Ar COVID-19 pandemija padidino gimstamumą? Užsidarymas namuose turėjo kitokį efektą, nei galite pagalvoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZeroFM 2021-03-10 19:07
Reikia būti kažkokiu mokslininku kad tokį elementarų dalyką suprasti ... Koks gali būti vaikų bumas kai krizė į duris stuksena! Bedarbių 300k/20% berods. Čia bent kiek galvojančiam nė galvon nešautų kad vaikus pradėt tokioje situacijoje. Afrikoje, pietų amerikoje tai kaip dauginos kaip rabitai tai ir toliau taip bus.
House_of_gold 2021-03-10 19:54
Nepamirškim, jog jauni žmonės nenori vaikų ir dėl neįperkamo būsto ar kosminių nuomos kainų, kurio tikrai reikia norint auginti vaiką. Kas be ko, daugelis taip pat nenori vaikų dėl klimato kaitos ir tai yra populiarėjanti priežastis (daug kas praranda viltį, jog įmanoma išsaugoti planetą).
kestutisz 2021-03-11 10:47
Sakyčiau čia labai prasta "atmazkė" nuo sunkaus darbo ir tiek :) Nė vienas nusprendęs neturėti vaikų nė iš tolo neprilygs didžiausiem praieto šimtmečio 'planetos gelbėtojam" - Mao, Stalinui, Hitleriui ir pan ekologijos lyderiams. O šiaip prie straipsnio - šalia labai įdomu būtų pamatyti statistiką kiek sakyčiau gan dirbtinai sukelta krizė manomai išgelbėjo gyvybių prieš negimusių naujų. Nes na tikrai turėtum būti beprotis - sąmoningai sulaukti vaiko uždarytas dėžutėje - garantuotos problemos su sveikata ateityje.
immortallt 2021-03-11 11:08
Bedarbių statistika Europoje labai stipriai išpūsta išmokų. Nes jei pasižiūrėsite, dirbančiųjų skaičius beveik nepakitęs, arba pokytis sudaro mažiau nei 10% to pokyčio, koks nominalus įvyko bedarbių skaičiuje. Ką tai reiškia? Kad niekada oficialiai nedirbę (nedirba, dirba juodai ir pan.) prisiregistravo bedarbiais. Tą taip pat patvirtina augantis vartojimas tam tikrų prekių grupių, auganti NT paklausa, sparčiai augantys indėliai visame pasaulyje.
AAA000 2021-03-11 14:17
eilini syki nusisneki. pinigus per epidemija masiskai spausdina. ir jie iskart nuseda indeliu pavidale - nes tiesiog nera kur ju suvartot. tai nereiskia, kad ekonomika veikli. veiklos aiskiai sumazejo. tik rodo, kad dar gyvybinga. ir tai tereiskia, kad politikai sumazino atsakinguma - suda mala. kapitalo kaupimas terodo, kad epidemija vystosi i ekonomikos krize su ilgalaikem pasekmem.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-03-11 17:51
Su tokiu požiūriu šiukšles nors per balkoną pilk, nes nė iš tolo neprilygsi Tailando šiukšlynams "Sunkus darbas" (vaiko auginimas?) šiuo atveju sunkus bus tik tiek, kiek pats esi pasiryžęs jį paversti sunkiu. T.y. ar tikrai tas kaimo latras, gatavas užstatęs kokioms trims boboms vaikus, iš tiesų sunkiai dirbo? Jaučiu daugiau darbo buvo su pastatymu, o ne užstatymu