Ar dar kam rūpi, jei vieną pavasarį į Lietuvą nebegrįš baltieji gandrai? Kur veda Lietuvoje vykdoma žemės ūkio politika?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

drovosek 2021-01-24 13:01
gandru populiacija lietuvoje yra perdidele ir reikia ja kontroliuoti, nes jie daug gyvunu ir pauksciu jaunikliu isnaikyna.
bahuriux 2021-01-24 16:39
Kai buvo sovietiniai kolchozai, tada tai tikrai, buvo mono kultūrų žemdirbystė ir labai intensyvi, maža to dar vos ne visos pelkės pamario krašte buvo numelioruotos. Vėžiai upeliuose, upėse ir kanaliukuose buvo išnuodyti konkrečiai visi iki vieno. Bet gandrų kaip buvo taip ir buvo prieš, per ir po sovietmečio. Tad nereikia čia verkti, nes dalis numelioruotų plotų atgal užpelkėjo, apaugo krūmais ir šiaip daug nedirbamos žemės liko, o jei ir liko pievos tai gandrams tai yra tinkami plotai ieškotis maisto. Lyrinis nukrypimas, didieji paukščiai gandrai, ereliai, vanagai, žuvėdros, kirai ir tt. mano "draugeliai", kartu sklandom termikuose šiltuoju metų laiku, tik aš su rc skalndytuvu. Ką galiu pasakyti gandrų tikrai netrūksta, tik plėšrieji paukščiai išsikraustė kitur, kartais tarnzitu praskrenda besiskdami termikuose. Na mažieji paukščiai tai man nedraugiai, tiesiogine prasme kenkėjai, degustuoja uogas visas iš eilės po vieną kirtį, kregždės lipdė lizdus pavasarį, bet neleidau, tai atsikniso po savaitės.
Misteris 2021-01-24 16:59
Pastebėjau,kad gardrai miršta badu kartu su gandriukais,nerasdami maisto agrokultūrose.Iš dešimties gandralizdžių apylinkėse tik dviejuose pernai perėjo. Golodomoras...
bahuriux 2021-01-24 17:09
Tik ne mano apylinkėse ir ne pamary, čia yra nerealiai geros sąlygos gandrams susirasti maisto. Na dar gali būti varianats dėl sausrų, kad varlės ir kiti gyviai lenda/neria/slepiasi kur drėgniau ir vėsiau. Tik pernai vasarą nebuvo sausrų, o keleta metų prieš tai sausros kaip reikiant buvo.
Kyborg 2021-01-24 23:11
Ilgas straipsnis kuriame tik prielaidos ir emocijos. O kur skaičiai kaip keičiasi populiacija?
TAURAS 2021-01-25 00:23
Dabar taip iseina, jei nori gauti EKO standarta, turi daug darbo ideti, o jei ne, tai tada turi ant didelio kiekio trasu ir pesticidu auginti. Is esmes ukiai neskatinami tausoti aplinkos, jei ir nenoretu to EKO standarto. As manau mazas dirvos tresimas niekada per daug nekenke, bet kai cia visi tonomis pila ir nedaro jokios sejomaisos ar neleidzia siaip zemei atsikvepti, tai problema tampa vis gilesne ir gilesne. Aisku kai kam tai tik verslas ir reikia grazesniu skaiciuku metu sivestineje..
Misteris 2021-01-25 20:22
Aš nekalbu apie Pamarį.Ten pas jus grūdininkai neturi kas veikt su rapsais ir kviečiais,o va ten,kur derlingos ir melioruotos žemės -gandrai ir kiti paukščiai pasmerkti mirčiai.