To dar niekas nesiūlė: išradėjas sugalvojo, kaip dėl koronaviruso išsitirti neįprastu būdu - smagi patirtis garantuota (Video)  ()

Išradėjas iš Nyderlandų Peteris van Weesas šiuo metu Amsterdamo priemiestyje, visai šalia koronaviruso testavimo centro, bando naują koronaviruso diagnostikos būdą – žmogus įeina į orui nepralaidžią būdelę ir iš visų plaučių rėkia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonėms, kurie ką tik išėjo iš testavimo centro, jiems iš nosies paimtas mėginys, toks trumpas stabtelėjimas P. van Weeso kabinete – tarsi gryno oro gurkšnis ir visai smagi patirtis.

Soraya Assoud planuoja vykti į Ispaniją, o tam reikia neigiamo koronaviruso testo. Štai kaip veikia testavimas P. van Weeso būdelėje: žmogus užeina į uždarą patalpą, įsijungia galingas oro valymo įrenginys, būdelėje sukuriantis oro sūkurį. Tai reiškia, kad pirmiausia patalpoje išvalomas oras. Tada užėjęs asmuo gali į valias rėkti, šaukti ar dainuoti.

Prieš tiriamam asmeniui išeinant, oras išvalomas antrą kartą. Tada iškvėpto oro dalelės surenkamos, pašalinama drėgmė, jos išmatuojamos nanometru. P. van Weesas sako: nors aptinkama labai daug dalelių nuo žmogaus drabužių ir jo iškvėpto oro, infekcija išsiskiria tuo, jog ją sudaro dalelių junginiai.

Procesas trunka maždaug tris minutes. Išradėjas mano, kad jo sumanytas testavimo būdas būtų naudingas šalia koncertų erdvių, oro uostuose, mokyklose ir biuruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()