Naujas tyrimas atskleidė, ar tikrai dėvint kaukę galima apsinuodyti CO₂

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-10-15 14:06
Na kam tas tyrimas. Plaučių tūris yra didesnis, nei tas turis kurį kaukė sukuria prie veido, taigi nei jei iškvėptum 100% co2 (kas neįmanoma dėl azoto kiekio), ir viskas lieka kaukėje, įkvėpsime daug daugiau oro nei toje kaukėje buvo sukaupta co2. Kitą vertus aš esu už evoliuciją. Ir dabar šitas "Maskdebate" padės atsikratyti kelių procentų debilų populiacijos. Tai net nežinau kaip jaustis. Kai šalies lyderiai sako kad nėra ligos, ir nereik kaukių, toks jausmas lyg "Gallipoli" filme, kai generolai verčia jaunus kareivius bėgti į kulkosvaidžio ugnį. Bet kai pavieniai individai tai daro, nebeatrodo kaip genocidas, tiesiog savižudybė, ir potencialiai kažkiek žmogžudysčių. Aišku tą mintį pakiša valstybių lyderiai, ir dabar šitame skaitmeninės propagandos voratinklyje net pilnai neaišku kurių šalių lyderiai už to stovi.
_alvydas_ 2020-10-15 14:25
Tai gal net labiau treniruoja tos kaukės, respiratoriai. Nemokama mankšta plaučiams Atsimenu mama su asma kvėpuodavo į maišiuką, kad išvengti priepolio, o atviras langas kaip tik tą priepuolį galėdavo sukelti. Na čia tik prisiminimai, medikai tegu diskutuoja. Bet pvz.: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/kve ... -negiliai/ " Beje, sunkią ligą negiliu kvėpavimu išsigydė ir pats metodikos autorius Konstantinas Buteika. Kai jam buvo 29 metai, jį vargino piktybinė hipertonija – būklė, kai arterinis spaudimas padidėdavo iki 260-280 be jokios priežasties ir vaistais jos išgydyti buvo neįmanoma." O jis atrodo ruošdavo ir olimpinius sportininkus, jei klystu pataisykit. Šiaip man kyla mintis, kad čia gal dar koks refleksas iš tų laikų kai Žemėj buvo mažiau deguonies.
immortallt 2020-10-15 14:33
Matai, kaukės veiksminigiausios, kai jas nešioja sergantysis, o ne sveikas žmogus. Tokiu atveju kaukė iki 10 kartų veiksmingesnė, net ir paprastas medžiagos gabalas veiksmingas kažkiek. Todėl šiuo atveju evoliucija suveiks priešingai... Astmos su kvėpavimu į maišiuką neįtakosi, geriau per drėgną rankšluostį, palengvina simptomus. Į maišiuką kvėpuojama panikos priepuolio metu, sumažina deguonies, padidina CO2 ir taip slopinama nervinė sistema.
_alvydas_ 2020-10-15 14:51
Na sergantis jei žino apie tai išvis turėtu nesivadaloti gatvėm. Bet čia kai nežinai, o tada geriau, kad visi. Ir pagal Buteiką pasitreniruos. Kažkaip išlindo iš atminties dar, kad Rytų Vokietijos olimpiečiai buvo treniruojami Buteikos metodu. Dėl asmos nežiau, gal pats teisus.
M134 2020-10-15 15:30
Tyrimas atliktas Liepa Rugpjūtis. Tuo metu natūraliai mažėjo. Tegu padaro tyrimą tokį patį tik Rugpjūčio Rugsėjo mėnesiais ir rezultatas sakys kaukės kenkia. "Statistika"
HardAxe 2020-10-15 17:03
kas čia per tyrimas. Žmonės metų metus nešioja kaukes (statybininkai, dažytojai, medikai) ir niekas co2 neapsinuodijo. gėda spausdinti vien įdėjas tokias.
kestutisz 2020-10-15 17:53
Hm, žmonės šiaip skundžiasi nepatogumu, prievarta kaip po tokia, šiaip idiotizmu (einant kavinėj iki staliuko kaukės reikia, sėdint jau nebe, ar ten privalomą kaukės nešojimą miške ir pan) bet paneigimui pasiima patį absurdiškiausią "teiginį" ir jį paneigdami "paneigia" visus kitus prieštaravimus :) Jei kažkokiu magišku būdu Co2 taip paprastai susikauptų kaukėj tai vistiek sakytų - irgi nieko tokio, aukštikalnėse dar ne tokiom sąlygom gyvena :))
conjurer 2020-10-15 18:04
Aukštikalnėse nėra tiek daug CO2 kiek dideliuose miestuose.
VirtualGadget 2020-10-15 21:17
Kaukių nešiojimas lemia mažesnį deguonies patekimą į organizmą. Iš dalies tai nėra gerai. Apsinuodyti nelabai įmanoma. Tai galima lyginti labiau kaip uždarą patalpą jeigu į ją nepateks deguonies tai galiausiai žmogus uždus. Tai to kažkaip apsinuodijimu nelabai pavadinsi. Nes žmogui reikia ir CO2 ir deguonies. Kitaip organizme nevyks reikiami procesai. Sumažėjus deguonies kiekiui organizme keičiasi viso organizmo veikla. Kaukių veiksmingumas lieka abejotinas. Bet jos yra privalomos ir mokslininkai nenori kąsti į ranką kuri juos maitina. Todėl jie sako : "..nes tai gali susilpninti praktikos, kuri, kaip įrodyta, gerina visuomenės sveikatą, taikymą“ .
HardAxe 2020-10-16 11:00
kur tas deguonis dingsta? Deguonies tikrai sumažėja, kai pakyli į didelį aukštį. Ir tada tikrai pasikeičia organizmo veikla. Bet ji keičiasi dėl mažesnio slėgio, ne dėl O2 trūkumo.
conjurer 2020-10-16 16:07
Kalnuose deguonies slėgis mažėja, bet procentas lieka tas pats. Čia deguonies slėgis ir procentas mažėjo. Turbūt kalninę aklimatizaciją lemia retesnis oras, nes plaučiuose įvyksta minimalūs persitvarkymai aklimatizacijos metu. Arba prasideda pneumonija.
NekenciuReklamos 2020-10-16 20:13
jeigu as tave bandysiu apmyzti nusimoves kelnes, man labai lengvai pasisektu. O stai jeigu bandysiu tave apmyzti apsivilkes kelnes, liksiu juokdario vietoje. Tad, spresk pats ar kaukes padeda ar nepadeda uzkresti/apsaugoti aplinkinius. p.s. smulkios seiliu daleles isspjautos kosulio arba kalbejimo arba sunkaus kvepavimo metu sklinda daug toliau, nei bet koks tolimiausias myzimas (pvz begikas is paskos saves "velka" savo mikro seiliu sleifa apie 6 metrus).
DarkNRG 2020-10-17 15:44
Na efektyvumas kaukiu tai, manau labai perdetas yra. Yra daug saliu tasanciu tas kaukes masiskai kiekviena diena, ir sergamumas vistiek auga kaip ant mieliu. Geriau isvia jus atsikratytu ir neknistu zmonem smegenu.
conjurer 2020-10-17 17:43
Na efektyvumas trusikų tai, manau labai perdetas yra. Yra daug saliu tasanciu tuos trusikus masiskai kiekviena diena, ir šikamumas vistiek auga kaip ant mieliu. Geriau isvia jus atsikratytu ir neknistu zmonem šiknų.
DarkNRG 2020-10-18 18:41
.
DarkNRG 2020-10-18 19:02
Na tai gali uzsimauti trusikus tieisiai sau ant kaukes, manau turesi dviguba apsauga.
NekenciuReklamos 2020-10-18 21:26
galiu ir tave "apmyzti" (skaityk mano ankstesny posta, kad suprastum apie ka as) kad ysikaltum y savo uzsispyrusia smegenine del sekanciu priezasciu: "But why have masks become so universally accepted in Japan? In other East Asian nations, the public practice became widespread in 2003 when SARS, another variant of the coronavirus, spread from China to neighboring countries. Crippling health care systems and leaving a trail of infections and deaths, the sickness ingrained a profound fear of viral respiratory diseases and opened eyes to the importance of masks in containing outbreaks" bet jeigu tu manai, kad tau kaukes nereikia tai nuosirdziai linkiu, kad tu budamas besimptomis uzkrestum savo tevus ar kitus pazeidziamus artimuosius. Sakoma bet koky durnuma galima "isgydyti", klausimas tik kiek nori sukelti zmogui skausmo.
DarkNRG 2020-10-19 00:02
Keliauk i Delfi geriau su savo 'myzimo' fetisais. O Del kaukiu tai gali man cia necituot, nes as puikiai pats ataimenu kaip PSO paciame Covid ikarstyje (Balandzio - Birzelio men) net nerekomendavo kaukiu nesiot privalomai. Veliau, kai viskas atslugo, jie pakeite nuomone.. Cirkas kazkoks. UK atejes i kavine, turi but uzsidejes kauke kol uzsisakineji, kai atsisedi prie staliuko - gali nusiimt kauke, jei atsikeli nuo staliuko, pvz eit i toleta, turi uzsidet vel kauke. Are you fk kidding me?! Ir kitur panasus marazmas, tai gaunas, kad per diena as 10 kartu kauke rankom lieciu, uzsidejinedamas/nusiiminedamas ja. Kokia nauda is tokio kaukes nesiojimo? Kiek zmoniu kauke dezinfekuoja, arba keicia reguliariai? Nustebtum. Kauke tampa nesvarumu rinkykla greiciau, o kur dar netikras saugumo jausmas kuri zmones pajauciau nesiodami kaukes ir tiesiog tampa maziau atsargesni (rankas reciau plauna, maziau atstumo laikosi ir t.t) Europoje yra nemazai valstybiu, (ne vien Svedija) kur kaukes arba isvis nedevimos, arba tik dalinai devimos, pvz tik transporte. Ir tos valstybes tikrai neissiskiria didesniais susirgimo skaiciais. pasidomek geriau, gal igausi trupiti konstruktyvaus mastymo, vietoj triedimo cia.
AAA000 2020-10-19 00:14
ten ne duju kiekis, o slegio nebuvimas viska daro vietos zemiau jurios lygio (su didesniu nei iprasta atmosferos slegiu) yra principe naturalios sanatorines zonos. nors zemumose butent ir kaupiasi dujiniai tersalai. o kalnuose gali uzsilenkt, nors oras labai grynas...
conjurer 2020-10-19 01:30
Svarbiausia kad deguonies slėgis būtų panašus kaip jūros lygyje. Jei azoto slėgis bus mažesnis, tai problemų daug nesukels.