Naujausio tyrimo rezultatai neramina: absoliuti dauguma pasveikusiųjų nuo koronaviruso patiria ilgalaikį šalutinį infekcijos poveikį  (19)

Naujas tyrimas parodė, kad apytiksliai devyni iš dešimties pasveikusiųjų COVID-19 pacientų patyrė šalutinį šios ligos poveikį, praneša „Fox News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjoje atliktas tyrimas parodė, kad daugiau nei 90 proc. respondentų, atlikusių internetinę apklausą, atskleidė, kad net ir pasveikę jie patiria bent vieną naujojo koronaviruso šalutinį poveikį, pvz., nuovargį ar nuolatinį skonio bei kvapo praradimą.

Apklausoje dalyvavo 965 pasveikę pacientai, iš kurių 879 respondentai pranešė bent apie bent vieną šalutinį poveikį, „Reuters“ informaciniame pranešime sakė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos agentūros (KDCA) pareigūnas Kwonas Jun-wookas.

Apie 26,2 proc. respondentų teigė, kad pasveikus juos ir toliau vargino nuovargis, o su koncentracijos sunkumais susidūrė apie 24,6 proc. apklaustųjų.

Tai jau nebe pirmas tyrimas parodęs, kad didžioji dalis pasveikusiųjų nuo koronaviruso vis dar patiria nuolatinį nuovargį, susijusį su prasirgta liga. Panašus tyrimas buvo atliktas ir Airijoje Šv. Džeimso ligoninėje bei Trejybės medicinos institute. Jo metu atskleista, kad daugiau nei pusė tyrimo dalyvių, pasveikusių nuo COVID-19, vis dar patiria „nuolatinį nuovargį“, susijusį su liga.

 

Beveik 56% Airijos pacientų, kuriems koronavirusas buvo nustatytas, prireikė hospitalizacijos, o 44,5 proc. – ne. Mokslininkai taip pat nustatė, kad daugiau nei pusė dalyvių – tiksliau 52,3 proc. – pranešė apie „nuolatinį nuovargį“ net ir atsigavę po šios ligos.

Maža to, net ir tie pacientai, kuriems gydymo metu hospitalizacija nebuvo reikalinga, o tai reiškia, kad jų simptomai buvo kur kas lengvesni, taip pat pranešė jaučiantys nuolatinį nuovargį net ir pasveikę.

 

„Buvo nustatyta, kad nuovargis net ir išgijus pasireiškia nepriklausomai nuo to, pacientas buvo hospitalizuojamas, ar ne“, – sakė tyrimui vadovavęs dr. Liamas Townsendas iš Šv. Jokūbo ligoninės ir Trejybės medicinos instituto.

„Manau, šis tyrimas parodo, kad koronavirusas tai nėra paprasta infekcinė liga. Jis stipriai veikia kitus mūsų kūno organus. Kituose tyrimuose atskleista, kad koronavirusas kai kuriems žmonėms padarė poveikį širdies ir kraujagyslių bei neurologinėms sistemoms. Nustebau, kad šalutinis nuovargio simptomas nekoreliuoja su COVID infekcijos sunkumu“, – tuo metu „Fox News“ sakė vyriausiasis WebMD medicinos pareigūnas dr. Johnas Whyte'as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: