Nustokite sakyti, kad pinigai laimės neatneša - mokslininkai su tuo nesutinka

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2021-03-04 23:07
Patys iškėlė teiginį ir paskui patys jį paneigė: žmonėms reikia ne pinigų, o išsilavinimo, vandens, elektros, maisto ir viso kito. Jeigu visa tai būtų galima gauti įkeičiant į karvės pieną, žmonės, neturintys pieno, jaustų nerimą dėl tų pačių priežasčių. Be to pasitikėjimą savimi reikėtų skriti nuo "dėjau ant visų, nes turiu pinigų".
Vanduo 2021-03-05 00:55
Tyrimas nelabai vykęs. Negali lyginti visiškai nepasiturinčių ir turtingų. Kai žmogus neturi už ką pavalgyti ar apsirengti, ar kur gyventi. Tai jam tik pinigai ir galvoje, kad galėtų pavalgyti, apsirengti ir turėtų stogą virš galvos. Reikėjo lyginti vidutinių pajamų žmogų (kuris ir gali pasitaupyti ir paatostogauti) su turtingu. Prieš kelis metus buvo atliktas tyrimas JAV, kad žmogus kol neuždirba 75K per metus jaučia trūkumą. Pasiekus 75K arba virš, žmonės pinigai nebeturi tiek reikšmės. O 75K nepasakyčiau, kad baisiai didelės pajamos, kaip JAV.
immortallt 2021-03-05 11:46
Negalima imti visuomenėje esančio žmogaus, kurioje visi tiki, kad kuo daugiau vartoji, tuo yra geriau, ir sakyti, kad pinigai neša laimę. Tikslingiausia būtų paimti kokių civilizacijos nepaliestų genčių žmones, kurie neturi nei pajamų, nei jokio turto, kaip mes jį suprantame, ir tada palyginti su pasiturinčiu. Ir aišku imti ne vieną ar kelis žmones, bet bent po kelis šimtus. Tiesa, laimės suvokimas skirsis, bet apie tai ir yra kalba. P.S. įtraukiant ir mokesčius, įtraukus ir mokesčius, esu netoli jau 75k dolerių per metus - laimės neatnešė, norai išaugo ir tiek. Tiesa, Europoje mokesčiai pajamoms yra žiaurūs, tai gal čia reikia 120k eurų pajamų? Bet laimingas ne dėl pinigų buvau, ir tikiuosi liksiu. Tiesa, finansiškai mano atlikto darbo įvertinimas tikrai padeda pasitikėjimui savimi, savęs profesiniam įvertinimui.
conjurer 2021-03-05 12:14
Kaip yra pasakęs žymus filosofas Alfred Matthew, jei negali nusipirkti laimės, tiesiog ją išsinuomok.
vanduo4 2021-03-05 14:29
GNU 2021-03-06 11:57
Visiškai pritariu komentarams, nieko naujo tyrimas neatskleidė. Be to, jo apimtis milžiniška, o net neaišku kas jį atliko. Seniai žinoma, kad laimė susijusi su bazinių poreikių užtikrinimu, kai jie užtikrinti (esi pavalgęs, saugus, sveikas, turi stogą virš galvos ir nereikia jaudintis dėl ateities) pinigai įtakos beveik nebeturi. Net atvirkščiai, dažnai kuo daugiau pinigų turi, tuo sunkiau juos valdyti ir apsaugoti, taigi - daugiau nerimo ir mažiau laimes.
Darius995 2021-03-06 18:47
Priklauso nuo to, ką vadinsime laime. Jei laime laikysime malonumo potyrį, kylantį iš norų patenkinimo, tada viskas, ką parašėte, yra teisinga. Tačiau jei laime laikysime sąmoningą dabarties akimirkos suvokimą, suvokiant, kas tu esi ir kas nesi, ir tai, kaip tu reaguosi į šią akimirką, tėra tik tavo paties pasirinkimas, tai ši būsena su pinigų kiekiu susijusi tiek pat, kiek ir su žvirblių populiacijos pokyčiais, t.y. susijusi lygiai tiek, kiek pats pasirenki. Tokiu atveju laime pavadinčiau įprotį kiekvieną akimirką rinktis būti laimingu. Tam jokios išorinės sąlygos nėra būtinos - tik tavo paties pasirinkimas.
qriuqriu 2021-03-07 12:07
paskutine pastraipa svarbiausia