Apmaudi teleportacijos realybė: teleportacija jau egzistuoja, tačiau pagrindinė jos panaudojimo problema net ne mokslinė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-09-22 09:53
koks skirtumas, kad kūno lastelės bus pakeistos akimirksniu, ar per kelis metus po truputį. Įdomiau ar teleportuojantis (teoriškai) nereikės išlyginti pagreičio? Pvz jei teleportuojiesi iš australijos į mėnulį, neturėsi pagreičio ir nenusileisi ant galvos? Atstumas tarp mėnulio ir žemės nėra konstanta. Ir dar klausimas, jeigu teleportacija ne perkėlimas, o kopijavimas+naikinimas. Gal galima patiuninguoti aparatą, kad nenaikintų originalo? tiesiog kurtų kopijas?
AAA000 2020-09-22 10:17
metodikos aiskiai nesupratai. sunaikinama ne del to kad taip etiskiau. pats informacijos paemimo-nuskaitymo budas sunaikina. nutraukia rysius isimant informacija. ta prasme gyvo kuno "originalas" yra ne atomu-molekuliu kiekis. o tokiu atomu-molekuliu tarpusavio rysiu visuma. kurio nesugeba nuskaityt nesuardant. bet nuskaicius - identisku kopiju manau galima pristampuot kiek tik nori siaip as matyciau kita pritaikyma. teleportuot nebutina visa. uztektu teleportuot ka nors nereikalingo. ir vietoj to ikist pataisyta varianta. butu universalus gydymas kokiu nori lygmeniu. pvz kad ir koki apgama isteleportavai... ar visus covid-19 virusus is organizmo
kukulis4 2020-09-22 11:25
Del kopiju kurimo as nesu tikras. Zmona sako, kad kito tokio, kaip as, nebuvo, nera, ir nereikia...
HardAxe 2020-09-22 11:32
norėti kito tokio pat, tai lipti ant to pačio grėblio antrą kartą. Jeigu žmona norės kito, tai kitokio, geresrnio ir t.t. Dėl kopijavimo, tai nesitikiu matyti asmens norą kopijuotis. Nebent dėl atsarginių detalių, kaip filme. Bet kariuomenė štampuojanti kareivius į mūšio lauką, korporacija štampuojanti pvz genijų hakerių komandą, teleportuotina kopija gerai treniruotos komandos skirtos įsikurti kitoje planetoje... Žiūrint iš visumos taško priežasčių atsiras, nors ir nelabai etiškų. Jūs tik technologiją išdirbkit.
Staska 2020-09-22 11:45
,,Įdomiau ar teleportuojantis (teoriškai) nereikės išlyginti pagreičio? " Jokių greičių, nei pagreičių teleportacijoje nėra, nes nėra perduodama jokia fizinė materija erdvėlaikiu per atstumą. Čia visa spooky action at a distance ir teleportacijos ęsmė, tiesiog kitoje vietoje dėka kvantinio susietumo, atsiranda lygiai tokia pati dalelė, atomas, ar molekulė.
robertasdd 2020-09-22 12:06
Staska, vienas neesminis momentas, kokiu principu "atsiranda" ? Tai ją perneša, ar perneša informaciją apie ją? Ar dar kažkaip kitaip?
HardAxe 2020-09-22 13:40
O nėra taip, kad dalelės jau būna, tik tada jas susieji?
Staska 2020-09-22 13:51
,,Staska, vienas neesminis momentas, kokiu principu "atsiranda" ? Tai ją perneša, ar perneša informaciją apie ją? Ar dar kažkaip kitaip?" Neteisingai supratau, dėl teleportavimo, skaičiau kažkada, kad dalelės yra suisetos tarpusavyje ir pakeitus/išamtavus vienos dalelės būsena, kita susieta dalelė atitinkamai pasikeičia akimirksniu, nesvarbu koks didelis atstumas jas skirtų. Bet, pasidomėjęs, matau dabar, kad pati dalelė, kad būtų teleportuota į kitą vietą, vis tik reikia perduoti pačias daleles susietas - pradinių dalelių būsenų informaciją į kitą vietą (iš siuntėjo - gavėjui) erdvėlaikiu Tai tuomet kažin, ar šią ,,teleportaciją " iš tkrųjų galima vadinti tikra teleportacija, nes perdavimo greitis negali viršyti teoriškai maksimalaus informacijos perdavimo - šviesos greičio, nes nesakome, kad šivesa telepotuojasi nuo jungiklio iki lemputes...
Nukainotas 2020-09-22 13:58
Kažin, ar mes nenumirštam kiekvieną kartą užmigdami? O ryte atsikelia vienadienė kopija su visais prisiminimais (:
robertasdd 2020-09-22 14:19
Ok ačiū už "atsiranda". O dabar kitas neesminis - jeigu atsiranda "susietos" dalelės. Jos iš anksto būna susietos? T.y. jau yra dalelių kopija visur kur nori? Ar tam susiejimui (o paskui ir perdavimui informacijos) reikia kažkokio pradinio trigerio? Kaip žinot, į kurią vieta/dimensiją trigerini?
Niemand 2020-09-22 14:24
https://www.nature.com/news/quantum-tel ... nk-1.22321
AAA000 2020-09-22 15:34
tikrai nemirstam. mirtis yra organizmo visiskas issijungimas. mirt galima trumpam - kliniskai. ir paskui jei pavyksta - vel ijungt organizma. tada visokie idomus reiskiniai vyksta - pvz kai isijungia regejimas - mato "sviesa tunelyje". nes akys arciausiai smegenu. ir pirmas organizmo aktyvavimosi ispudis ryskiausiai isimena. taip pat smegenys kai aktyvuojasi - chaotiskas nereguliuojamas prisiminimu srautas vyksta. uztat paskui pezama - kad "visa gyvenima" perziurejo paskui isijungia smegenu kontrole ir atsijojama valingai, kas svarbiau. sakykim sapnai is esmes ir yra toks nevalingas atminties tvarkymas. kai prabundi netiketai ir suvoki sita minciu makalyne. kai mirsti "rimtai" - procesas nebegriztamas... kai kuriuos maziau svarbius organus moka paleist. bet smegenims - svarbiausiam organui - pareina ragas. mes gyvybe aplamai irgi labai ilgai ijunginejam. faktiskai zmogus iki kokiu 3-4 metu yra dar tik pusiau gyvas... apie 6 metus ivyksta pirma smegenu masine reorganizacija. kai jau isijungia pilnu mastymo rezimu. o pilnavertis pacio mastymo rezimas susiformuoja apie 13-14 metus - kai ivyksta loginiu igudziu sablono reorganizacija. jei nepavyko idet igudziu - visa gyvenima jau busi labiau bezdzione, o ne pilnavertis mastantis sapiensas cia tokiu forume tikrai nemazai
immortallt 2020-09-22 17:14
Taip, tikrai, mokslinės problemos dabar nėra - sukurti tokią sistemą, kuri galėtų ne vieną molekulę ar lastelę teleportuoti, bet daugialąstį organizmą su visa atmintimi ir t.t. Tikrai jau sukurta ir išbandyta. O energijos kiekiai tokiai rutininei "veiklai" lengvai prieinami.
jilted 2020-09-23 09:08
Taip. Ir šiaip nėra prasmės teleportuoti negyvų daiktų, nes teleportacija yra išimtinai tik gyviems organizmams. Nėra jokios prasmės teleprtuoti kažkokius daiktus/medžiagas saykim į mėnulį, marsą ar kokią planetą už saulės sistemos ribų, kai galima naudoti senas, geras ir išbandytas raketas.
kukulis4 2020-09-23 09:17
Vat sito as nesuprantu. Kodel isimtinai tik gyviems organizmams?
Laurynas19 2020-09-23 10:24
Išimtinai tik gyviems organizmas todėl ,kad nesuprantam ironijos. Kai suprasim ironiją, galėsim ir daiktus pradėt teleportuot.
kukulis4 2020-09-23 11:42
Ok, paspaudziau ironijos mygtuka, dar karta perskaiciau, dabar jau aisku.
immortallt 2020-09-23 12:06
Na straipsnis apie etikos problemas kalba. Nematau daug etikos problemų teleportuojant daiktus. Bet net ir su daiktų teleportavimu, jei tai ne tiesiog kelios molekulės medžiagos ar pan., o pvz. dronas, tai šiuo metu absoliučiai nulis galimybių tokią užduotį įgyvendinti.
rock2400 2022-04-19 12:00
Klausimas; kaip teleportuos nuolat veikiančius organizmo signalus tarp lastelių (Ne vien smegenyse)? Ar tai irgi būtų perduodama kaip informacijos dalis, sustabdyta konkrečiu momentu ar tiesios paruoštos sistemos atskiriems visiems žinomiems signalams "kickstartinimas" kitame gale? Ar yra žinoma kaip tai paveiktų atskirai bei bendrai kiekvieną iš signalų (ne tik smegenų), ar mes apskritai jau esam atradę ir įvardyję visus esamus signalus?
HardAxe 2022-04-19 12:45
kodėl gavom straipsnį iš , dargi su senais komentarais?