Atliekų tvarkymo centrų asociacija: neklaidinkite – rūšiavimo konteineriai skirti ne tik pakuotėms

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigun 2021-02-26 18:24
Man kilo kitoks klausimas. Kur mesti putplastį nuo stambios buitinės technikos? Galvočiau, kad į plastiko/metalo konteinerį. Bet kadangi jų skylė maža, tai ir susimaišiau - ar tai reiškia, kad vis tik neskirtas putplasčiui ar tiesiog turiu tą putplastį sulaužyt mažais gabalais, kurie jau tilptų?
Shinigami 2021-02-27 08:34
Čia jau nuo konteinerio priklauso kokia skylė. Pas mane, daugiabutyje, požeminiai konteineriai, tai tik stiklo konteineris su mažesne anga (jei gerai prisimenu). Buitinių ir plastiko konteineriai turi tokia pačia angą. Anksčiau buvo kaip čia nuotraukoje, tai taip pat tik stiklo konteineris turėjo mažesne anga, bet buitiniu konteineris buvo dėžė ant ratu, tai jo anga tokio dydžio koks ir konteineris. Todėl buvo didžiausia anga buitinių atliekų konteineriui. Dabar buitinių atliekų ir plastiko toks pats angos dydis ne abu požeminiai. Jei pirkai koki šaldytuvą, tai tas putplastis gali netilpti ir į dėže ant ratų. Todėl tikrai reiks sulaužyti ir padaryti mažesniais. Aš taip pat nežinau kur juos reikia mesti, tai metu į plastiko konteineri, nes visu pirma yra tik tris konteineriai: stiklo, buitinių atliekų ir visa kita. Į stiklą tikrai nemesi. Tai lieka tik buitinės atliekos ir bendras konteineris. Iš bendro konteinerio visos atliekos perrenkamos, nes jame viskas yra sumaišyta (popierius, plastikas, metalas), todėl net jei reiktu mesti į buitines, tai jį atrūšiuoti nebus sunku.
immortallt 2021-02-27 13:21
Į plastiką mesti. Skyles mažesnes daro, kad įmetus neišrinktą dėžę neužimtum 50% konteinerio vietos, kai išrinkus užimtų 5%.
AAA000 2021-02-27 22:05
siaip kokybiskai perrenka tik butent is tu "prarusiuotu" konteineriu. o va buitines perrenka arba autoimatizuotai, arba iskart siukslynan. tie konteineriai - pirmine atranka. kuria nemokamai atlieka dresiruoti zmones. --------- aplamai dabartine sistema gana beprasme. pati is saves. tai nera pilnutinis sprendimas. kad gautusi tvari ekologija. pvz vien stiklo yra kruvos rusiu. vertingiausias butelinis stiklas. o statybinis/langu - is esmes nevertinga perdirbimui atlieka. ji is esmes tegali tik smulkint ir paverst gruntu. reiktu keist i kokius nors kur eina perdirbt ar vertetu supirkt. plastikui reiketu placiau taikyt pampaline uzstato sistema. reiketu ir visokius kietus vakuminizuotus ipakavimus standartizuot iki supirkimo taromatais lygmens. visokius maiselius-ypac plonaplevelinius sudelius manau reiketu degint spec krosnyse. arba naikint kaip plastiko tipa. uzdraudziant. arba grizt prie popieriniu-aliuminiu dangu. medis - resursas nesunkiai atstatomas-atsistatantis. skarbonkes manau placiau galima butu naudot. aliuminis is esmes vienas is sprendimu ekologijai gerint. ant jo kaip pamatinio elemento net kuro energetika galima butu padaryt. kolkas vienintelis ekologiskas metalas tera tik gelezis, o galimetu ir aliumini masiskiau pritaikyt. butent politisku spaudimu. nes cia galo nebus tame siuksliu dauginime... o dar akumai dar masiskai ateina... bus visiskas pz