
Kaukes ne valdžia sugalvojo, o mokslininkai ir medikai. Valdžia įpareigojo, nes pilna debilų, kurie "neserga" ir jiems kaukių nereikia, bet vos ją užsidėję uždūsta (turbūt nuo ką tik gerto langų skysčio ir pakelio baltarusiškų cigarečių). O kad įstatymai kinta, tai naturalu. Siekiama išvengti blogiausio scenarijaus, nesustabdant ekonomikos. Gal ir kreiva mūsų valdžia ir eina ne pačiais geriausiais keliais, bet kaukės čia mažiausia problema (ir turbūt efektyviausia).
HardAxe 2020-09-04 13:00
Ir labai gerai darot Na gal reikėtų pakeisti, kai visai sudyla. Medikai tiap negali daryti, nes gali pernešti bakterijų, ypač atsparių antibiotikams. Tada kažkam bus chana. Statybininkai keičia kaukę, kai užsikemša. Bet apsaugai nuo viruso tinka ir panaudota kaukė. Ant jos virusai miršta per kelias valandas, max - dienas. Ypač jei padžiovini ant saulės. Kažkada kai prisiveisia bakterijų ir pradeda smirdėti, gal jau laikas pakeisti ar išplauti. Kaip elementarią asmens higienos priemuonę, aka triūsikus.
ZeroFM 2020-09-04 13:52
Viena kauke nešioju ir man dapyzdi nes jei ant pakuotės parašyta NUO COVID-19 NEAPSAUGO. O čia psichozė dėl šitos slogos perlipo ne tik sveiko proto bet logikos ribas. Skrodimai NEATLIEKAMI ! Tai kaip tu kabančio daikto galva gali teigti kad mirė NUO o ne SU šita karūna ? Yra biohazard kostiumais su atskiru deguonies padavimu tad prašom ir pjaustykit/mėsinėkit ta lavona o ne mumiro žmogutis, nutrenkė į šaldytuva fsio karūnos auka ! Kasdien miršta ~90 pensijinio amžiaus žmonių ir mane tiesiog juokas ėmė kai skelbdavo kad mirė dar viena karūnos auka kuriai buvo 80m+ ir turėjo krūva sveikatos problemų. Vaikai miršta? - ne, paaugliai miršta? - ne, iki 20m miršta? -ne, iki 30m miršta? -ne, iki 40m miršta? Turim viena atvejį diedas užsilenkė iki 50m bet vėl gi skrodimo nebūta ...
Niemand 2020-09-04 14:03
Šiaip jau dauguma mokslininku ir mediku, įskaitant WHO, kaip tik nerekomenduoja
Šaras 2020-09-04 15:23
Stay home and self-isolate even with minor symptoms such as cough, headache, mild fever, until you recover. Have someone bring you supplies. If you need to leave your house, wear a mask to avoid infecting others. Why? Avoiding contact with others will protect them from possible COVID-19 and other viruses. https://www.who.int/emergencies/disease ... for-public https://www.who.int/emergencies/disease ... -use-masks
kestutisz 2020-09-04 15:53
Taip, aš su tuo sutinku visiškai, bet su būtent tokia formuluote kaip ir parašyta - kai jauti nors kokiu simptomus - neini ar eini su kauke. O NE VISADA. Ypač kaip kavinėse kur va su maistu rizika mažesnė nei kol užsakinėji (ok ok, dabar jau kavinės treniruotos - neprašytos neša stalo vandenį ir tada jau patį užsakymą galima saugiai susakyti be kaukės, tiesiog dėl saugumo įsižeminus į stiklinę)
jull 2020-09-04 18:25
Nematau gyvos temos apie covid 19, tai imetu cia. Siandien isspausdintas straipsnis apie rusu vakcina Lancete: Jei trumpai, sako, kad veikia ir nekenkia.
mobilunkas 2020-09-04 18:31
gamta yra numacius kad kas tau nereikalinga turi pasalint, lygiai taip pat turi ir pasalint virusus dali ju iskosedamas. Gal kitiem ir sveikiau kad ju nezukreti, bet paciam imuninei sistemai reikia prigamint daugiau antikuniu, kad sunaikintum tuos virusus , kuriuos galejai iskoset. o jei imunine sistyema veikia ant ribos ir nespeja antikuniu gamint? tada pats ilgiau sergi ir ilgiau kitus uzkrest gali. supuliavo pirstas? kam salint pulius? uzdenk marliuku kad kitiem mikrobu neperduotum ir lauk... logika juk tokia pati.o ar apsaugines kaukes padeda ar kenkia pamatysim pavasari, kai praeis ziemos persalimu sezonas
Kyborg 2020-09-04 19:05
Gal vis dėl to vertėtų viską peržiūrėt duotose nuorodode, o ne tik rekomendacijas sergantiems ir aiškint, kad tik jiems rekomenduoja dėvėt kaukes? Ir LT kaukių neprivaloma dėvėt VISADA, o tik tam tikrose vietose, kuriose tą rekomenduoja ir WHO https://www.youtube.com/watch?v=esM_ePHn0aw
Kyborg 2020-09-04 19:06
immortallt 2020-09-07 23:27
Tai jei žmogus ant žaizdos dės tualetinį popierių su šūdais, palaikytą savaitę, tai bus blogai tvarstyti žaizdą, ar degeneratai, kurie nesupranta, kad ant žaizdos švarius tvarsčius reikia dėti? Su kaukėmis yra viskas gerai, tik žmonės pas mus nevalos ir intelekto nesužaloti. O šiaip žmonės juokingi, jei dėl kaukių trydą paleidžia jiems. Ar tikrai taip sunku? Atrodo užsega XVII amžiaus antrankius ir rutulį 20 kg, o tada liepia maratoną bėgti. Dar juokingiau, kai traukia išgalvotus faktus, remiantis pasaulinėmis organizacijomis, ar neva dauguma mokslininkų sako kitaip, bet kai pradedi rodyti, yra priešingai. Tada jų argumentai, kad organizacijos, ar dauguma mokslininkų - neveikia. Man tik įdomu kame šaknys šitos trydos? P.S. kaukės maitinimo įstaigose šiek tiek juokinga, neatidirbta procedūra ir nelogiška, bet tai nereiškia, kad kaukės neveikia. Ekstremalus pavyzdys baliukai, čia pačioje pradžioje, kai malūno-restorano savininkas baliuką iškėlė ir visi iki vieno svečiai susirgo.