JAV armija jau domisi „Starlink“ - nori sukurti tokį navigacijos tinklą, kokio pasaulis dar nematė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-10-04 23:22
waiting for GPS... bus užrašas iš praeities?
radioaktyvas 2020-10-05 01:29
Taip išeina, kad gps bus updeitinamas kas seno palydovo pakeitimu nauju, nes starlinko palydovai bus periodiškai keičiami senuosius iškepant atmosferoje. Štai kodėl garantuotos minimalios pajamos būtinos gyventojams, kad atpirktų technologinį našumą. + palydovinis ryšys dėl ko nereikia kito ryšio - atskiro gps palydovo išlaikymas ir iškėlimas, o išdėstymo tankis nesulyginamas su jokiais atskirais kariniais sprendimais. Masto efektas dar kitaip.
iPienius 2020-10-05 13:15
GPS palydovu nera daug. karo atveju, kita valstybe galetu drasiai numusti visus GPS palydovus. starlink bus tukstanciai, todel fizizkai to nebus imanoma padaryt. antras dalykas tai, kad starlink palydovai yra arciau zemes pavirsiaus, todel signalas keliauja greiciau
NekenciuReklamos 2020-10-05 21:49
tie palydovai skrenda viena linija, juos techniskai yra labai lengva "uzlenkti" susprogdinus raketas pilnas skeveldru ar tiesiog panaudoti EMP impulsa susprogdinus atomine galvute. ysivaizduok koky chaosa ten sukeltu 10ties palydovu sunaikinimas, skieveldru butu kaip pajuryje smelio.
HDi 2020-10-06 09:11
Aha, kad tik nebūtų taip, kad kelis starlinkus numušus, domino efektas prasidėtų.
HardAxe 2020-10-06 10:11
GPS`ui tai įtakos neturėtų. Jų palydovai kabo daug aukščiau. JAV nori naudoti starlinką visų pirma ne tom šalim, kurios gali palydovus numušinėti. Iranas yra nutupdęs kelis jų dronus spoofindamas palydovus, maskvoj prie jų valdžiažmogių spoofinamos GPS koordinatės į kažkokio oro uosto vietą ir panašiai. Šitai taptų techniškai neįmanoma arba gerokai sudėtingiau. Tas pats GPS trukdymas būtų sunkesnis, gautum tikslesnę vietos poziciją, šaltas GPS startas be interneto suveiktų per kelias sekundes (dabar idealiom sąlygom cold start yra ~3min). Tiesiog tai būtų naujos kartos navigacija, JAV prarado pozicijas kaip pasaulio navigacijos tiekėja, su starlinku grįžtų su trenksmu.