Kanapių geriau jau atsisakyti? Naujas tyrimas parodė su kokiomis problemomis susiduria kanapes vartojantys pacientai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2021-03-11 10:39
Kvailų vertėjo išvadų kratinys iš paviršutiniškų stebėjimų. Negėda tuo užsiimti?
immortallt 2021-03-11 10:45
Iš straipsnio susidaro toks įspūdis, kad tuos kuriuos kankina migrena paklausė, ar migrena dar būna. Atsako būna, nes kanapės tik simptomus slopina. Tada palygina su likusia populiacija, kiek dažnai jiems migrena būna. Tikiuosi ne taip, nes jei šitaip, tai dar vienas "skiepai sukelia autizmą".
Monochamus 2021-03-11 12:16
Tiesiog kanapių preparatai labiau prisideda prie vaistų sukelto galvos skausmo. "Vaistų sukeltas galvos skausmas" yra reali diagnozė, toks skausmas dažna migrenininkų bėda, nes šie vartoja daug nuskausminamųjų ir dideliais kiekiais. Pastebėta, kad nuskausminamieji, jei jų poer daug, tai atsisuka priešinga puse: patys vaistai pradeda sukelti galvos skausmus. Taip pat pastebėta, kad ne visi nuskausminamieji šiuo atžvilgiu veikia vienodai. Pavyzdžiui vaistai turintys savyje kodeino (Lietuvoje populiariausias Solpadeine* vaistas) tokį medikamentų sukeltą galvos skausmą išvysto daug sparčiau, o kai kai kurie šiek tiek saugesni vartoti, pvz Nalgesin*. Jei tyrimai pasitvirtins, tai panašu, kad preparatai iš kanapių gali būti prie padidintos rizikos vaistų ir ant informacijos lapelių rašys, kad "negalima vartoti iš eilės daugiau nei x dienų", ką jau daro ant solpadeino. Tai tik tiek, o straipsnio antraštė tai kaip visada savam stiliuje... Man įdomu kaip tam žurnalistui negėda. * mano komentaras yra šiaip bendro pobūdžio, jokiu būdu ne patarimas kokius vaistus vartoti. Jei kamuoja galvos skausmai, vadovaukitės tik tuo, ką sako gydytojas.
Bruonius 2021-03-11 13:10
Roberto De Niro filma Vaxxed teko matyt?
immortallt 2021-03-11 14:39
Ne, neteko
Bruonius 2021-03-11 16:04
Siulau paziuret, laiko veltui neissvaistysi.
netelavivomakabi 2021-03-12 18:42
The film had been scheduled to premiere at the 2016 Tribeca Film Festival but this was the subject of public outcry and widespread criticism, particularly for allowing Wakefield to distribute his discredited theories.[34][35][36][37] Actor Robert De Niro, who co-founded the festival, initially defended the decision to show the film, writing on Facebook that the film was "very personal" to him due to him having a child with autism,[38] and saying that he hoped the film would open a dialog about the controversy.[38] But shortly before the evening of March 26 De Niro announced that the film would not screen, stating that consultation with other film festival representatives, and members of the scientific community, had led him to conclude that screening the film would not contribute to or further the discussion of the topic presented.