Įvyko retas ir vaizdingas pasirodymas - Rusija pademonstravo 4 balistinių raketų paleidimus iš vieno laivo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-12-15 20:54
Kad ir kaip būtu keista, bet tik branduolinių ginklų dėka nekariauja pasaulio galingaiusios valstybės tarpusavyje. Manau kad kuo daugiau branduolinių ginklų tarp pasaulio galingiausių valstybių tuo didesnis šancas, kad nebus kariaujama. Nes branduolinio karo atveju nugalėfojų nebūtu net ir jei būtu aiškus nugalėtojas kažkokiu būdu sudaves branduolinį smūgį pirmas ir išvenges atsakomūjų veiksmų pralaimės vis tiek, nes visi mirs nuo branduolinės žiemos, jei ne nuo radiacijos. Susprogdinus tam tikrą kiekį antžeminių branduolinių bombų užeitu ledynmetis ant visos Žemės. Tai be maisto ìšgyventi dešimtmečiais nepavyktu vistiek. Jei ir išliktu bunkeriuse saunelė žmonių civilizacija neatsistatys be žmonių, gyvenimas atrodytu kaip tuose post apokaliptiniuse filmuose. Užtemka kad Pakistanas su Indija apsikapotu su atominiais ginklais ir kaip minimum 10 metų branduolinė žiema garantuota visam pasauliui apie rašė t.lt.
who 2020-12-15 23:02
O jei išsiverš koks super vulkanas, ir ateis žiema be atominių bombų. Ir dar tuo metu, kai žemėje prasidės nekontroliuojamas šylimas. Galėsim tik padėkoti kad gamta motulė išgelbėjo. Ir prisitaikyti lengviau nei radiacija. Užteks turėti energiją, kad ir atominę, galima auginti maistą patalpose. Populiacija vis tik sumažėtų. Net ektremaliu atveju, jei liktų keliasdešimt individų, nėra priežasčių kodėl negalėtų atsistatyti žmonija per ilgesnį laiką. O žinias atgaminti iš knygų ir laikmenų.
stdio 2020-12-16 07:57
Dėl naujų ginklavimosi varžybų labai nesinervinčiau, šiuo metu balalaikų kraštas savanoriškai susisiaurino savo inžinerinius sugebėjus iki pirmo pasaulinio karo technologijų.
HardAxe 2020-12-16 11:03
Čia neseniai Indija atmušė vieną Pakistano provinciją, tai kažkaip išsisuko be atominių mėtymo ir pakistanas tiesiog atidavė dalį teritorijos.
SaMaras 2020-12-16 11:56
Na tarkim lieka ne keliasdešimt individų, o keli/keliolika tūkstančių (na nžn, kokia nors tarkime Jonava) tai kiek būtų žmonių sugebančių prižiūrėti atominį reaktorių, kiek būtų žmonių gebančių lydyti metalą, kiek būtų elektroniką gebančių gaminti, palastikus, trąšas, maistą auginti ir gaminti, drabužius ir tt ir tt Ir kas blogiausia net ir suradus visą šitą personalą jam dar reikėtų ir infrastruktūros kad jie kažkur galėtų tai daryti.. taigi greičiausiai tokia visuomenė grįžtų kaliais šimtais ar net keliais tūkstančiais metų atgal tenkindami tik būtiniausius poreikius ir galimai matytume vaizdelį panašų į mad max ar kt.. o žinias iš knygų ir laikmenų atstatyti.... na po atominio karo gali laikmenų net nelikti dėl jonizuojančių reiškinių, arba tuo metu gali nebūti galimybių tai atlikti... o po kelių šimtų metų gali žiūrėti į optinį diską kaip į gražų blyną arba žinoti, kad tai laikmena, bet nebeturėti galimybių iš jo ištraukti info. Bus kaip su piramidėmis, žino kad pastatė žmonės (na kai kuire ir šituo nėra tikri) bet nežino kaip..
immortallt 2020-12-16 12:42
Teoretikuodami apie žmonių išgyvenamumą, pirmiausia pasižiūrėkite, kad 60% populiacijos net negalvoja ką daro savo darbe. Daro kaip įpratę ir tiek. Apie kokį prisitaikymą ir technologijų su kuriomis dirba išnaudojimą kalba eina? Kompus galima bus pamiršti, vos tik jie susidėvės ir nebebus atsarginių detalių. Pagaminti procesorių yra tokia ilga technologinė grandinė, kad kalba eina apie šimtus tūkstančių žmonių. Reikia ne tik procesorių gamybos stakles operuoti, bet ir išgauti itin grynus metalus (tarp kitų medžiagų), reikia ir elektros. Elektrai reikia palaikyti stabilų tinklą. Tada dar softinius dalykus reikia sudiegti (nu tarkime naudojiesi tuo, kas yra). Bet dar reikia maitinti visus, reikia vandens ir t.t.. Kokį dešimtmetį galima maitintis konservais, sausais daviniais ir kitais ilgai negendančiais produktais (na jei didžioji dalis populiacijos išmiršta), o toliau? Dar reikia arba visus lavonus palaidoti greitai arba keliems metams nešdintis iš tankių populiacijos vietų, kad nemirtum nuo ligų. Ir iš 50 individų populiacija neatsikurs, labai nukentės genetinis fondas.
mobilunkas 2020-12-16 14:56
dar reik atsizvelgti i vidutini gyventoju amziu. Pcz Lietuvoj apie 43 metai, o tai reiskia kad kas antra moteris yra nebevaisinga del per didelio amziaus, jei atmesim vaikus tai gausim kad tik kas 4 moteris pajegi pagimdyt sau pamaina (aiksu vaikai paaugs tada bus kas antra). vyru amziaus neverta skaiciuot, nes vieno vaisingo vyro pakaktu porai 100 moteru, tad civilizacijos atsikurimas priklauso tik nuo vaisingu moteru skaiciaus, o tai mazdaug reikstu is ketvirtadalio visu islikusiu zmoniu... pradzia butu labai leta ir sunki...
bahuriux 2020-12-16 16:15
Žmonių rūšiai pakaktu, bet nebūtinai civilizacijai, nes civilizacijai atstatyti reiktu universalių daug sričių išmanačių inžinierių ir tų kas moka maistą auginti, kad visi išgyventu.
eXpo 2020-12-21 18:30
Nereik cia gasdintis su ta branduoline ziema, netgi susprogdinus viska ka turi - toli grazu nereiskia kad visi ismirs. O beto visko susprogdint neimanoma, dalis nesuveiks, dalis bus sunaikinta iki paleidimo, dalis sunaikinta po paleidimo, dalis liks nepanaudota ir t.t. dar nebuvo karo kuriame butu sunaudotos visi sprogmenys ir kulkos , ir ateiti nebus.
bahuriux 2020-12-21 19:05
Galima aš tave pagasdinsiu. Užteko ir įprastų sprogmenų per 2PK, kad klimatas atvėstu. Po 2PK kai buvo daromi antžeminiai branduoliniai bandymai iki kol šalys susitarė, kad darys tik požeminius branduolinius bandymus klimatas dar daugiau atvėso net ir jei CO2 tik didėjo atmosferoj. Pradėjo mažėti ž.ū. derliai. O mokslinykai gasdino klimato atšalimu lygiai taip, kaip dabar atšilimu. Aš vienoj kažkurioj temoj buvau sudėjes visas nuoruodas į šaltinius. Bet koks skirtumas vistiek visi išplautom smegenim, kaip susitare tvirtina apie neišvengiamą ir nereguliuojamą klimato šilimą.