Prieš Didįjį sprogimą egzistavo kitos visatos? Beprotiška Nobelio premijos laureato teorija turi rimtų įrodymų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Misteris 2020-11-26 15:18
Na,va. Protingas žmogus gavo Nobelį. Tik jis nepaminėjo ,kad naujoji visata tarsi "išlenda" iš senosios visatos "burnos"( skylė visatos centre) mikrobangų pavidalu,iš kurių vėliau formuojasi vadinamoji materija.
Monochamus 2020-11-26 15:55
Kokia dar skylė visatos centre? kur apskritai tas visatos centras?
mobilunkas 2020-11-26 16:13
o gal ir nebuvo didziojo sprogimo.... gal visata pleciasi, kol materijos tankis tampa labai mazas ir visata atvesta iki 0 kelvinu, materija pavirsta vakuumu , o tada is vakuumo fliuktuacijos vel atsiranda materija, kuri vel issisklaido erdveje ir taip tesiasi be galo. ir nesurasi visatos centro, nes jo tiesiog ir nera. kur pasidaro reciausia ir salciausia ten atsiranda naujos materijos
Misteris 2020-11-26 17:04
Dar vienas pastebėjimas. DIDŽIOJO SPROGIMO teorija nuo šiol bus vadinama viena iš SĄMOKSLO teorijų. Kaip dabar jaustis tiems individams,kurie tuo buvo įtikėję?
Giedriax 2020-11-26 17:28
Na iš straipsnio tai nieko nesupratau, eilinis minčių kratinys, nieko konkretaus nepasakantis. Prieš keletą dienų youtube mačiau video, kuriame pats R. Penrose paaiškina savo teoriją žymiai nuosekliau ir suprantamiau. Gero žiūrėjimo! watch?v=ypjZF6Pdrws
Monochamus 2020-11-26 17:29
Tu čia vienas iš tų, kur periodiškai nesąmones rašo? Dar nepasiaiškinai dėl pirmo savo leptelėjimo, o jau antrą štampuoji. Bandei žodyne pasižiūrėti ką reiškia žodis "sąmokslas"?
menten 2020-11-26 17:39
Jei kas nežino, Misteris - dar žinomas kaip Nojus arba Adolfas. viewtopic.php?f=69&t=7871 čia apie jo tuščiavidurės Žemės "teorija" prirašyta >700 komentarų. Padarykit sau paslaugą - apeikit šito veikėjo komentarus.
Dannas3 2020-11-26 18:24
Pabandysiu paaiskint Penroso mintis paprastai, kaip as supratau. Tolimoj ateityje, kai visos bh bus isgaravusios ir visatoj bus likusi tik radiacija ir fotonai ir jokiu daleliu su mase nebeliks, nebus imanoma sukurti laikrodzio. Sukurti laikrodi matuoti laika, reikia daleliu su mase. Ilgi taip pat galima isreikst per laiko vieneta. Pvz 1 metras, tai per laiko vieneta, nuskrieta sviesa. Tuo metu visatai tampa nebesvarbu nei dydis, nei amzius, nes neina ismatuoti siu dydziu ir visata pereina i nauja cikla. Gal kas suprato geriau jo minti?
who 2020-11-26 19:11
Labai tikėtina, kad visata ne pirma ir ne paskutinė. Bet kai ištysta visa materija/energija į begalybę iš kur randasi naujas energijos pliūpsnis? Ar vis tik yra riba, kurią viršijus prasideda visatos traukimasis (grįžimas į pirminį tašką)?
empti 2020-11-26 19:18
rekomenduoju Roger Penrose knygą 'Emperor's new mind'. Gana išsami knyga, prasidedanti nuo elementarios euklidinės fizikos, pamažu pereinanti apie populiarųjį (tiesa, su daugybe rimtų formulių ir schemų) aiškinimą apie kvantinę fiziką. Ir galiausiai įdomiausias paskutinis knygos trečdalis - pasakojimas apie samonę ir kvantinę fiziką, apie stebėtojo įtaką ir kaip stebėtojas įtakoja, kokią wave function collapse baigtį pamatys. Pabaiga žinoma kontraversiška, tačiau iš esmės tai labai plataus požiūrio į šiuolaikinę fiziką ir sąmone pavyzdys
bahuriux 2020-11-27 01:33
Mano pasamprotavimai kažkiek panašūs į straipsnyje aprašomus, niekada nebuvau skaites, girdėjes, ar mates jokių panašių minčių iki šiandien. viewtopic.php?p=539342#p539342
Dannas3 2020-11-27 10:29
skaiciau baxuriux tavo posta. As i BH neziuriu kaip i kazkoki super exotiska dalyka. Manau tai tik dangaus kunas, is kurio pabegimo greitis yra didesnis uz sviesos greiti. Nemanau, kad viduj yra singuliurumai kurie tipo kaip ir praduria erdve. BH multivisatu hipoteze subliuksta, zinant, kad jos per labai ilga laiko tarpa isgaruos. Mokslininkai nezino kaip yra su proton decay. gali but, kad sios daleles yra amzinos. Gali but, kad paskutiniai dalykai visatoj bus iron stars, kurios pragyvens ir BH. Lygtais buvo straipsnis cia apie tai. Aisku viskas hipoteziu lygmeni.
who 2020-11-27 11:03
Kad visatos regeneruojasi, visai galimas variantas. Tik nesutikčiau su begalybe visatų. Jei turimos energijos kiekis baigtinis, kitų visatų skaičius turėtų būti ribotas ir be visų įmanomų kombinacijų. Įdomiausia dalis, kaip pradžių pradžioje iš nieko pradėjo rastis energija ir kokių egzotinių sąlygų tam reikia.
Dannas3 2020-11-27 12:10
Who, cia jau kvantiniu flaktuaciju marazmu sritis. Paprastai tariant-viskas kas gali ivykt, ivyksta. Multivisatos modelis, siuo metu net yra labiau priimtinas nei Penroso ciklines visatos modelis. Pasigilinau labiau i inflation model ir is jos isplaukiancias kitas hipotezes, tai pvz eternal inflation yra visiskas mindfuckas.
punktyras 2020-11-27 18:50
O jeigu energijos kiekis nėra baigtinis? Ir kodėl turėtų būti kažkokia pradžių pradžia? Jeigu visata ciklinė, jokios pradžios nė nereikia.
NekenciuReklamos 2020-11-27 23:56
perklausiau visa jo monologa ir jis taip nepaaiskino kokiu budu besiplesdama visata galu gale uzbaigia "big bang" ivykiu ir didziuliu materijos kiekiu IR TAI VYKSTA CIKLISKAI. Jis tiesiog pasakoja, kad taip kaip visata pradzioje buvo labai tanki ir nesusiformavusi, nebuvo materijos kurios pagrindu mes turime laika, ir del to tada nebuvo laiko, taip ir ateityje, kai visata issiples iki begalybes, nebeliks laiko savokos, kadangi visa materijos mase bus tiek issisklaidziusi erveje, kad taps niekine. Vienintele uzuomina kuria jis duoda, tai kad reiktu tirti gravitaciniu bangu atspindzius CMB spektre, kad, galbut, galetume IRODYTI, jog pries musu visata egzistavo labai masyvus kunai (juodosios skyles) kurios isnykdamos sukele tas gravitacines bangas. Zdz, cia LABAI logiskas pasiulymas, paziureti ar yra kokiu pries tai buvusios visatos reliktu, ir tokiu budu ysitikintume kad tai Visatos giminas-mirimas yra cikliskas, deja, man tai nepaaiskina, kokiu budu vel atsirado Visata. O galbut jis teisus? Geriau mazais zingsneliais tai issiaiskinti, negu beprasmiskai suprasti ciklus kuriems net neturime suformuluotu apibudinimu.
who 2020-11-28 08:31
Mokyklinis energijos tvermės dėsnis: energijos kiekis - konstanta. Galioja priežasties - pasekmės dėsnis ir viskam yra pradžia. Kokia ta pradžia, labai įdomu, bet sunku nuspėti.
punktyras 2020-11-28 11:30
Būtent – mokyklinis. Jis galioja uždaroms sistemoms. Jei visata (ne vien regimoji) yra begalinė, ar visatų yra daug (multivisata) , tada atskirai paimta visata nėra uždara. Fundamentaliu, kvantiniu lygiu, priežasties ir pasekmės dėsnis negalioja – čia sąvokų „prieš“ ir „po“ nėra.
who 2020-11-30 22:22
Gama dalelė išmuša kitas daleles. Veiksmas vyksta viena kryptimi. Radau superpozicijos pavyzdį, kaip įvykių sekos paneigimą. Dalelė elgiasi pagal bangines sąvybes - interferuoja, bet vis tiek buvo priežastis, kodėl dalelė perėjo į kitą būseną. Gal tik ne visada prasminga pririšti kvantinius dydžius prie laiko.
svetys 2020-12-01 10:08
Deja, tai tik bulvarinė melagiena (mitas). Nes: 1. Kvantinė mechanika nėra Visko teorija ir jai nederėtų viską aiškinti ir būti galutine tiesos instancija. 2. Jei nebūtų priežasties - pasekmės sekos Visata negalėtų būti į visas puses vienodos sandaros. Deja, mokslas dar net nepradėjo bandyti neigti/teigti bendrąsias priežastis ar bendrąsias pasekmes.