Netikėčiausi 2020 metų atradimai apie ateivius: nežemiškų būtybių tikrai esama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

VirtualGadget 2021-01-03 16:51
Jeigu vandens cheminė formulė H2O kas reikštų ,kad vandenį sudaro 2 vandenilio ir vienas deguonies atomas tai iš kur čia išvestas tas vienas procentas deguonies ? Ar čia toks skaičius išvestas bendrai iš visų planetų kuriose galimai yra ir kuriose galimai nėra vandens.
bahuriux 2021-01-03 21:34
Manau viskas tuo ir pasakyta. Na dar deguonis įeina į oksidų sudėtį pvz. Metalų rūdos, akmenys, smėliis, visokios uolienos ir panašių dalykų. Iš to sudaryti visis asteroidai ir kietos planetos. Dar planetos dažnai turi CO2 atmosferą irgi deguonies yra.
conjurer 2021-01-04 09:37
Nemanau kad anerobinė gyvybė gali būti tokia sudėtinga, kaip žmonės žemėje. Bet kodėl ne, jei kalbam apie vienaląsčius. Gyvybė žemėje buvo anerobinė kurį laiką, bet kai buvo prikurta daugiau deguonies pradėjo dominuoti aerobinė, daug efektyvesnė gyvybė.
HardAxe 2021-01-04 16:39
Šiuo atveju neesmė kokio sudėtingumo gyvybę rastume. Vien faktas, kad gyvybę aptikti tokie maži šansai ir ją atradom kažkur panosėje vestu link tikėjimo, kad gyvybė atsiranda beveik visur ir mes nesram kažkokie išskirtiniai.
conjurer 2021-01-04 17:13
Neabejoju kad paukščių tako galaktika pilna primityvios gyvybės. Nei jei tai tėra vienoje iš 100, saulės tipo, žvaigždės sistemoje. Bet va tokiems padarams kaip mes reikia daug dalykų kad galėtume funkcionuoti. Reikia labai efektyvaus kuro, kas mūsų atveju deguonis. Ir vien tik jo neužtenka, nuo mažiausių vabalų visa gyvybė turi sudėtingą deguonies išnešiojimo mechanizmą. O vien tik mūsų smegenys reikalauja daugiau energijos nei visas šuo (turbūt, ypač mažesnės veislės). Taigi dėl vienaląsčių, iš kitų planetų, mes turime iki jų nuskrist, nes jie iki mūsų nebent netyčia nusigaus, bet kad tai įvyks tikimybė žiauriai maža.
Dannas3 2021-01-04 21:26
Neseniai uzkabino viena, keleto mosklininku mintis, kad nezemiskos gyvybes atradimas, kad ir vienalasciu, nebutu geras zenklas mums, kaip zmonijai. Nes tai kur kas padidintu tikimybe, jog dydisis filtras laukia ateityje, o ne tai kad mes jau ji perzenge.
HardAxe 2021-01-05 09:45
Na kodėl? Jeigu neatsiras kažkokių variklių skrendančių greičiau už šviesą ar bent artimu greičiu, tai nereikės jokio filtro. Visata yra perdidelė, kad reikėtų kažką filtruoti. Čia kaip ir bakterijos ar virusai žemėje. Nelabai kyla problemų jiem dėl vietos.
immortallt 2021-01-05 10:51
Na turėkite omenyje, kad padaryti pagrįstą prielaidą, jog mūsų galaktikoje kitos protingos gyvybės nėra, reiktų patikrinti bent 10% planetų, o tai jau kažkur turėtų būti ties 10 milijardų planetų. Daugiau nei žmonių žemėje... Taip, daugialąstei gyvybei reikia palankesnių sąlygų nei vienaląstei gyvybei, tačiau, grįžkime prie to, kad mūsų galaktikoje vien yra bent 100 milijardų planetų. Kurių vidutinis amžius ilgesnis nei žemės. Taigi, kad tinkamos sąlygos daugialąstei protingai gyvybei išsivystyti yra bent vienoje iš milijardo planetų, per beveik 3 kartus ilgesnį laiko tarpą (nu imkime du, nes atšalo masė kol dar daugumoje planetų) nu gal niekas labai nesiginčysite?
Dannas3 2021-01-05 11:17
hardaxe nesu isitikines ar supratai mano minti tai paaiskinsiu. Jeigu gyvybe yra paplitus, tai kur kas padidina tikimybe, kad ji evoliucionuos iki civilizacijos. Visgi mes pokolkas nieko auskto lygio be musu neaptike. Tai gali reikst, kad isnyksim greiciau, nei tapsim tarpzvaigzdine civilizacija. Nekalbam apie visata, uztenka musu kiemo, kuris yra pakankamai didelis. Kolonizuot galaktika, nereikia net artimu sviesai greiciu. Uztenka kad ir 1 proc. Uztruktume 10 milijonu metu, kas geologiniu mastu yra labai trumpas laiko tarpas ir aisku ne mes tai darytume, o robotai. Dydijeji filtrai is esmes yra tik tikimybes. Evoliuciniu poziuriu mes ju turejom bent keleta. Vienas is ju-lasteles simbioze su mitochondrija. Manoma, kad tai gali but ypatingai retas reiskinys. Buvo ir daugiau tokiu atsitiktinumu. Ir gryztam prie to pacio, jei gyvybe papltitus, tikimybe, kad didysis filtras laukia ateityje, yra didesne, nei kad mes jau ji praeje. Galiu pasidalint siuo pokalbiu, bet manau pats pakankamai gerai paaiskinau. https://www.youtube.com/watch?v=azMvHN0oS4A
conjurer 2021-01-05 16:40
Tarkim yra ateivių civilizacija kurie mus aptiko, ir pastebėjo, kad mes 1% šviesos greičio išsiuntėm zondus į artimas žvaigždes. Tie zondai turi didelės raiškos 3D spausdintuvus, kuriais jie gali pasigaminti daugiau zondų kitų žvaigždžių sistemose. Ta ateivių civilizacija turbūt traktuotų žmoniją kaip parazitą kuris per kelis milijonus metų gali išplisti, ar net technologiškai juos aplenkti. Tada naujas filtras žmonijai būtų tų ateivių sukurti "pesticidai", skirti sunaikinti žmonijai. Tad tų filtrų buvo, ir jų bus, ir kai kurie gali būti natūralūs, kai kurie ne. Pusiau natūralus filtras buvo amerikų vietiniams gyventojams, kurių virš 90% nusinešė iš europos atvežtos ligos.