Billas Gatesas nenori, kad valgytumėte tikrą jautieną - kodėl jis ragina 100 % pereiti prie sintetinės mėsos? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2021-02-16 15:54
O tai pats Billas G. jau nebevalgo mėsos?
mindaugas.vaitiekūnas 2021-02-17 09:02
Kurį laiką valgiau tik paukštieną (vardan planetos). Bet žiūrėdamas filmą The magic pill (2017) supratau, kad kiek blogai buvau įsisavinęs informaciją (tiksliau jos trūko). Oi kaip gera buvo užsisakyti jautienos kepsnį Bilas geriau tegul ragina augintojus tuos gyvulius auginti natūralioje pievoje, o ne skatinti vartotojus pirkti dirbtinę mėsa, taip skatindamas dirbtinės mėsos augintojų pramonės šaką. Tas "technologinis progresas" pasirodo ne visada jau toks progresas
kestutisz 2021-02-17 11:54
Dunning-Kruger efektas - žmogus peršokęs nuo sėkmingo verslininko į teisingo gyvenimo guru jau labiau juokina nei verčia kažką susimąstyti. Reikia pirma kokią sektą įkurti, ten pasimokyti, o tada jau į plačias mases eiti.
Chevy 2021-04-22 10:23
O sintetinės mėsos pramonė labai "žalia"? Sintetika gaminama chemijos pramonės. Chemijos pramonės atliekos beveik visada toksiškos ir taršios aplinkai. Kiek būtų tokių atliekų ir kiek energijos suvartotų tokiai gamybai? O tokios mėsos poveikis žmogaus organizmui? Darosi baisu, kai milijardus užsidirbęs programinės įrangos srityje, pradeda save su svarbiausiu asmeniu planetoje. Jis ekonomikos, klimato, medicinos, socialinių reikalų ekspertas, dabar jau nori tapti ir žmonių maitintoju.
immortallt 2021-04-22 11:10
Drąsus komentuoti "chemiją", kai ryškiai nežinai kokia ta "chemija" ten naudojama, ir kas ta "chemija" iš viso yra. O tuo labiau žemės ūkio keliamomis problemomis. Viskas gražu tokiose šalyse kaip Lietuva, kai gyventojų tankis nėra didelis, bet yra tankiai apgyvendintos teritorijos, kur auginant gyvulius pievose, paklausos nepatenkinsi. Patys daugiausia vartojame kiaulienos-vištienos, ir į 1-2 savaitę nusiperkame jautienos. Šuo jautieną valgo kasdien, subproduktus žinoma. Jautiena iš laisvai auginamų jaučių. Bet lygiai taip pat tikiuosi greitai vystysis sintetinės mėsos auginimas, nes tai leis sumažinti stipriai poveikį aplinkai bei iš esmės iš viso uždrausti gyvūlių ūkius, kur jie susigrūdę, niekada nemato dienos šviesos ir pan., t.y. leisti gyvulininkystę tik sudarant gyvūnams jų gyvenimą nugyventi pakankamai gerai, ganantis/lakstant lauke, mintant žaliu maistu, o ne pašarais.
conjurer 2021-04-22 11:59
Na viskas priklauso nuo technologijos. Jei mėsa bus auginama mitozės būdu, taršos daug neturėtų būti, idealiu atveju daug mažiau resursų (cheminės energijos), kilogramui mėsos.
who 2021-04-22 16:12
Perėjai prie ketogeninės dietos? Dėl angliavandenių, jų normos viršija 100 kartų lyginant su žmonių ankstesne mityba, tai panašu į tiesą. Bet teisus ir Bilas, ateityje visiems išauginti mėsą bus prabanga, dar atsižvelgiant į gyvūnų laikymo ir egzekucijų sąlygas. Panašu į dirbtinį kraują vampyrui, bet mes ir esam vampyrai tik vartojam kitas dalis Mano idėja gauti reikiamas medž. iš augalinės kilmės produktų, bet dar negaliu pasigirti rezultatais, vis dar neatsisakau paukštienos.
immortallt 2021-04-23 15:00
Augalinės kilmės baltymus įsisavina bent 2x sunkiau, nei augalinius. Iš augalinės kilmės maisto negaunamos visos medžiagos, o ir gauti tas kurias galima, reikia gero planavimo. Valgant mėsą, tai paprasčiau. Taip pat mūsų platumoje, gauti kokybiško augalinio maisto, kuris būtų vertingas, ir kuriame būtų reikalingos maistinės medžiagos yra sunkiau, nei kokioje Indijoje. Jau nekalabant apie tai, kad indai naudoja daug prieskonių ir žolelių, kuriose būtent daug vitaminių, ineralų ir kitų medžiagų. Beje, kai intensyviai sportavau, ieškojau kaip pakeisti DALĮ mėsos į baltyminį augalinį maistą, kad paįvairinti racioną, ir vaikščiojau į kelis veganų ir žaliavalgių "mokymus". Tai juokindavo, kad labai dažnai kalbėdavo apie energijos gausą ir gerą nuotaiką, bet žmonės kalba kaip flegmos. Dar dažnai gaudavau atsakymą, kad žmogaus organizmui baltymai nelabai reikalingi, arba iš viso, kad baltymus organizmas gali pasigaminti, t.y. dauguma tų guru, kurie veda mokymus kaip būti vegetarais neišmano ne tik apie produktus ir pilnavertę mitybą atsisakant gyvūlinės kilmės maisto, bet net bazinių žmogaus medžiagų apykaitos ir kūno poreikių informacijos.
who 2021-04-25 00:07
Vasaros laikotarpiu buvau atsisakęs mėsos, tai skirtumas tik toks, kad po kokios sav. dingsta mėsos poreikis, o alkio jausmas atsiranda ne taip greitai. Dėl energijos, nebent lengvumo jausmas atsikračius kilogramų. Ir gal padeda jei kieno organizmas sunkiau virškina riebų maistą. Dėl raciono, tiesa, palaikyti balansą daug sunkiau, dėl šios priežasties nepavyko atsisakyti mėsos, iš esmės reikia turėti savo daržą, kad pilnai apsirūpinti produktais.
Benediktas 2021-04-25 08:40
Mėgstu mėsą, bet žiauriai gaila gyvūnų, auginamų bjauriose sąlygoses ir žudomų.
Skeptikas 2021-04-25 14:11
Geras programeris. Puikus biznierius. O dabar Mesijas, kuris išgelbės ir kurio turime nuolankiai klausyti. Tuo tarpu pats "dėjęs" ir kerta steikus ir hamburgerius iš Burgermaster, skraido privačiu lėktuvu į eko konferencijas ir dar pilna kitų nesąmonių. Geitsas vienas didžiausių žemės plotų savininkų su šimtais ūkių. Nekenčiu veidmainių pamokslautojų.
conjurer 2021-04-25 15:04
HardAxe 2021-04-26 09:48
Jis nepamokslauja ir neapsimeta šventaja Greta. Investuoja į pramonės šakas, kurios sprendžia esamas problemas. T.y. kažką kas mažna klimato atšilimą bei stumia į priekį sveikatos apsaugą trečiajam pasauliui. Pažiūrėk kiek resursų įdėjęs į kovą su maliarija. Ar čia veidmainystė? Kas tame blogo, jeigu startupai, norintis pagerinti pasaulį gauna finansavimą iš jo fondo?
immortallt 2021-04-26 10:14
Kad geriau suprastum, koks jis didžiausias žemvaldys - Karbauskis Lietuvoje valdo pusę tiek žemių, kiek Gates JAV per 14 valstijų.
Skeptikas 2021-04-26 18:28
Įdomumo dėlei pasidomėjau. Geitsas ~ 98 000 ha Karbauskis su visais savo giminaičiais ~ 25 000 ha Taigi Geitsas Karbauskį lenkia 4 kartus. P.S. Nesu nei Karbauskio, nei Geitso fanas. Šaltiniai: https://www.forbes.com/sites/arielshapi ... os-turner/ https://infogram.com/rkarbauskio-artimu ... 5d8855l6pe
VirtualGadget 2021-04-26 22:54
Japonijoj buvo , o gal ir tebėra draudimas valgyti mėsą. Toks draudimas kaip aiškinama atsirado dėl religinių sumetimų. Indijoj jei neklystu karvė arba jaučiai laikomi šventais ar kažkas panašaus. Musulmonai religiniais sumetimais nevalgo kiaulienos. Kitas įdomus dalykas nežinau kiek teisingas, kad dėl draudimo valgyti mėsą Japonijoj buvo išrastas mononatrio glutamatas, kurio suteikiamas skonis vadinamas umami. Dėl šio priedo yra įvairių nuomonių. Viena pusė sako, kad šis priedas nekenksmingas ir nėra taikomi jokie saugaus kiekio standartai JAV ir ES. Bet yra ir tokių kas mano, kad šie priedai gali turėti šalutinį poveikį. Čia kaip sako lazda gali turėti du galus. Ne retai deklaruojamos vertybės nesutampa su tikrove. Kad pagaminti maistą. Ar tu auginsi gyvūnus, ar tu auginsi augalus, ar iš žemės iškasi, viskam reikia naudoti energiją. Sumažės metano dujų vadinasi padaugės kažkokios kitos medžiagos. Kokia tai būtų medžiaga ir koks būtų jos poveikis galima tik spėlioti.
immortallt 2021-04-27 09:38
Skeptikas, Karbauskis ne tik per giminaičius turi, bet ir įmones, suskaičiavęs buvau 40k ha kažkur. Na nėra pusę, bet jau nebesvarbu. Aišku, gal klaidų padariau, nes info nėra daug ir nėra struktūruota. VirtualGadget, žiauriai primaišei. Draudimo valgyti mėsą tokio kaip ir nėra. Indijoje dėl religinių sumetimų žmonės nevalgo mėsos, o kurie valgo, nevalgo karvienos. Bet nereikia to sudievinti ar pan., tai išsivystė kultūriškai, ten visada buvo didelis gyventojų tankis, mėsa brangi, o karvė vertinga kaip pieno šaltinis. Musulmonų nevalgo kiaulienos, mes nevalgome žiurkių, krokodilienos ir pan.. Čia niekuo nesusiję su mėsos gerumu ar blogumu. Glutamatas išrastas pusiau atsitiktinai prieš vos ne 150 metų, daugiausia naudoja kiniečiai. Tiek japonai, tiek kiniečiai kapoja mėsą pilnu tempu, nuo žalios, iki bet kokiu būdu apdorotos. Glutamatą kinai vartoja iš esmės be saiko jau šimtmetį, lygtais neišmirė. Kuo tai susiję su mėsos auginimu - nežinau. Manančių ką nors visada yra. Pvz., yra manančių, kad testavimas iš nosies landos, nekišant giliai, imant mėginį eksperimentuojama su vaikais. Jie aiškina, kaip jie remiasi mokslu ir gydytojų informacija, realiai, haliucinacijomis ir išsigalvojimais. Spėlioti koks poveikis nereikia, galima paskaičiuoti. Poveikis aplinkai skiriasi, ar tu kasi anglį ir ją deginsi atvirame lauže, ar katilinėje efektyvioje, ar pasigaminsi iš to pačio kiekio žaliavų saulės ir vėjo elektrines, kurios gamins elektrą be papildomų žaliavų bent 30 metų. Viso gyvenimo CO2 kiekiai skiriasi bent 10 kartų, imant ilgesnį periodą, skirsis dar daugiau, nes perdirbama ~90% saulės ir vėjo jėgainių, taigi perdirbant 3-6 kartus mažiau taršos, nei naują gaminant. Geriau nelįsk ir nepainiok krūvos skirtingų argumentų.
VirtualGadget 2021-04-27 13:18
Tik be pykčių prašom https://www.youtube.com/watch?v=fdj8lQE-RaY
immortallt 2021-04-27 13:28
Nu kad mėsmalę klaidingos info primetei. Jei totaliai nesigaudai, tai kam privarai klaidingos info, ir dar kuri nelabai siejasi su tema, ir iš viso nėra "ir kas?".
AAA000 2021-04-27 13:39
nemokat lygint. jei padalint visa zemes sausuma is visu zmoniu skaiciaus, gaunam mazdaug 16 ha. tai va skaiciuokit kiek jie yra susigrobe is kitu resurso savo asmeniniams poreikiams tenkint... va cia yra atskaitos taskas, nelygybei ivertint. viskas butu gal ir nieko tokio - jei jie uz tai moketu adekvacius mokescius. kas yra teisingi mokesciai? jei tu valdai VIENAS maziau nei 16ha ir tave dar apmokestina kazkas uz tai - tai is esmes tu esi donoras. nu melziama avis. ir cia svarbu kiek tu sumoki kol esi iki atskaitos ribos, ir kiek sumoki jei esi virs ribos. jei tas mokestis yra didesnis uz verte ismokama per viena vidutini gyvenima - tai tu aplamai esi vergas, priverstas issipirkinet erdve kuria vaikstai. pvz per "zemes mokesti" pas mus ta riba yra kai virsija mazdaug 0,6-0,7%(nuo rinkos vertes), atsiranda legali vergove... virs donoro ribos moket turi, tik jei virsija norma. tada dar sazininga - nes susigrobima visuomenei kompensuoji mokesciu. bet kaip taisykle - legvatas turi dar. ypac mus melzia pvz turto valdytojai, kokie bankai kur turi lengvatas ir laiko sukaupe turta zemes sklypu pavidale. nes turi mokestines isimtis o mazi savininkai permokestinti. tokia valstybe su tokiom mokestinem tvarkom yra vergovine savo esme. FAKTAS! -------- 16ha be jokiu problemu ekologiskai jautiena tiektu 1 zmogui bet va jei atimt zeme ir visus sukist i vistines dezes (tipo i miestus), tada jo, kad tokie kaip bilas tenkintu savo poreikius, reikia kad vistos lestu tik grudus mesa per brangu tiekt. neapsimoka tiesiog. neliks nieko bilui tada... o dar vistos vegetarizmui neatsparios... nu tai irgi verta palaikyt tokias "idejas"