Vakcinos nuo COVID-19 tikriausiai suteiks ilgalaikę apsaugą: pasakė, kiek laiko persirgus išlieka imunitetas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2020-12-27 18:41
Koks bus imunitetas nuo vakcinos dar nežinoma, o naturalus persirgus bent 8 mėn kad bus tai jau žinoma. Dabar kai jau metų galas galėtume aptarti karantino naudą? Pavasarį prognozavau, kad nuo karantino pasekmių mirs daugiau žmonių nei nuo Covid. Štai pirmosios apžvalgos: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-1423476 Ir Štai mirtingumas Švedijoje kur nebuvo karantino ir kaukių: https://www.statista.com/statistics/525 ... of-deaths/ Gaila, kad statistika tik iki Gruodžio 11 d, bet tendencija aiški.
AAA000 2020-12-27 19:46
kad cia manau visiskias pievas rasineja. sitas laikas priklauso nuo pacio zmogaus. nera jokio "naturalaus" imuniteto. persirges sunkiai tures ilgesne "atsparumo" atminti. nes tiesiog daugiau imunines sistemos bus aktyvuota - nes smarkiau uzkrestas buvo. o persirges lengvai manau imuniteta tures labai trumpai. cia propaganda varineja be irodymu. cia netinka tirt viena atveji ir daryt apie visus isvada. ta irodo vien susirgimo-mirimo kreive pagal zmogaus senuma. imunitetas isvis pas visus skiriasi - nes uzkreteju komplektas faktiskai unikalus pas kiekviena. vieni steriliai gyveno ir sudinai vienalypi imuniteta turi. kiti gyveno agresyviose aplinkose ir turi sudetingesni imuniteta. dar kiti skiepu ir treniruociu "fanatai" turi dirbtini imuniteto komplekta. o seniems zmonems jau pati imuniteto sistema pradeda pult nusenusi organizma. senatve yra is esmes daugybine organizmo degradacija, uzprogramuota generiskai kaip dirbtines atrankos kazkokia pusiausvyra - va sita reikia pradet gydyt - jei norima siuolaikines medicinos. zmones neturi mirt nuo senatves. o tik butent nuo piktybiniu ligu ar nelaimingu atsitikimu. reikia isjungt naturalia atranka genetiniam lygmeny. tada ir vakcinos bus arti 100% efektyvumo. ir daug kitu reabilitaciniu sistemu bus veiksmingesnes - pvz tie visokie "taisyklingi" gyvenimo budai ir pan. ir bus galima aiskiau tyrinet pacia imuniteto sistema. dabar kompleksinis poveikis trukdo pirmines tikrasias priezastis identifikuot...
bahuriux 2020-12-27 20:18
Aš prognazavau irgi tą pati ir teigiau, kad priemonė nuo problemos negali būti kenksmingesnė ekonomikai ir mirtinesnė žmonėms nei pati problema. Tikiuosi kad atsakys už padarinius tie kas prie valstybės vairo buvo ir yra dabar, bent jau galėtu atsiprašyti. Dar paantrinsiu Švedijoje be griežto karantino užsikrėtusių ant 1.000.000 gyventojų šiuo metu yra mažiau nei Lietuvoje su griežtu karantinu. Ir maža to dabar šiuo metu skaičiuojant coronos aukas Lietuvoje miršta daugiau ir čia net ne procentaliai, bet absoliučiai skaičiuojant vientais per parą. Tiesa reikia paminėti, kad Švedijoje maždaug dvigubai didesnis mirtingumas nuo coronos matomai čia suveikė tai kad pas jų daugiau senų žmonių yra, o Lietuvoj mažiau senų žmonių,nes jie jau ir taip spėjo umirti nuo prastesnio gyvenimo ir ligų. Dar galimai dasidėjo tas, kad vidurio ir rytų europiečiai buvo skiepyjami nuo tuberkuliozės, bent jau tokius įtarimus skaičiau viename iš čia buvusių straipsnių. Švedije gyventojų yra 10,1+ mln, Lietuvoje 2,7+mln. https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/sweden/ https://www.worldometers.info/coronavir ... lithuania/ Apačioj kur yra dayly deth užsidėkit 7 days moving average. Dar galit pažiūrėti bendrai kur viso pasaulio šalys nusifiltuokit užsikrėtimo atvejus per 1 mln gyventojų. Kolkas tiek jei kas nesugebėsit suvirškinti, tai rytoj aš jums "sukramtysiu duomenis ir įdėsiu į burną" side by side, šiandien iš tlf sunku tą padaryti. PS tikiuosi aršios diskusijos ir daug argumentų iš oponentų pusės.
menten 2020-12-27 21:18
Ką tai reiškia? Karantinas didina užsikrėtimų skaičių? O gal paprastas atsakymas - labai skirtingos visuomenės (žmonių socialumas, kultūra, požiūris į aplinkinius, vyriausybės rekomendacijas), gyventojų tankis ir t.t. - skirtingos šalys (todėl ir gaunasi tokie "paradoksai"). Pas mus žmonės spjaudo ant Vyriausybės rekomendacijų (ir nurodymų) - nenuostabu, kad buvome pirmi pasaulyje. manau, geriausia lyginti konkrečia valstybę (tarkim, Lietuvą bėgant laikui), o ne skirtingas valstybes ir ypač skirtingu laikotarpiu (čia ne tamstai skirta).
Kirtiklis 2020-12-27 22:46
O Švedijoje - jei liepė nevažiuot, visvien kaip pas mus važiuoja? Liepė kad negalima keist savivaldybių - visvien važiuoja palangon tukstančiais, apvažinėja šunkeliais postus ir visokias makles daro. Liepė - devėk kaukes, ne pas mus po smakru ar vadinamieji "b*bianosiai važinėja. Tie patys švedai - nors ir delfio straipsnis : https://www.delfi.lt/news/daily/world/s ... d=86051487 Ir gerai kad pas mus dabar tokia situacija. Be visi buvo skersą dėja, tipo - nepažystu kad butų kas miręs ar sirgęs, pramanas korona ar čia tik gripas. Gerai, daugiau mirs, tada supras, kai dėdės ir tetos mirs. Toks jau budulio mentalitetas pas mus, kol į galvą/kišenę negavo, tol pats nesuranta.
laimius 2020-12-28 00:18
Mentalitetas pas mus toks - kol manęs nekaso - man nesvarbu. Iš dalies ir man. Turiu tėvus ir uošvius saugoti - bei galiu dirbti iš namų - tai aš už greižtą karantiną - ir be kaukės išvyčiau kad ir prezidentą. Kas netenka pajamų - ar negali baliavoti - apribotos pramogos - šaukia - kad karantinas blogis - bando apeiti visaip. bet esmė tokia - karantinas buvo BŪTINAS. Nes žmonės nemoka saugotis - nesupranta pasėkmių. Turim jau mirusių nuo covid aplinkoje (buvo sveikas ir jaunas dar ), turim sergančių - o jų kontaktai prašo - neminėkit mūsų, turim reikalų. Nes jaunas ir € svarbiau - o pyktis su jais nenori kontaktavusieji - mat giminė. O gydytojai patys kas atostogas ima, kas dar bando išsisukti kad nesusirgti - tai nėra kam gydyti. O jei dar padidėtų srautai - nors jau ir esam europoje durniausi (didžiausias kiekis covid 100k) - kas gydytų? Gydančių mažėtų - sergančių daugėtų. Tad išeities nėra. Ir kakrantinas iš esmės mūsų durnumo pasekmė - dalinai ir facebook deinformacijos. nes ten itin intensyviai tuo dalianasi.
Siguas 2020-12-28 05:35
,,Daug kas daug ką prognozavo. Iš esmės du tipai: mirtingumas nedidėja - vadinasi, COVID nepavojingas; mirtingumas didėja - vadinasi dėl karantino. Labai patogu."" Mes labai gerai galime paskaičiuoti kiek Covid pavojingas mirtingumui ir kiek tai išpūstas reikalas. Pats geriausias pavyzdys turėtų būti Baltarusija, bet aš nepasitikiu jų statistika, nes autoritarinė šalis. Tai belieka Švedija. Gali būti, kad ir ten truputį padidėjo perteklinis mirtingumas dėl simbolinio karantino. Jei Švedijoje vidutiniškai miršta per metus apie 90 000 žmonių, o iki Gruodžio 11 mirė 89 000. Tai pridedam už 20 d dar 4500 žmonių. Gausime kažkur 94 000. Jei oficialiai Švedijoje mirė nuo Covid apie 8 000 tai išeina kas antras ir taip būtų miręs. Realiai nuo Covid pasekmių mirė 4000. Taip problema yra nemaža jei mirtingumas padidėjo apie 5% šalyje kur nebuvo karantino ir kaukių + vidutinė gyvenimo trukmė daug didesnė. Kas liečia musų šalį su griežtu karantinu ir daliniu ekonomikos sustabdymu tai manau mirtingumas bus didesnis. Priežastys? Jau pavasarį skaičiau, kad Lietuvoje kiekvieną dieną 50 žmonių išgirsta vėžio diagnozę ir t.t. Ligų dagnostika buvo nutraukta, sumažinta. Problema kaupėsi ir ji didins mirtingumą. Būtinoji pagalba pvz. Ištikus insultui buvo apsiribota Covid testo darymu ir rezultato laukimu ir t.t. Na bet aš manau pati didžiausia priežastis tokiam mirtingumo padidėjimui tai medikų trūkumas. Kodėl taip atsitiko? Ar esate kas skaitę izoliacijos dėl kontaktavimo sąlygas? Paskaitykite. Aš darbe skaičiau ir nesuprantu iki šiol kaip dar yra dirbančiųjų ne tik medicinoje, bet ir pramonėje. Dar viena priežastis tai žmonių baimė kreiptis į gydymo įstaigą dėl baimės užsikrėsti. Ligoninės jug tapo židiniais. Aš net susirgęs rimtai bijočiau gultis, nes jug ten tiek visokių virusų ir bakterijų židinių yra, kad baisu. Kas ten tiria dabar ligonius? Jug tik Covid svarbu. Kaip bebūtų aš manau, kad jei nebūtų buvę jokio karantino, izoliacijų, o tik rekomendacijios tai dabar turėtume panašų rezultatą kaip Švedijoje. O jei dar būtume rimtai karantinavę rizikos grupes tai ir geresnį. Ar įsivaizduojate jei nebūtume stabdę ekonomikos ir tuos pinigus kur prarado piliečiai, firmos, biudžetas ir šalies BVP būtume skyrę medicinai? Ligoninėm, įrangai, personalui. O jei pridėtume tuos milijardus kur pasiskolino ir pasiskolins?
Siguas 2020-12-28 06:30
[quote="laimius"]Mentalitetas pas mus toks - kol manęs nekaso - man nesvarbu. Iš dalies ir man. Turiu tėvus ir uošvius saugoti - bei galiu dirbti iš namų - tai aš už greižtą karantiną - ir be kaukės išvyčiau kad ir prezidentą. Kas netenka pajamų - ar negali baliavoti - apribotos pramogos - šaukia - kad karantinas blogis - bando apeiti visaip. bet esmė tokia - karantinas buvo BŪTINAS. Nes žmonės nemoka saugotis - nesupranta. Nesutinku su tuo. Kai elgiasi su žmonėmis kaip ponas su baudžiauninkais jūs norite, kad jie paklustų? Prisimenu mėntiškus valdžios grasinimus piliečiams + didžiulės baudos ir absurdiški reikalavimai pvz. kaukes nešioti ir miške, laukuose, prie jūros.. Su žmonėm reikia elgtis žmogiškai ir jie tuo pačiu atsakys. Kitas dalykas masinės informavimo priemonės diena naktį skalbė koks ,,Maras" plinta. Žmonės pamatė neadekvatumą ir nustojo kreipi dėmesį. Jei būtų tiek pavojingas virusas kaip skelbė raginti nereikėtų, visi bijotų. Kaip bebūtų karantino rezultatas toks: Iki Gruodžio 11 jau turime 3500 papildomas mirtis, iš jų nuo Covid apie 700 kaip matyti lentelėje kur daviau nuorodą. Ar aš bijau Covid? Man greit bus 50m. Savo riziką užsikrėtus numirti vertinu kokius 0,5% ir kokius 5% turėti komplikacijų pasveikus. Ką galiu prarasti su griežtu karantinu? Bedarbystė nuo pavasario iki dabar padidėjo nuo 6% iki 16%. Dar ne bedarbis, bet žmona jau beveik. Skaitosi dirba, bet neuždirba. Konservatoriai griežtina viską. Reali galimybė man prarasti būstą kuris dar neišmokėtas bankui, lizinginę mašiną. Bet labiausiai man širdis skauda už praskolinta šalį kur nebus ateities mūsų vaikams.
sub 2020-12-28 08:30
Aš rimtai nesuprantu, naujas straipsnelis apie Covid ir karantiną - ir vėl tie patys personažai tas pačias nesamones sąpalioja. Palygino jie matai, kodėl Švedijoje be griežto karantino mažesni skaičiai. Tam tikri mūsų tautiečiai, kaip ir keli komentatoriai čia, visada viską žino geriau, nei tikri specialistai ir mokslininkai. O dar žiauriau, kai tokie "specialistai" dar pkaliūna už valstybės vairo, kalbu apie LVŽS partiją.
menten 2020-12-28 10:09
Ne visos COVID mirtys užregistruojamos (ypač namuose, 700 tik oficialiai žinomas skaičius, realiai - jų daugiau), tikimybė mirti nuo miokardo infarkto padidėja apie 2x, jei žmogus dar infekuotas COVID (panašiai ir su insultu) - bet šitos mirtys ir priskiriamos infarktui + netiesioginės mirtys dėl ligoninių perpildymo (ypač reanimacijos) ir veiklos apribojimo.
immortallt 2020-12-28 10:31
Karantino kaltinti išaugusiu mirtingumu nuo kitų ligų nereikėtų. Karantinas reikalingas (pavasarį per griežtas, rudenį nepakankamai griežtas) buvo būtinas. Tačiau kai karantinas realiai sustabdė net ir nesant antplūdžiui su COVID pacientams, kad nebuvo užtikrinamas sveikatos priežiūros paslaugos kurių reikėjo kitiems pacientams - tai faktas. Jei nebūtų buvę karantino iš viso, tai tiesiog ligonines būtų užplūdę COVID pacientai ir mirusių tiek tiesiogiai nuo COVID, tiek nuo kitų ligų būtų dar daugiau. Mirtingumą vertina 0,5% Tokia tikimybė su sąlyga: A) Medicinos sistema nesugriūva B) Užtenka vaistų. Tėvas jau mano buvo priartėjęs prie to, kad deguonį reikėjo naudoti. Draugo tėvui baigės liūdniau, pradžioje deguonies terapija, tada dirbtinė koma ir įranga, o tada jau laidotuvės. Giminėje vien tik iš mamos pusės 3 mirę. Kur gyvenu, 500 metrų spinduliu, nors su kaimynais nebendrauju, bet žinau apie 2 mirtis. Kas dėl sveikatos paslaugos teikiamos ir toliau - na kaip pažiūrėsi. Birželio mėnesį koja ištino labai stipriai kur įgėlė vabzdys, galvojau gal infekcija, ir norėjau, kad apžiūrėtų, ir jei reikia, antibiotikų skirtų. Tai privačioje poliklinikoje vos įsiprašiau. Tai čia dzin, būčiau išgyvenęs. Dėdei mano balandžio pradžioje, priešinfarktinėje būsenoje kelias dienas bandė įsiprašyti į ligoninę - nepriėmė. Rezultatas, stiprus infarktas, ilga reabilitacija, lygtais atsigavo. Taigi, visa bėda ta, kad nėra pasiruošta karantinui nei pirmosios bangos metu, nei antrosios. Kad žalstiečius visus iki vieno už kiaušų kabinti reikia - visiems aišku. Tiek kad niekas nieko nedarys. Ir čia jau ne apie nekompetenciją, nemokšiškumą kalba eina, net ne apie rinkimus, bet ir po rinkimų, kai jie jau neturėjo ko prarasti, tyčia nieko nebuvo daryta, nors situacija jau tada buvo kritiška. Nedarė, nes jiems dzin Lietuvos žmonių gyvybė, kas tie keli tūkstančiai lavonų - geriau kiaulę dešiniesiems pakišti. P.S. normalūs žmonės net ir neįvedant karantino būtų nesilankę visuose renginiuose ir pan.. Patys mes tik vasarą buvome atsipalaidavę, o dar iki dešiniųjų oficialaus atėjimo 3 savaites nebuvome jokioje parduotuvėje, nebent atsiimti užsakytų prekių, kad kontaktas būtų kuo trumpesnis. Nors ir izoliuojamės, vis tiek laikomės uošvių atokiai, nevažiavau pas tėvus, kuriuos šįmet mačiau du kartus vasarį, ir rugpjūtį. P.S.S. karantino metu pajamas auginti, jei bent kiek noro yra, tai labai lengvai galima daugumoje sričių, kur kvalifikacija bent kokia nors turima.
FtBall 2020-12-28 13:31
Mano nuomone - ribojimai yra pertekliniai, o kontrolė - visiškai nepakankama. Reikalavimuose numatyta, tiek ir tiek kv.m. žmogui ar dar kas nors, o realiai - eina kas kaip nori, grūdasi eilėj mėsainio užsisakyt. Manau reiktų smarkiai riboti (ir užtikrinti ribojimų laikymąsį) populiaras lankytinias vietas. Visuose miestuose bei kurortuose visiškai uždaryti traukos objektus. Kaimeliuoses ar kokiose pelkėse vidury niekur - galima leist. Į savitarnos parduotuvės galima patekti tik iš anksto užsiregistravus bei apsilankymo laikas ribotas. Kaimų parduotuvės, kur kasininkas paduoda kiekvieną prekę - galėtų veikti laisvai. Kaimuose vienaip ar kitaip kontrolės yra nulis. Nori nenori - privaloma pasitikėt gyventojais, kad jie patys apsisaugos.
Evil 2020-12-29 15:03

immortallt 2020-12-30 11:18
Kontrolė tikrai nepakankama, bet ribojimai irgi... Šiaip žmonių atsakingumo apskritas nulis. Lankytinose vietose, tuose pačiuose pažintiniuose takuose, bent jau iki ribojimo išvažiuoti iš savivaldybės, tai ten mėsmalė buvo. Šįmet 4 kartus bandėme važiuoti, privažiuojame, o ten mašinų kaip Akropolyje. Apsisuki ir važiuoji atgal. Ten iki karantino per jokias šventes, progas ir pan. niekada tiek nebūdavo žmonių.
FtBall 2020-12-30 14:05
O ir kas valandą policija pravažiuotų, susifotografuotų per 10 minučių pažeidėjus, kelis straipsnius per LRT paskelbų, per žinias parodytų ir daugelis nebevažiuotų.
kestutisz 2020-12-30 14:21
Taip, mašinų buvo daug, bet ir takai ilgi, pakankamai reti prasilenkimai ypač žiediniuose takuose. Nemažai išvis vaikščiojo ir ne takais, tik kadangi ne visur yra kur pasistatyti tai vistiek tenka statyti minioje (o čia dar girdisi siūlymai dar mažinti parkingo vietų skaičių, alio - matėt koks idiotizmas buvo su 20% prie pc?) Juolab dauguma iš mandagumo vistiek kaukę užsismaukia tai nematau čia kažko blogiau nei parduotuvėje/stovint valandą atsiėmimo punkte prie kokių senukų. Būtų dabar šilta ir galiotų tas idiotiškas nurodymas uždaryti patekimą į kitas savivaldybes tai vienas toks pilietis savo stikliniam name nacionaliniam parke būtų galėtų jaustis kaip mitinge kiekvieną savaitgalį/vakarą. Bo taip jau gaunasi kai daromos nesąmonės ir sukuriami butelio kakliukai lygioje vietoje.
immortallt 2020-12-30 16:04
Ne mažinti parkingo vietų skaičių reikia, o ant paklotės ir žvyrkelių pakraščiuose pastačiusius nubaudus jau būtų tvarkinga. Taip, žiediniame take mažiau trinsis su visais, tačiau atsiranda sugalvojančių eiti prieš srautą, aikštelėje ir pan. - trynimasis vyksta. Pritariu, sukontroliuoti nulis šansų, bet apie ką ir kalbu, žmonių sąmoningumo nerasta.
kestutisz 2020-12-30 16:31
O aš sakyčiau atvirkčiai - tokiais atvejais statyti leisti belenkur, net ant tos šventosios miško žolės, kad tik visi kuo plačiau išsimėtytų. Vistiek tai miškui pakenks kur kas mažiau nei po to seksiantis iškirtimas. (Pvz Klaipėdoje, vietose kur kažkiek vasarą prie jūros pastatydavo pora ratų ant žolės - dabar išbetonuotos aikštelės. Medžiai vietoj to, kad galbūt kažkiek galėjo apdžiūti (tokio nė vieno nemačiau) dabar yra tiesiog iškirsti. Ir viskas tik dėl to, kad būtų kur "kultūringai" sustatyti parkomatus).
FtBall 2020-12-30 16:49
vietų, tačiau mažiau reklamuojamų. Taip pat, grynai mano asmeninė nuomonė, dabar populiarius traukos objektus pradėjo lankyti būtent tie, kurie Instagram'e like'us ir renka. Tie, kurie keliauja po lankytinas vietas - nuolat ieško, ką dar galima aplankyti (o tikrai yra ką) ir lankosi mažiau žinomose vietose.
immortallt 2020-12-30 16:54
kestutiz, nu baik tu juokus, plačiau išsimėtyti Visi važiuoja kaip įmanoma arčiau, kai arčiau nėra, grūdasi prie kitų ir kur aikštelė 30 mašinų suparkuoja viso 130 automobilių ar ir 330. Parkomatų ten jokių nėra. FtBall Na mes būtent taip ir darome. Tas pažintinis takas į kurį važiuodavome yra visai netoli mūsų namų - patogu būdavo dar iki tol. Bet na omeny gaila, kad žmonės patys nesupranta, kad jei taip pergrųsta, reikia persigrupuoti. Taip, teoriškai gali valdyti, girininkus įpareigoti vaikyti ar parkų prižiūrėtojus, bet na tokį reikės pakurti kontrolės mechanizmą, kad konkuruosime su FSB.