Monstras pabudo – didžiausias Europos ugnikalnis išsiveržė įspūdinga jėga: vaizdai kaip iš pragaro (Video)  (5)

Naujame vaizdo įraše matoma akimirka, kai Etna, didžiausias Europoje veikiantis ugnikalnis, praeitos savaitės pradžioje į Sicilijos dangų išmetė burbuliuojančią lavą ir karštus pelenus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-01-25 Monstras pabudo – didžiausias Europos ugnikalnis išsiveržė įspūdinga jėga: vaizdai kaip iš pragaro (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį (sausio 17 d.) nuo Etnos pietryčių kraterio į rytų pusę pradėjo veržtis lava, pranešė Katanijos Sicilijos INGV-Osservatorio Etneo vulkanologas Borisas Behnckas.

Krateris sprogo „naujame paroksizminiame išsiveržimo etape“, išleisdamas lavos, karštų pelenų ir dujų pliūpsnius, - pridūrė vulkanologas. Tviteryje jis pasidalino išsiveržimo vaizdu, nufilmuotu 22 km nuo ugnikalnio kraterio.

 

Vienas lavos srautas išsiliejo virš rytinės kraterio pusės, link negyvenamo pasagos formos įdubimo Valle del Bove ugnikalnio šone; antrasis lavos srautas taip pat buvo pastebėtas šiaurinėje kraterio pusėje.

Ištirpusi lava švytėjo raudonai tamsių uolų fone, ir ji apipylė ugnikalnio viršūnę įspūdingomis kibirkštimis.

 

Italijos valdžia išleido perspėjimą dėl pelenų pavojaus aplinkiniams miestams, o toliausiai ugnikalnio išmestos medžiagos buvo rastos net už 29 km nuo ugnikalnio.

Etnos ugnikalnis yra beveik nenutrūkstamai aktyvus.

Bet laimei, šie išsiveržimai retai kelia pavojų netoliese gyvenantiems žmonėms.

Išsiveržimo video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(62)
(3)
(59)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: