Elonas Muskas vėl sulaukė kritikos dėl reakcijos į COVID-19 pandemiją - pareiškė, kad jo šeima nesiskiepys (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-02-13 17:54
Nesu jo fanas, bet ko kodėl jį turi teisę kažkas kritikuoti? Privaloma ir nesiskiepija? Na tam yra baudos ir kitos jau dabar plačiai taikomos "pandemijos suvaldymo" priemonės. Nera? Viso gero, negirdėjau kad jis kritikuotų norinčius skiepytis.
Misteris 2021-02-13 19:13
Pasiskiepiję turėtų kurti UŽDARĄ BENDRUOMENĘ moksliniams tikslams. Jei ten virusas nebeplis ,vadinasi vakcina efektyvi.
immortallt 2021-02-13 19:21
Musk'as ir jo šeima nėra rizikos grupėje, jam COVID pats yra nebaisus, bet jis elgiasi neatsakingai visuomenės atžvilgiu. Būdamas viešas ir itin didelę įtaką žmonėms turintis asmuo, elgiasi baisiai neatsakingas iš esmės ragindamas ir kitus nesiskiepyti. Kodėl? Nepasieksime 70% vakcinacijos, COVID problema niekur nedings. Kaip ir nebūtų problemos, jei nerūpi žmonės kurie išėję į pensiją. Iki 65 rizika numirti maža, tiesa, komplikacijų visam gyvenimui rizika didesnė nei beveik bet kurios kitos ligos, kuri taip lengvai plinta. P.S. tikėjausi conjurer rasti klausiantį, kaip dabar jaučiuosi
immortallt 2021-02-13 19:22
Gal kurk bendruomenę, kuri nenaudoja antibiotikų. Pažiūrėsime ar tavo bendruomenė ilgai išliks
ZeroFM 2021-02-13 19:30
palaikau Muską 100%. Bijai užverst kojas - badykis vaistukais sukurtais per pusmetį už kuriuos NIEKAS JOKIOS ATSAKOMYBĖS NEPRISIIMA.
Shinigami 2021-02-14 12:22
O aš manau, kad tokie jo pasisakymai reikliai nedaro jokios įtakos. Kodėl? Neseniai klausiausi kaip kelios moteriškės kalbėjosi. Jos sakė kad su skiepais mus visus sučipuoti nori. Kad kažkoks vedėjas visa tiesa per savo laida sako ir ji jam kas mėnesi pinigu perveda. Bet va niekšas vienoje laidoje Veryga atsitempė ir visiems primelavo, tai iš pykčio jam pinigų ta mėnesi nepervedė. Ką tai rodo? O gi tai, kad žmonėms nusišvilpt kas ką sako, svarbu ar tai kas sakoma sutampa su jų pažiūromis ar ne. Net jei cenzūruosi visa vieša informacija ir tik leisi informacija kuri sako, kad reikia skiepytis, jie vis tiek nesiskiepis. Dabr, kad Muska jie galės naudoti kaip viena iš pasiteisinimų, bet net jei jis to nebūtu sakęs, jie vis tiek butu suradę kita asmenį kuri naudotu pasiteisinimui, kad ir visiškai nežinoma asmenį. Paprastai sakant, tokie žmonės nėra įtakojami visokių Musku ir kitu žmonių, jie patys pasirenka kuo tikėti. Jei asmuo sako tai ką jie nori girdėti, tai jie sakys kad tas asmuo yra mesijas ir atėjo išgelbėti žmonijos, jei asmuo sakys ko jie nenori girdėti, jie sakys kad tas asmuo yra šetono tarnas ir nori visus į pragarą nusitempti.
vazzy 2021-02-14 13:37
iš esmės pritariu, tačiau manau, kad jeigu jis aktyviai agituotų už skiepus tai šiek tiek pajudintų savo fanų bazę.
Shinigami 2021-02-14 14:09
Priklauso nuo to kas jo fanų baze sudaro. Nes mano minėtos moteriškės jei butu jo fanų bazėje ir jis pasakytu kad reikia skiepytis, ji iš kart pavadintu šėtonu kuris nori juos sučipuoti ir paliktu jo fanų bazę. Žinoma, dabar jo fanu bazę gali palikti tie kurie yra visomis keturiomis už skiepus. Tad klausimas kurių asmenų yra daugiau jo fanų bazėje? Ir kodėl jis turėtu propaguoti skiepus, jei jis pats yra antiskiepininkų bazėje? Geriausių atvejų jis iš vis galėtu nesakyti kurioje pusėje jis yra, bet tikrai neis aiškinti kitiems kad reikia skiepitis, kai pats nenori skiepitis.
vytautas50 2021-02-14 15:20
menten 2021-02-14 15:23
Čia tiesiog pažiūrėti į save iš šalies. Piktiniesi, kad žiniasklaida ir valdžia gąsdina, bet pats gąsdini pasaulio pabaiga, nors nėra jokių tai pagrindžiančių faktų. Autoironija?
iPienius 2021-02-14 15:50
vakcina nera kazkoks stebuklas. jei ir pasiskiepys, tai naudos is to bus nedaug. net ir po skiepu tu gali sekmingai ta virusa nesioti ir platinti. dabar gi labai kalbama apie besimptomius ligonius, kurie sekmingai nesioja virusa, bet patys nesuserga. jis gi sirgo pries kelis menesius. tikriausiai prasirgo labai lengva forma ir greiciausiai turi imuniteta, todel jam is skiepu nebus kazkokia nauda.
vytautas50 2021-02-14 15:56
immortallt 2021-02-14 17:31
Jei nesergi, tu ir platinti negali. Tik sirgti, nereiškia, kad simptomus jauti. Žmonių yra įvairių, vieni ieško patvirtinančių jų įsivaizdavimą pasisakymų/faktų, kiti ieško dievukų ir klauso viską, ką pasako. Paimti bobulka ir tikėtis, kad jinai Musk'o klausosi, tai galvoti, kad rusiška ruletė yra tinkamas žaidimas vaikams. Taip, skiepai toksai baisus dalykas. Šiandien gerą patarimą tokiems patariau. Nueikite į kapines, kuriose aktyviai laidojama buvo tarp 1900-1950 ir pasižiūrėkite kiek tada buvo vaikų kapų, ir kiek jų yra dabar. Na ir dar reikėtų prisiminti, kad tada 1-2 vaikai šeimoje buvo retas atvejis, o populiacija buvo arti dabartinės.
TadasBertašius 2021-02-14 17:34
Šitas geras. Labai gerai gelbstės žmonija rybinsim Pagrindinė vakcinos užduotis yra gyvybių gelbėjimas. Muskas, Roganas ir daug kitų mano, kad pavojus jų gyvybėms nėra didelis. Bet ar jų nuomonės ir pasirinkimai turėtų formuoti jūsiškius? Greičiausiai ne. Galbūt laikas ir išsamūs moksliniai tyrimai parodys, ar COVID-19 vakcina tikrai padeda formuoti bandos imunitetą iš išnaikinti šią ligą.
emexas 2021-02-14 18:43
Tiek daug ligu/virusu su vakcinom isnaikinta arba ant tiek uzgniauzta, kad jos nebekelia jokio rupescio, bet vistiek pilna idiotu abejojanciu vakcinos reikalingumu. Antivakceriai kazkodel ramiai perka maista parduotuvese, nepasidomeje sudetimi ar ten sveika ar ne... bet neduok dieve tu jiems vakcinos pasiulysi i vena susileisti per skrandi galima det ka nori, bet i vena jau baisu.. Arba bijo kazkas but uzcipuotais, bet is ranku nepaleidzia pacio moderniausiu cipo - telefono su 4G. Buti antivakseriu ir anti-5G salininku nera poziuris.. cia yra diagnoze idiotizmas elementarus
kestutisz 2021-02-15 08:58
Nieko jis specialiai neragino - neužsidėjo net hashtago twiteryje ir nuo to antivaxerių skaičiuos nepaklilo kaip kad buvo su bitkoinais/dogecoinais. O tai, kad baisimasi faktu, kad kažkas interviu uždavinėja, kažkokius politnekorektiškus klausimus, ir dar į juos atsakoma "neteisingai" (turima sava nuomonė) yra baisiau nei bet kokia pandemija. Nepateisina jokio "didesnio gėrio".
menten 2021-02-15 09:27
Pala, tai tu aiškini, kad negali būti vienos teisingos nuomonės (šiuo atveju) ir negali būti teisingo atsakymo. Bet tuo pačiu - kodėl kažkas turi teisę jį kritikuoti? Trūksta nuoseklumo. Man asmeniškai nerūpi toks politikavimas, ypač iš žmonių, kurie su medicina neturi nieko bendro. Musko reakcija buvo gana nuspėjama, jo tikslas - sumenkinti pandemiją, nes jam tai naudinga, todėl būtų keista, jei sakytų, kad skiepysis ir taip tarsi pripažintų situacijos rimtumą (kas supranta viešuosius ryšius, galėtų tiksliau pakomentuot). Labai daug tų COVID neigėjų yra verslininkai arba turintys tiesioginių finansinių interesų. Jie niekada neaukos pajamų ir nerizikuos verslu dėl svetimų gyvybių. Jei būtų jų valia, žmonės dirbtų po 16 val, be jokio sveikatos draudimo ir tokiomis darbo saugos sąlygomis kaip prieš kelis šimtus metų. Nes žmonių sveikata jiems paskutinėj vietoj, ir niekas nepasirūpins darbininkų sveikata, tik jie patys (valstybė irgi turi ribotas galias). Tai jei darbuotojams nerūpi jų sveikata - Muskui tuo labiau. Turbūt jam nebūtų sunkus sprendimas paaukoti kažkiek gyvybių dėl savo projektų (kurie jam tikrai atrodo daug didingesni ir svarbesni). Tiesiog taip yra gamtoje, kad kiekvienas kovoja dėl savo interesų. Ir laikui bėgant silpnoji visuomenės dalis įgyja daugiau teisių, Kažkada teko dirbti, siaunčiant raupams su 30% mirštamumu, o dabar dėl 0,5-0,8 % mirštamumo viruso žmonės turi teisę neiti į darbą. Čia nėra vienos teisingos ribos, tik politikavimas.
kestutisz 2021-02-15 10:10
Ok, turbūt pagavai, nežinau kiek yra tas "aršiai kritikuoti" :) O nuomonę taip, kiekvienas turi turėti teisę į ją, reikšti taip pat - tiek vakcinų fanatai, tiek antivaxeriai, tiek tie kurie tarpi ir elgsis grynai kaip jiem bus patogu (jokio ten "didesnio gėrio"). Bent kol tai daro žodžiais, o ne veiksmais bandydami priversti kitus.
immortallt 2021-02-15 10:31
Menten, pradėjai gerai, bet po to nusivažiavai. Verslininkai jau senai žino, kad nemotyvuoti darbuotojai dirbantys po 16 val. padarys mažiau nei motyvuoti per 6 val.. Ir ne tik kad su socialinėmis garantijomis, bet ir papildomomis socialinėmis garantijomis privatus verslas dabar jau darbina. Aišku, jei kažką gyvenime pasiekęs, bent minimaliai, o ne tokiame pačiame lygyje kaip šviežiai iš mokyklos mokinukas likai, ar net dar žemiau. Silpnoji visuomenės dalis dabar yra būtent darbdaviai. Darbuotojų trūkumas ir dar baudos už neįvykdytus įsipareigojimus klientams darbdavius visai spraudžia į kampą, ir net kai darbuotojai pradeda elgtis nepagarbiai, darbdavys turi nuolaidžiauti. Pvz. kasdien į darbą vėluoja 15 minučių, ir 15 minučių anksčiau išeina. Du kartus per valandą pertraukos po 5 minutes (priklauso po 1 pertrauką), ir čia omeny viskas kartu. Realiai gaunasi, kad darbuotojas atidirba ne 8 valandas, o geriausiu atveju 7 valandas, kas būtų dzin, jei padarytų tai, ką kiti padaro per 8 valandas, bet kiti tiek padaro per 4. Rezultatas - kiti darbuotojai santykinai gauna mažiau, kadangi atlyginimą diversifikuoti stipriai nepavyksta, kadangi jau pasiekia MMA dugną, nors šiaip galėtų vidutinį atlyginimą už nekvalifikuotą darbą gauti. Aišku ilgainiui tokio darbuotojo atsikratai, nes kenkia ne tiek tau, kiek kitų darbuotojų motyvacijai, kadangi alga mažėja lėčiau dėl tokių asmenų, kurie savo krūvio dalies nepaveža.
BishopaZ 2021-02-15 10:43