Pasiūlė naujo revoliucinio erdvėlaivio idėją: galėtų nusiųsti žmones į potencialiai gyvenamas egzoplanetas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Fatalix 2020-12-16 21:37
Nesu didelis fizikas, bet man atrodo, kad truputi iš š*** vašką bandot išspausti. Tam video buvo pavyzdys su susuktu šviesolaidžiu, tad kodėl negalima šviesolaidžio taip surangyti kad į vieną pusę būtų ilgesnis nei atgal ir galima visaip vartyti atlikti galybe matavimų ir t. t. Be to reliatyvumo teorija įtraukiama apskaičiuojant orbitas ir kt. tai jeigu šviesa kuria nors kryptimi sklistu kitu greičiu manai kad daugiau nei per šimtą metų niekas nebūtu pastebėjęs.
_alvydas_ 2020-12-16 22:07
žmonės nusišneka? Reali situacija tokia, paimk du mokslo daktarus ir paklausk. Vienas sakys, kad vienkryptis greitis senai išmatuotas, kitas sakys senai žinoma, kad viekrypčio greičio išmatuoti negalima
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-16 23:43
Na šviesolaidį surangyti taip gal ir galima, bet keliaujant į tą "ilgesnę pusę", pirmyn pasistumėsi tiek pat kiek ir atgal. Tik dar papildomai atsiras kairėn-dešinėn, aukštyn-žemyn: kas vėl gi vienas kitą kompensuos (jei jau ketini sugrįžti į pradinį tašką (teoriškai)). Aš tai esu kaip ir įsitikinęs, kad laikas skirtingomis kryptimis eina skirtingu greičiu, tik tas skirtumas labai jau mažas. Ir čia daug mokslo nereikia. Na pavyzdžiui paridenu kamuoliuką iš rytų į vakarus, 10 metrų atstumą. O paskui atvirkščiai - iš vakarų į rytus tuos pačius 10 metrų. Na grindų atžvilgiu kamuoliukas nukeliavo tuos pačius 10 metrų. Bet pačios erdvės atžvilgiu... Vienu momentu kamuoliukas keliavo ta pačia kryptimi, kuria sukasi Žemė, o kitu momentu prieš sukimosį kryptį. Ir nors kamuoliukas grindų atžvilgiu riedėjo tokiu pat greičiu, bet erdvės atžvilgiu tie greičiai buvo skirtingi. O skritingi greičiai reiškia skirtingą laiką. Dabar kalbant apie erdvę - o tai kur tas "rimties taškas"? Žemė sukasi aplink savo ašį ir aplink Saulę, pati Saulė aplink galaktikos centrą. Galaktika taip pat juda kitų galaktikų atžvilgiu. Tai kaip išsiaiškinti kur toje erdvėje taškas, kuris nejuda pačios erdvės atžvilgiu?
HardAxe 2020-12-17 09:46
Greitis yra atstumas per laiko vienetą. Dzin man kokiu "greičiu" laikas eina. Tiesa pasakius laikas eina 1s/s, o greitis matuojamas 1m/s. Ir man nereikės nieko sinchronizuoti, nes aš lyginsiu tik laiko skirtumus skirtinguose taškuose. Jeigu kažkuriam taške viskas teka sulėtintai sekundė visvien bus sekundė.
_alvydas_ 2021-01-14 18:45
Grįžtant prie temoje aprašyto erdvėlaivio gal dėl kuro atsargų eterio teorija ir nekažką pagelbėtų, bet yra kitas, saugios kelionės klausimas. Jei c ne konstanta stebėtojo atžvilgiu, o konstanta terpės atžvilgiu (kaip ir visų kitų bangų) tada greitai judantis kosminis laivas pasidarys daug mažiau jautrus susidūrimams su smulkiom kosminėm šiukšlėm. Kuo greitis didesnis tuo labiau didės ir atsparumas, nes didės kosminio laivo apsauginių konstrukcijų masė. Bet ne masė priešpriešais atlekiančių šiukšlių kaip numato reliatyvumas. Va jum ir raktas į saugesnes kosmines keliones