Turintiems šių genų - nepasisekė: mokslininkai nustatė, kad jie lemia didesnę tikimybę susirgti sunkios formos COVID-19

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2020-12-13 21:40
Radau nuorodą ir parsisiunčiau knygą: Korona -netikras pavojus. https://www.ekspertai.eu/static/uploads ... Bhakdi.pdf Atrodo rimtas mokslininkas parašė. Šiaip aš į viską kritiškai žiūriu.
Siguas 2020-12-13 22:13
Man atrodo, kad karantinas, kaukės tik nukelia problemą ateičiai. Korona nėra tiek pavojingas virusas kaip raupai, poliomielitas ir t.t. kad vakcina išgelbėtų. Gripo, koronos virusai yra pastovūs mūsų palydovai, ypač per peršalimo sezonus. Jie treniruoja mūsų imuninę sitemą ir neleidžia jai užmigti. Dabar gripas išnyko, koroną nugalėsime karantinu. Kas bus su mūsų imunine sitema jei kils nauja infekcija? Manau tikrai nebebus 90% besimptomių, arba lengvų atvejų. Taip didelis blogis tas koronovirusas, bet karantinas pridarė dar daugiau problemų. Lapkritį mirė 1300 žmonių daugiau nei pernai lapkritį, spalį 500. Su, ar nuo koronos tik maža dalis. Kodėl? Dėl karantino medikai izoliacijoje, neteikia pilnos diagnostikos, atideda pagalbą, gydymą ir ligoniai bijo patekti į ligoninę. Vakar mirė tolimas giminaitis. Jis sirgo labai senai su plaučiais, dažnai būdavo ligoninėje. Šį kartą mirė namuose. Manau priieš gamtą nelabai turime galimybių pakovoti. Galvosime, kad laimėjome ir gausime tikrai povojingą siurprizą kur koronavirusas pasirodys kaip vaikų žaidimas. Kad geriau suprastumė ką noriu pasakyti pvz. sukurkite žmogui sterilias gyvenimo salygas be virusų, bakterijų ir palaikykite 1 metus. 2m, 5m... Kas bus kai išleisime iš tos aplinkos?
menten 2020-12-13 23:04
Kai kur yra tiesiog subjektyvi tų žmonių nuomonė - "sveikatos apsaugos sistema nenulūš". Galima to paties paklausti medikų, dirbančių reanimacijos- ITS skyriuose - jie sakys, kad tiek darbo dar niekada nebuvo. Tai čia subjektyvus požiūris. Kai kur pasenę faktai, bet čia normalu, kad knyga pasensta per savaitę nuo išleidimo. Nes mokslinių straipsnių ir naujos informacijos atsiranda nuolat. Dar yra tokių keistų vietų. Autorius skundžiasi, kad žurnalistai iškraipo jo citatas, vadina jį biologijos profesoriumi, o ne mediku (ar kaip jis ten nori, kad jį vadintų) - suprask, lyg seniau žurnalistai buvo kompetetingesni ir korektiškai citavo. Ir kabinėdamasis prie tokių smulkmenų atranda "diskreditacijos kampanijas" ir kažkokius pasaulinius sąmokslus - pigus politikavimas. Lyg pas mus trūksta veikėjų, kurie nuolat kovoja su "blogio jėgomis ir mass media". Šiaip keistai atrodo, kad autorius nuolat primena, kad jis profesorius, medikas ir dar ten kas - t.y. apeliuoja į autoritetą. Knyga tokia popsinė (bet ar verta stebėtis? Rimto mokslinio veikalo niekas į mūsų kalba neverstų, tokios daug populiaresnės) - primena knygų serija apie 9-11, Mėnulį, UFO ir panašias sąmokslo teorijas.
Webbus 2020-12-14 15:37
ekspertai.eu, ar čia ne Račo ruporėlis? Permetus pirmą puslapį, ypač politikos skiltį, viskas aišku apie leidinį. Tad laaaabai skeptiškai ir įtariai žiūrėčiau į ten publikuojamą informaciją. Kad mes gyvename vis sterilesnėmis sąlygomis, tai procesas vykstantis jau dešimtmečiais, ir artimiausiu metu nesustos. Nėra gerai, bet vargu ar kažkas pasikeis. O koronos vakcina ir yra tam, kad susiformuotų imunitetas. O karantinas ir kaukės nenukelia problemos ateičiai. Tai duoda laiko iki kol bent jau senjorus suskiepysim, kad mirčių skaičiai nukristų. Dabar daug kas mėgsta rodyti pirštu, kad va nuo koronos mirė mažiau nei nuo gretutinių ligų negavus medicinos pagalbos. Todėl pagal jų logiką, kam iš vis tos kaukės ir karantinai. Bet nepagalvoja, kad be kaukių, karantinų ir apribojimų, užsikrėtimų skaičiai būtų x10, mirčių atitinkamai. Jeigu su privalomomis kaukėmis ir karantinu pas mus ligoninėse personalo trūksta, tai kas būtų be apribojimų? Mirštantys prie ligoninės ant suoliuko, nes ligoninėje fiziškai nebėra vietos, kaip buvo Italijoj pavasarį? Ir dar vienas argumentas nenusimanančių žmonių - juk dar yra likę laisvų lovų ligoninėse, kodėl nepriima žmonių? Arba kodėl į kokį Litexto ar sporto arenas neveža sergančių? Lovų pas mus daugiau negu reikia yra, ištisi tūšti skyriai ligoninėse. Bet nėra gydytojų, seselių, aptarnaujančio personalo. Nėra atvestas deguonis į tas palatas. Todėl tas faktas, kad kažkur yra laisva lova ligoninėj, tai ta lova tau niekuo labiau nepadės nei lova namuose. Ne lova gydo žmones, o personalas. Kurio nėra. Ir ne, greit neapmokysi gydytojų ar seselių. Yra specilizacijos gydytojų. Pvz pediatrai. Jie legaliai neturi teisės liestis prie vyresnio nei 18 amžiaus žmogaus gydymo tikslais. O dabar reikia pasėdėt griežtam karantine, vos ne visiškai sustabdžius ekonomiką, tikėkimės per 2-3-4 savaites situacija stabilizuosis, gal kažkiek sugebėsim atsekti naujus atvejus. Sausį jau turi prasidėti skiepijimas, ir turėtų situacija gerėti. Gerėti su visam. Per kokį vasarį/kovą jeigu suskiepijam senjorus ir gydytojus + bus sumažėję atvejų dėl visuotinio karantino šito + pavasaris ateina = galėsim su visam atleidinėti karantiną ir paleisti ekonomikas. Gal jau ir EU tie finansinės pagalbos paketai bus pasiekę mus, prasidės pinigų taškymas norint įsukt ekonomikas, dar žiūrėk kad tik infliacija suvaldytume. Tereikia pakentėt kokį ateinantį mėnesį, jis bus liūdniausias.
Siguas 2020-12-15 09:46
Mano vaikai gyvena Švedijoje. Kodėl pas juos nėra nesamonių? Paskambino per mesengerį iš prakybos centro Stoholme, o ten matau žmonių kaip skruzdelių ir ne vieno nemačiau su kauke. Štai mirštamumo rodikliai švedijoje statista.com/statistics/525353/sweden-number-of-deaths/ Kad mirė daug nuo Covid tai čia tik manipuliacija kitų mirčių sąskaita.
Webbus 2020-12-15 11:41
mąstymo balvonėliai (nebūtinai pro-russia, nebūtinai be išsilavinimo, gali būt net pasiturintys, tiesiog jų kritinis mąstymas užstrigęs ties 1990). Pirmieji šiuo metu sėdi namie ir nėra matomi. Antrieji vakar šturmavo Akropolius ir kitus prekybcentrius
HardAxe 2020-12-15 12:26
Na švedijoj irgi yra manančių, kad čia tik gripas. Tai nevisi laikosi rekomendacijų. O dar imigrantų per paskutinį dešimtmetį atvažiavę gal 15% populiacijos, tame tarpe daug neraštingų. Todėl šį kartą amžių amžiais patikrintos rekomenracijos nesuveikė taip gerai. Švedijai labiau padeda, kad tai labai didelė ir retai apgyvendinta šalis + jie ir be ribojimų laikosi šiaurietiško atstumo.
kestutisz 2020-12-15 12:43
Čia kaip pažiūrėsi. Dėl homo-sovietikus tai sakyčiau net įžeidimas. Paimk kokius top3 istorinius įvykius per 100 metų Lietuvoje (man tai 2x Nepriklausomybės, Baltijos kelias) - kiek jų buvo su (tuometinės) oficialios valdžios malone? Lietuviai iš esmės ir išliko tik todėl, kad valdžia niekada ir nebuvo autoritetu (na, ten kur buvo, tarkim mitiniuose Pilėnuose - tai deja ir liko tik mituose) :)
HardAxe 2020-12-15 13:22
Webbus 2020-12-15 13:33
Na taip, aš čia gal kiek perdedu ir hiperbolizuoju pusę tautos homo-sovietikus pavadinęs Turėjau omenyje, kad tikrai nemaža tautos dalis (gal 15, gal 30, gal 40 proc.), neturi to kritinio mąstymo, ir net nesistengia bent paviršutiniškai įsigilinti į problemas, tačiau tų problemų atžvilgiu išsako savo niekuo nepagrįstas nuomones, kaip jų manymu iš tikrųjų reikėtų daryti. Pagal juos. Nemaža dalis net atpratus patys galvoti, užaugo be interneto (kai gali lengvai pasitikrinti faktus). Daug žmonių pas mus iš vis apolitiški, jiems visiškai neįdomus valstybės gyvenimas, kas ten "aukštuose postuose sėdi", neina balsuoti nes "vis tiek mano balsas nieko nepakeis", ir tiesiog gyvena savo gyvenimą, dirba, tvarkosi savo gyvenamąją aplinką, gal kartais nueina į bažnyčią. Todėl jiems momentaliai sukylą pyktis, kai "valdžiažmogiai" siurbiantys jų mokesčius (irgi nesupranta kur mokesčiai nueina ir kaip jie veikia), paima ir uždraudžia piliečiui kažką. Jis nesupranta, kad tas draudimas yra laikinas ir tuo draudimu bandoma jam pačiam padėti. Iš karto kyla asociacija su komunistų laikais, diktatūrom ir pan., todėl eina piktintis visur. Dar rašei kiek buvo top3 istorinių įvykių per 100 metų su valdžios malone. Tai taip, jų nebuvo. Nes ne mūsų valdžia mus valdė Ne patys juos rinkom, o buvo primesta iš Maskvos. Didelis skirtumas. Lietuviai dabar masiškai prieš nieką neprotestuoja ir nekovoja, nes nėra prieš ką. Valdžią juk patys išsirinkom. Ekonomiškai, finansiškai, kultūriškai niekad taip gerai negyvenom, niekad tiek daug laisvių neturėjom. Niekada. Kad ir kaip visi skųstumėmės blogu gyvenimu (žiūrėdami ir imdami skandinavus ar vakarų Europą kaip pavyzdį), faktas yra tas, kad dabar yra mūsų aukso amžius. Niekada geriau nebuvo. Atsiranda pavienių protestų dėl vieno ar kito klausimo, bet tai būna tik myzerni būreliai. Bet va tas pats Laisvės Kelias. Kiek žmonių susirinko! Gražu žiūrėti buvo, tiek šviesių, Lietuvą kuriančių žmonių, ir su vaikais, ir su seneliais suvažiavę. Turbūt didžiausia motociklininkų kolona Lietuvoje, parasparnių eskadrilė - pats skridau tarp jų Ir čia net ne dėl Lietuvos, o Baltarusijos palaikyti susirinko. Tai įsivaizduok kiek mūsų susirinktų, jei reiktų dėl savęs, dėl Lietuvos pastovėti? Bet vat ir susirenka dažniausiai ne tie apolitiški, o kaip tik valstybės gyvenimu besidomintys žmonės, net nesvarbu kokių politinių pažiūrų jie bebūtų, kairės ar dešinės. Tai vat tas tautos žiedas, suprasdamas situacijos rimtumą, ir sėdi dabar namie, supranta kodėl įvedamos tokios drakoniškos priemonės. Jų šiuo metu net nesimato. O į protestus prieš kaukes ir eina tik ta kita dalis, kuri įprastu atveju niekuo nesidomi, išskyrus kai jiems kas nors uždraudžiama, arba liepiama kaukytes užsidėti. Buvo gi susirinkę Kudirkos aikštėj kelios dešimtys anti-kaukininkų protestui, vaizdavo didelius patriotus ir tautininkus, bet kai bandė himną giedot - pasirodė, kad žodžių dauguma nemoka
Webbus 2020-12-15 15:46
Siguas dar kažką kalbėjo apie Švediją kad ten viskas čiki piki: O pavyzdys kaip Siguas su vaikais gyvenančiais Švedijoje kalbėjo kai jie buvo prekybcentryje ir nieks kaukių nenešiojo - ar nebus ten tie kaukių nenešiotojai ne švedai, o importiniai darbininkai, arba pabėgėliai?
Evil 2020-12-16 10:32
kodėl perdėtojai labai gretai apsišika kai jiems pasiūlo atsiimt už savo perdėjimus? pamiršai tą dalį kuri išaugo su internetu ir nuosavos smegeninės neišaugino nes internete jau parašytą tai pačiam galvot nebereikia. komsomolkė parašė "visi į paradą už BurnLootMurder" tie ir nubėgo.
Webbus 2020-12-16 11:25
kaip kaip, kur čia kas man ką siūlė ir kur čia aš "išsigandau" kažko, patikslink? Paaiškinau ką turėjau omenyje sakydamas 50/50 (kad nebūtinai aš turiu omenyje tiksliai 50%/50% proporciją), nematau čia kažko blogo Dar nesu matęs nei vieno tavo komentaro į temą, ar kur parašai kažką protingo ar naujo. Visada tik ateini ir palieki smirdantį "rudį" komentaruose. Kas paaiškina minusų skaičių.
Evil 2020-12-18 10:12
čia yra kas rašo protingai? tu apie tą knowitall buhalterį gal? atsibusk, mergaite, ar dar nepastebėjai, kad jau daug metų kai čia likot tik keli patys sau gražūs ir protingi?
sub 2020-12-18 13:46
Tu net lyties nesugebi atskirt, ką jau kalbėt apie faktų atskirimą nuo bullshit. Geriau kažką protingo pats parašyk.