Alternatyva NASA „Gateway“? Kinija su Rusija sutarė drauge statyti kosminę Mėnulio stotį  (6)

Kinija ir Rusija ir toliau aktyviai bendradarbiauja kosmoso tyrimų srityje – ypač kalbant apie Mėnulio ir tolimojo kosmoso tyrimus, nurodė Pekino ambasadorius Maskvoje Zhang Hanhui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Abiejų šalių vyriausybių pavedimu Kinijos nacionalinė kosmoso agentūra ir [Rusijos] valstybinė kosmoso veiklos korporacija „Roskosmos“ turi baigti rengti ir pasirašyti Susitarimo memorandumą dėl bendradarbiavimo statant tarptautinę mokslinę Mėnulio stotį“, – ambasadorius sakė interviu naujienų agentūrai „Interfax“, kuris buvo paskelbtas antradienį.

Pasak ambasadoriaus, šiuo metu abi agentūros dirba prie jungtinio Mėnulio ir tolimojo kosmoso tyrimų duomenų centro įkūrimo.

Diplomatas pridūrė, kad Kinijos ir Rusijos bendradarbiavimas kosmoso sektoriuje turi ilgą istoriją ir kad abiejų šalių vyriausybės šiam klausimui skiria daug dėmesio. Pastarųjų 30 metų bendradarbiavimas apima tokias sritis kaip nuotolinis Žemės stebėjimas, Mėnulio ir tolimojo kosmoso tyrimai, skrydžiams į kosmosą skirtos elektronikos gamyba ir kosminių šiukšlių stebėjimas.

„Tradicinės Rusijos ir Kinijos liaudies draugystės stiprinimo dvasia atskleisime naują bendradarbiavimo potencialą ir toliau skatinsime praktines priemones, kad sąveika kosmoso srityje taptų pavyzdine dvišalio bendradarbiavimo kryptimi aukštųjų technologijų srityje“, – pažymėjo Zhang Hanhui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai (6)