Prancūzija gelbės Amazonės miškus: ruošiasi žengti istorinį žingsnį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2020-10-24 12:50
"Jei būtų priimtas sprendimas atsisakyti sojų aliejaus, Prancūzija biodegalams naudotų tik iš vietinės žaliavos (rapsų, saulėgrąžų) ir taip remtų prancūzų ūkininkus bei biodegalų pramonę" - tai ko dabar negali apriboti kilmės? Bijo užsirauti ant ginčų dėl tarptautinės prekybos? Na tai brazilai irgi greitai persiorientuos - augins rapsus ir saulėgrąžas
Monochamus 2020-10-24 14:10
Jau nuo pat biodegalų atsiradimo dauguma gamtininkų griebėsi už galvos, bet, kaip visada, liko neišgirsti... Ką ten tas gamtininkų balsas prieš "norinčia būti žalia visuomenę", kuri visada jaučiasi, kad viską žino geriau ir klykė kokie čia ekologiški degalai, juk ne nafta, o augalai = žalia. Negana to, priimti ir įstatymai kur tiems žmonėms, kur iš principo nenori tokių degalų vartoti, tai vis tiek per jėgą įpereigoja naudoti: https://www.autobanas.lt/aktualu-vairuo ... u-sudetis/ Įdomu kiek džiunglių ir nenualintos žemės išliks, kai galiausiai politikams ir žmonėms daeis, kad biodegalai ekologiškesni už iškastinį kurą, o priešingai.
iPienius 2020-10-24 17:16
naftos ne visos valstybes turi, o rapsus galima auginti beveik visur. tai kas geriau ar pirkti nafta is tokiu valstybiu kaip rusija ar geriau dali naftos, skirtos degalams, pakeisti is vietoje uzaugintu augalu pagamintais biodegalais? kalbant apie pacia biodegalu kokybe, tai is rapsu pagaminti degalai nera visai prasti ir kokybe tikrai gana normali. bet is palmiu aliejaus pagaminti degalai, tai yra tragedija. nuo jo ir prasideda visos problemos su kuro sistema automobiliuose. ir taip par didesnes degalu sanaudos. gal todel ir sugalvojo pirmiausiai is palmiu uzdrausti.
Shinigami 2020-10-24 18:29
Galima auginti visur, bet ne visur auginti kainuoja vienodai. Dėl šitos priežasties iš Rusijos perkama nafta, o dabar bus iš Rusijos perkami rapsai.
HardAxe 2020-10-24 21:31
geriau jau rapsai nei nafta. Pinigai kažkiek tolygiau pasiskirstys toj pačioj rusijoj.
Monochamus 2020-10-25 02:00
Aš kalbu ne apie degalų techninę kokybę, o apie poveikį gamtai. Norint sukurti biodegalus privalome didelius žemės plotus užsodinti monokultūrom, auginimas vyksta džiunglių ir miškų sąskaita, taip pat auginimui naudojami įvairūs pesticidai. Jau dabar tie rapsų laukai yra vienas iš rimtų grėsmių tiek vabzdžiams, tiek paukščiams. Nepaisant to, toks kuras degdamas vis tiek išskiria sėkmingai co2, kaip ir iškastinis kuras. Kur čia tas visas "žalumas" ir "ekologija" tokių degalų niekur neįžiūriu...
robertasdd 2020-10-26 16:08
Kol brazilų prezidentas skatina amazonės miškų kirtimą (naudokime ką turime - gyvenam vieną kartą) niekam neįdomus tie prancūzų draudimai
Vanduo 2020-10-29 22:54
Žalias kuras skaitomas dėl to, kad augdami augalai sugeria CO2 iš aplinkos. O perdirbus į kurą tas pats CO2 išskiriamas deginant į aplinką atgal. gaunasi tarsi ciklas, tik neaišku kiek išskiria pats perdirbimas.
Monochamus 2020-10-30 12:00
Super iškertam miškus ir vietoje jų džiaugiamės ekologišku kuru, kur rapsai sugeria co2 iš aplinkos, kurį paskui ir paleidžia atgal.