5 maisto produktai, kurių nereikėtų valgyti tuščiu skrandžiu - tai nėra tinkamiausias maistas pusryčiams ()
Dauguma mitybos ekspertų tvirtina, kad pusryčius valgyti reikia, nes jie esą geras dienos startas. Ir vis dėlto ne mažiau svarbu yra tai, ką mes valgome rytais. Mat ne visi produktai tinka tuščiam skrandžiui.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Vokiečių medikas, žarnyno ekspertas Stefanas Hillejanas pataria niekada nevartoti rytais 5 produktų.
1. Mieliniai kepiniai
Bandelių, duonos ir picų tešloje esančios mielės sudirgina skrandį, gali sukelti dujų kaupimąsi žarnyne ir pilvo pūtimą. Jeigu jūsų skrandis jautrus, tai geriau mėgaukitės tokiais kepiniais dieną ar vakare.
2. Pomidorai
Pomidoruose esančios rauginės rūgštys didina skrandžio rūgštingumą. Dėl to atsiranda jo pilnumo jausmas ir net gali prasidėti skrandžio skausmai.
3. Citrusiniai vaisiai
Didelis rūgščių kiekis, esantis citrusiniuose vaisiuose, gali suerzinti stemplę, jeigu joje jau vyksta kokie nors uždegiminiai procesai. Blogiausiu atveju šios rūgštys gali sukelti skrandžio gleivinės uždegimą. Vietoj greipfruto rytais geriau rinktis uogas.
4. Juoda kava
Anksti rytais geriama juoda kava skatina skrandžio rūgščių gamybą. Jei tuo metu dar esate nieko nevalgę ir nėra ko virškinti, tai gali sudirginti skrandžio gleivinę. Geriau rytais gerti kavą su pienu, nes šarminis pienas mažina kavos sukeliamą rūgštingumą.
5. Gėrimai su angliarūgšte
Angliarūgštė, patekusi į tuščią skrandį, gali sulėtinti virškinimą visai dienai ir sukelti vidurių užkietėjimą. Ypač kenkia tuščiam skrandžiui fosforo rūgštis, kurios yra kokakoloje, ir obuolių rūgštis, esanti obuolių sultyse.
Šaltinis: Focus.de