Palygino mirštamumą nuo gripo ir COVID-19: skirtumas dramatiškas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DarkNRG 2020-10-15 20:41
Kokius cia vejus rasinejat eilini karta. Gal paimkim kaip pavizdi Vokietija geriau? 9.8k mirtys nuo Covid, 80 mln populiacija. Toj pacioj Vokietijoj nuo gripo mirsta virs 10k zmoniu kas met.
AJ 2020-10-16 13:21
Tie patys mokslininkai rase, kad isras skiepa nuo korono. Bet kaip jo ner, taip ir nera. Jei butu labai baisus koronas, tai tada kariuomene ivestu su dujuokaukem ir hazmatais... Bet Kadangi tokiu nereikia, ir reikia nesioti skurli ant veido, tai dar puse bedos. Aiskus nelinkiu niekam susirgti skrendanciu zifu.
Kyborg 2020-10-16 18:33
Kodėl jūs COVID-19 grėsmės neigėjai pastoviai lyginant pirštą su b**u? Pirma, metai dar nesibaigė, antra ar su gripu taip pat kovojama kaip su COVID? Ar įvedamas karantinas, kaukės, įvairūs kiti apribojimai? Jūs pastoviai išsitraukiat pavienius faktus ir juos lyginat, bet ne faktų visumą. Kritinio mąstymo trūkumas?
DarkNRG 2020-10-17 14:55
Yra salys ir be karantino, ir be kaukiu, kaip Svedija ir nieko tokio ten baisaus labai nevyksta. Niekas neneigia, kad Covid gresme turi, tik zmoniu reakcija yra perdetai paranojiska (kaltinu del to slykscia ziniasklaida). Tokios drakoniskos priemones yra visiskai nepateisinamos, kovojant su virusu kurio mirtingumas 0.2 %. Su gripu lyginama, nes gripas irgi nusinesa desimtis tukst. mirciu kas met kai kuriuose salyse, ir del to yra daroma ir kreipiama i tai absoliuciai 0 demesio. Zmones teisiog ismoko su tuo gyvent, ir netriest is baimes. O cia kas darosi tai yra gryna masine isterija. Ir va tokiems paranojikams, tai tikrai truksta kritinio mastymo.
Hmz 2020-10-17 15:31
https://ourworldindata.org/mortality-risk-covid Pasižiūrėk grafiką "Case mortality rate"
DarkNRG 2020-10-18 18:45
Maziau ziurinek visokiu Delfi lygio grafikus skirtus desinformacijai ir zmoniu gasdinimui. Virs 80% atveju yra besimptomiai. Is cia ir gaunas mazdaug 0.2% bendras mirtingumas.
Berserkas 2020-10-18 21:18
Esmė, kad besimptomiai retai tiriami, nes tiesiog nežino, kad serga ir juos dažniausiai suranda kai artimas simptominis ištiriamas ir ieškoma ar galėjo užkrėsti arba kai profilaktiškai ištiriama. Taip pat tos šalys kurios daugiau testuoja procentaliai mažesnis mirtingumas. Anksčiau čia kai Italijos kaimą ar ką ten ištestavo visą berodstai sudaro, kad realiai sužinojo, kad serga ar 10 kartų daugiau, tik dauguma besimptomiai. Berods Vokietijos sveikatos kažkas, sakė, kad realiai su besimptomiais ir daugybe neištirtu būtų apie 10 kartų daugiau užsikrėtusiųjų ir čia apie tai kalbėta ne vienoje valstybėje. Taip, kad mirtingumas daugybe kartų mažesnis ir aš tą jau aiškinau pavasarį. Tad čia pasidalinai šūdgrafikiu kuris neatspindi realybe.
AAA000 2020-10-18 22:51
kad vienam kaime prevenciniais testais rado daug besimptomiu - nereiskia kad visam pasauly taip jau nutike. ir kad cia patikimi duomenys aplamai turi but atlikta masine testacija vienu metu visoje salyje (ar uzdaram, bet dideliam regione - su keliais miestais bent) - ir testai turi but bent 99,5% patikimumo, o ne 60-70% tik dabar testus realiai labai taupo, nes brangus. o gyvenimo iprociai saliu, ar net regioniniai - labai skirtingi. taip kad plinta isvis chaotiskai sita corona... ir peza visi kas ka tik nori apie paplitima vieninteliai kur manau realiai moksliskai pakovojo su viruso platinimu - tai tik kinieciai. visas kitas pasaulis konkretu suda mala
DarkNRG 2020-10-19 00:20
Vienas tyrimas Italijoj? Nejuokauk. Tokiu tyrimu, kur buvo 'random' tiriami tukstanciai zmoniu, buvo padaryti ne vienoje salyje (Vokietija, USA) visur rezultatai buvo panasus, - besimptomiai sudare didziuli % nuo visu tiriamu. Pasidomek. Net klipatos PSO jau pripazista, kad viruso bendras mirtingumo rodiklis yra kur kas mazesnis nei anksciai manyta.
Berserkas 2020-10-19 01:01
Aš sakyčiau Pietų Korėja gerai pakovojo, o Kinijai šaukštai po pietų, dar ji prieš tai pagalius į ratus kišo.