Magnetinė superaudra, kuri sukėlė sąmyšį visame pasaulyje: kai kurie manė, kad atėjo pasaulio pabaiga, o atmosfera buvo tokia „įkrauta“, kad operatoriai atliko neįtikėtiną atradimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-05-05 14:34
Klausimas kas atsitiktu su saulės elektrinėm, konkrečiai su PV saulės moduliais, jei tai vėl pasikartotu? Visa ta PV panelių konstrukcija yra įžeminta, bet fejerverkų turėtu būti ir aišku sugestu viskas.
evaldosia 2021-05-05 18:20
atjunti saulės baterijas nuo inverterio, išjungti elektros tiekimą butui,išjungti telefoną ir kompą.kas bus įjungti, suges.
AAA000 2021-05-06 02:25
nemanau kad suges fotovoltas. greiciausiai transformatorines cia labiausiai nukentetu ir monopoliniai elektros tinklai. ismetytu visur automatika. cia elektromagnetine audra, o ne hipersviesos pliupsnis koks nors. visuomenei butu efektas kaip sakykim sniego-apledejimo stichines nelaimes. del neadekvataus nutaupymo - nespetu tiesiog zala atitaisinet.
radioaktyvas 2021-05-06 04:39
Nu va dar taip nesenai galvojau kaip reiktų valdyti energetikos tinklą saulės žybsnio metu ir atsakymas pasitvirtino atjungus nuo baterijos galėjo siūsti žinutes. Tai mūsiškiu varjantu užkrauti kruonio hae ir per centra reguliuoti tinklo darba. Tik šita opcija reikia įdiegti, nes dabar ji paleidžiama tik srovei sumažėjus tinkle, o čia esant neplanuotui pertekliui turėtų įsijungti vandens pumpavimui.
bahuriux 2021-05-06 14:50
Neatitiks generuojamai dažniai laiduose tų elektromagnetinių bangų su tinklo 50Hz. Tada telegrafas kai buvo tai turbūt neturėjo daug reikšmės nes veikė per rėles, tos rėlės ko gero veikė tiek nuo pastovios tiek nuo daug aukštesnio dažnio ir aukštesnės įtampos su didele tolerancija, žinoma su nuostuoliais solenoiduose (dėl sūkurinių srovių) ir fejerverkais jei laiduose generuojama įyampa buvo per didelė. Dėl PV modulių neiškepimo kodėl jūs galvojat, kad tokio galingumo mikrobangos?, ar tai kažkokio dažnio radio bangos neiškeps tų puslaidininkinių diodų aka saulės modulių. Juo labiau jie sujungti nuosekliai ir grandinės įtampa būna 400-1500V normaliom sąlygom. Tai kaip žiebs šitoks show neišgyvens manau nei jokia elektronika, nei įjungta, nei išjungta, nebent smarkiai ekranuota ir gerai įžeminta.