Elonas Muskas atskleidė ženklų „Neuralink“ progresą - implantą turinti beždžionė jau gali mintimis žaisti kompiuterinį žaidimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2021-02-04 14:44
Dvejoju, kad paplistų versija, kur reikėtų smegenų implanto. Jei tai būtų iš išorės tiesiog prilimpantis ar ant akinių rėmelio tvirtinamas įrenginys - tada kitas dalykas.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-02-04 16:30
Ateityje tokį* čipą gaus dar kūdikystėje, ko pasekoje smegenims vystymosi stadijoje bus gerokai paprasčiau su tuo čipu "užmegsti ryšį", tad ir galimybės bus gerokai didesnės. Šiandieninis čipas kaip telegrafas prieš išmanųjį telefoną. Bet taip jau visada buvo ir toliau bus - kiekviena technologija praeina evoliucijos etapą kol galiausiai "miršta", nes ją pakeičia kita technologija.
HardAxe 2021-02-04 17:29
Jei tai padės paralyžuotiem žmonėm - paplis. O jei tai padarys juos efektyvesnius už sveikus žmones, paplis plačiai.
NekenciuReklamos 2021-02-04 22:46
siaip, sekant investiciju srautus. Kai dot com gaudavo TITANISKO dydzio investicijas, dabar is IT/Web. investicijos persikelia y human augment add ons, t.y. kiborginezavima (cia mano naujadaras, tad neteiskit ) Neurolink, mano galva yra daug labiau zadanti sritis nei SpaceX.
NekenciuReklamos 2021-02-04 22:51
negalima taip supaprastinti situacijos, kaip kad paralyzavimas...cia tas pats kaip "is akies" serveryje israuti kuoksta laidu ir sakyt, tuoj idesiu "procesoriu", kuris viska sutvarkys... vienas pirminiu ir jau isbandytu Neurolink pritaikymo budu yra psichiniu ligu gydymas, kai regisruojami hormonu pokyciai ir aktyvuojamos tam tikros smegenu dalys, kurios padeda "kovoti" su neigiamu poveikiu (tarkime sizofrenija). Visa kita yra mazu vaiku zaidimas, kaip kad yra/buvo ismanus telefonai
HardAxe 2021-02-05 00:12
ne tai turėjau omeny. Galbūt leis paralyžuotiem žmonėm naudotis kompiuteriu (vetoj rankų rašyti ir valdyti pelę tiesiogiai). Galbūt nuo vaikystės paraližuotas vaikas gavęs neurolinką realiai įgaus pranašumą kompiuteriniuose žaidimuose ir taps populiarios esporto šakos žvaigždė. Ar tada bus uždrausta naudoti neurolinką? O gal daugiau profesionalų jį įsidiegs? Maždaug tai norėjau pasakyti.
NekenciuReklamos 2021-02-05 01:03
tai ka tu rasai yra tiesiog neymanoma. Turi suvokti, kad zmogaus organizmas tiesiog yra robotas su tukstanciais milijardu simta tukstanciu kvatiliojonu laidu atleisk, bet as neatsispyriau pagundai "sutirstinti spalvas". Zdz, kad tu suvoktum biologija, as tau pateiksiu hipotetine situacija: sveikas gyvas 15metis (t.y. savo jegu zydejime) neria y vandeny neyvertines gilumo ir taip gaunasi, kad sokes is 6metru aukscio, jis neria galva zemyn (taip kaip priklauso paaugliu pasaulyje) y 2 metru gylio upe/ezera/tvenkiny, ir zinoma, kai tas asmuo neria, jo nervai BUS pazeisti kaklo srityje atsitrenkus y dugna, o tai reiskia, kad viskas, yskaitant slapinimasi bus NEKONTRoLIUOJAMA zemiau pazeidimo vietos. Ir cia gali turet bet kokia dabartine sci-fi technologija, tas paauglys niekada netures savo "pirmo karto", begiojimo su savo vaiku pievoje ir t.t. Tad, nebus jokiu zaidimu heroju ir panasiai, nes biologija diktuoja LABAI niuria realybe, nes nutrauktu nervu dar niekas kol kas "nesulitavo" kaip kad tai galime padaryti elektroniniame yrenginyje.
Pumper 2021-02-05 08:10
Man tai panašiau, kad tu paprasčiausio komentaro nesupranti ir komentuoja strawman, o ne tai, kas buvo parašyta. HardAxe aiškiai sako, kad kalba apie implanto suteikiamą galimybę nuotoliniu būdu smegenim tiesiogiai valdyti virtualią kompo pelę/klavą, kas galėtų leistu paralyžiuotam greičiau reaguoti, nei pelę stumdant ranka, o tu fantazuoja apie vieno implanto smegenyse išgydomus mirusius nervus visam kūne, kad paralyžiuotas vaikščioti galės.
Gediminas Jurgaitis 2021-02-05 09:11
Ka tu cia paistai??? Prie ko cia tas nervu litavimas? Tau gi aiskiai sako, kad gales pele valdyti nuotoliniu budu ir taip zaisti zaidimus ar programuoti, ar bet ka su kompu daryti kas nereikalauja liesti "gelezies" fiziskai. Isiskaityk i komentarus ir tada trysciok kaip cia kas kazko nesupranta.
Dannas3 2021-02-05 09:29
next step egzoskeletas paralyziuotiems, kurie ji gales valdyt neurolink pagalba.
NekenciuReklamos 2021-02-05 09:42
pzdc, kai zveriu gauja cia susurinkusi man visada buvo idomu pamatyti reakcija zmoniu, kaip jie reaguoja y akivaizdu "nesusisnekejima", netgi kai palaikomas mandagus tonas
immortallt 2021-02-05 09:52
Paralyžiuoti ir pan. - taip, bet sveikas žmogus? Nu žiūrėsim
HardAxe 2021-02-05 10:06
jei pasiteisins su neįgaliais saugumo/efektyvumo klausimu, tai pupos dydžio implantas kažkur kaukolės gale pakeičiantis visas peles ir klaviatūras (kompo, telefono, mašinos ir t.t. valdymui) gali pasidaryti patrauklus. Gal kiek perdrąsu svajoti apie dvipusį ryšį, bet tokiu atveju tai taptu interneto jungtim. Nors ir wikipediją galima galvon susikišti. Bet pradžiai tegu padaro veikianti žmogaus kompiuterio interfeisą. O ką jis darys, ar dirbs kompiuteriu, ar vairuos savo vežimėlį, ar sugebės balansuoi egzoskeletą, čia jau bus matyt:) Kažkiek grįžtant į realybę, tai koks geras gaminys bebūtų visvien kyla suderinamumo problemų.
Dannas3 2021-02-05 10:16
Galima dar pasvaigt, nes pokolkas apie ka kalbeta, kaip ir sio amziaus technologija. Taigi, kas sutrukdys cipo pagalba igaut viso pasaulio zinias momentaliai arba kaip atrodys ateities zmoniu bendravimas, kai realiai cipo pagalba bus gali bendraut telepatiskai. Panasu i tai, kad jau kitam amziuoj bus mums labai keista visuomene.
Creatium 2021-02-05 11:39
- tai aš su mielu noru tokį dalyką statyčiausi.
HardAxe 2021-02-05 12:09
Suvirškinti, manau, niekas nepadės. Deja... Bet jei informacija sugebėtų ateiti į smegenis bent jau skaitymo greičiu būtų neblogai. Žodynai, formulės, konstantų lentelės, skaičiavimas mintinai, navigacijos, maršrutai.. Galimybė pasidėti ir pasiimti kažkokius užrašus. Būtų cool Čia iš svajonių srities. Ko aš tikiuosi realybėje, tai Stephen Hawking adapterio pagalba galėtų +/- realiu laiku sintezuoti savo kalbą ir dirbti kompiuteriu (klaviatūra/pele?) pakenčiamu greičiu. Tuo pačiu valdyti savo vežimėlį, esmines protingo namo funkcijas.
AAA000 2021-02-05 12:44
cia ka parasei, nera psichines ligos, o kazkokie smegenu degeneracines - fizines prigimties pokyciai - kur priezastinis mechanizmas manoma-isivaizduojama kad zinomas. ir ne gydo liga - o kisasi i fizinius procesus, kurie budingi ligai (manoma kad budingi). cia labiau eksperimentas kolkas, o ne gydymas. kolkas tik galbut poveikis yra. neaisku net ar jis pakankamai teigiamas - kad butu pritempta iki "gydymo" jei kazkur kazka ir pritaikys - tai speju negreit... manau greiciau tik surinks technologine informacija. o jei neissiviesins - tai ji supus duomenu archyvuose...
AAA000 2021-02-05 12:54
manau geriau nesvaigt... nes tu supliusavai kas imanoma ir kas ne kruvon... nu kokia is to nauda kitiems? buhalteriai tik suviduriuos daba, o jau ir taip uzknisa... telepatiskai nebus imanoma bedraut - nes informacijos greitis labai ribotas. o telepatija suvokiama kaip tiesioginis placiajuostis rysys dideliais atstumais - tas neimanoima FIZISKAI. jau kompuose net pasireiskia sitas FIZINIS apribojimas... bet mazais info kiekiais galima bus apsikeist...naujoviska apsikeitimo duomenimis sasaja nieko is esmes nepakeis - tik bus papildoma alternatyva. ir tiek. sitai galima numatyt jau DABAR.
Dannas3 2021-02-05 13:47
bandziau paieskot internete sia tema ko nors idomaus ir atradau, kad my guy Lex Fridman yra padares video neurolink tema. Jei kam idomu busimos konsepcijos tai prasom. https://www.youtube.com/watch?v=aJgZgisiUsY&t=0s
NekenciuReklamos 2021-02-06 01:28