Mokslininkai: iš tiesų su COVID-19 mums dar pasisekė. Kodėl jie taip sako ir kokias klaidas mes vėl kartojame?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-02-10 15:46
"Turime sustabdyti šių pandemijų atsiradimą" - imho pirmiausia reikia sustabyti tuos panikuotojus. Ne tokia baisi krizė kaip jos "valdytojai" ir kitokie gąsdintojai. Ir ne pirmą kartą.
iPienius 2021-02-11 18:21
po antros bangos visi kritikavo svedus, kad jiems bus ziauriai blogai, nes beveik nera ribojimu. atejo antra banga, bet nieko neatsitiko. ir net priesingai: valstybese, kur didziausi ribojimai, mirtingumas isaugo daugiau nei Svedijoje, nes sergantys kitomis ligomis negauna medicinines pagalbos. suprantu, kad ribojimu reikia, bet jie turi buti protingi, nes dabar zlugdomi verslai, o zmones lieka be pajamu ir tampa didesne nasta valstybei. daugiausiai ir sunkiausiai serga tose valstybese, kur zmoniu sveikatos bukle prasta (pvz Jav). ten ir plinta labiausiai virusas. atrodo visi vaiksto su kaukemis, laikosi ribojimu, bet niekas nepadeda. vasara teko prasirgt 2-3 dienas. simptomai tokie kaip covid, bet kazkaip nepagalvojau tirtis, nes labai lengbai ir greitai viskas praejo. nuo to laiko iki dabar jokiu simptimu nebuvo. teko bendrauti su zmogum, kuriam kita diena patvirtino covida, bet greiciausiai buvo susiformaves imunitetas, nes jau kaip sakiau nebuvo jokiu simptomu. kol nepersirgs didzioji dalis populiacijos arba bus veiksmingos vakcinos, tol bus visos sitos nesamones daromos.
kestutisz 2021-02-13 17:52
Tai tas buvo pirmom dienom jau aišku. Baisu, kad vėl atsiradus kokiam virusiukui vėl bus paralyžuojamas gyvenimas. Gi jau "išmoko kontroliuoti virusą" (dalinti baudas ir kelti visokius idiotiškus ribojimus) taip kad žmonių teises paminti bus vis lengviau ir lengviau.
conjurer 2021-02-15 17:13
O kaip dėl teisės būti neužkrėstam? Ar tokios neturim, ir adatos su živ infekcija yra legalu, ir jomis galima badyti atsitiktinius žmones?