Greičiausias pasaulyje superkompiuteris pateikė perspėjimą: veido skydai – neveiksmingi, yra kur kas geresnė apsauga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-09-26 18:35
Pagal kompiuterį - skydeliai neapsaugo. Pagal praktiką - apsaugo net akiniai.
vanduo4 2020-09-27 14:44
Kompiuterio rezultatai labai priklauso nuo to, kaip užduosi klausimą. - Bet netgi logiškai mąstant, skydelis gali apsaugoti nuo tiesioginio srauto, bet jeigu sustabdžius srautą tu vistiek būsi toje aplinkoje, kvėpuojant - oro srautas įtrauks daleles per šonus; - Todėl veido kaukė turėtų būti efektyvesnė, nes ji arčiau veido. Bet ir tai jeigu šonai nesandarūs - su oro srautu kviepuojant tu įtrauksi dalelių; - Tad etkokia apsauga neapsaugo visiškai, BET...... SUMAŽINA galimybes užsikrėsti. - Būtent todėl reikalinga apsaugų kombinacijos: skydelis, akiniai ir kaukė didesnės rizikos aplinkoje ir t.t.
conjurer 2020-09-28 14:28
Pritariu, kai užsidedu akinius matau visus kas nešioja kaukę neteisingai (kabančio penio metodas), ir nesiartinu prie jų.
immortallt 2020-09-30 12:36
Beje, kodėl dauguma mano, kad paprastos medžiaginės kaukės ar pan., pirmiausia skirta apsisaugoti? Tokios kaukės labai efektyviai sulaiko, net iki 90% patogenų iškvepiamame ore, bet prastai apsaugo nuo įkvepiamame ore esančių patogenų. Todėl ir reikalinga, kad visi užsidėtų, o ne tie kurie saugosi, nes tas kuris saugosi, turėtų reikalauti, kad aplinkiniai užsidėtų. Iš čia ir teiginiai, kad kaukė nepadeda apsisaugoti - taip, jei pats nešioji ją, o aplinkiniai ne, apsisaugojimo procentas nedidelis. Todėl net jei nešioja purviną kaukę, vis tiek apsaugos aplinkinius gan efektyviai, nors pats ir gaus kokią bakterinę ligą.
conjurer 2020-10-02 18:57
Ar tai negalioja visiems nešiojamiems drabužiams kurie senai skalbti? Be to kuo kaukė skiriasi nuo žiemą nešiojamo šaliko? Šaliką užsidedi ant veido, bei kvėpuoji į jį, ir jis rečiau keičiamas/skalbiamas nei trusikai. Ar daug žmonių taip nešiojančių šalikus pasigauna bakterines ligas?