Meksikas grimzta greičiausiai per savo istoriją – grimzdimo mastai tokie milžiniški, kad nėra vilties tai sustabdyti (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2021-05-13 16:42
Nedaug skiriamės nuo mielių, tiek kad supranta, kad ragas jei vandenį pumpuosi, bet jį toliau pumpuoja, ir net nesistengia sumažinti realiai vartojimą, panaudoti tą vandenį, kurį dar gali 2-3 kartą, ar naudoti neribotą kiekį, o ką jau kalbėti apie lietaus vandens panaudojimą. Vietoje to, spėčiau miestą gali tiesiog visai apleisti, nes jei visa infrastruktūra pradės trūkinėti, į remontus kišti pradžioje dar bandys, bet kai pradės viskas trūkinėti greičiau nei remontuoji, o remontai kainuos brangiau nei naują miestą per 5 metus pastatyti, tai į viską numos.
kestutisz 2021-05-13 17:40
Na, žiūrint visokius ala history kanalus, tai tuose kraštuose yra tokia tradicija - išsiplėsti civilzacijai, o po to dingti :) Realiai net ne vanduo didžiausia problema, o šiaip visų urbanizacijų bėda - visiem susigrūsti vienoje vietoje. Nors šiaip pagalvojus ar dėl didesnio gėrio norėčiau persikelti į mažesnį miestą? Vargu. Priemiestį netoli darbo (nes na geroji pandemijos dalis - darbas iš namų visitek baigis) su mišku iš vienos pusės ir ežeru/jūra iš kitos? Taip, bet visi taip nori, vietos visiem neužteks arba vistiek tada gausis miestas:)
AAA000 2021-05-14 09:35
ner cia jokios problemos, seda visu pavirsium. infrastruktura pakankamai lanksti - lengvai nenutrukineja. o siektiek banguoti ar duobeti keliai - cia kasdienybe. viena kita technine avarija - iprasta irgi. ten kas gali nutikt baisiausio - tai jei labai daug momentinio lietaus iskristu ir apsemt masiskai idubas. susikaupiancioji problema. nu ir kelios bezdziones turetu tada prigert... cia kaip ir negeras dalykas visuomenes poziuriu - nu bet manau logiska pasekme KAI KURIU bezdzioniu veiklos ir noru. buhalterinio mentaliteto. jei planuot i ateiti - gali kvartalais isgriaut ir uzvezt zemiu. arba prasigriaut linijas lietaus grioviams. elementarus strukturinis planavimas. kaip Paryzius pasidare 300 metu atgal... arba daro kokia Barselona pvz. apsisyko matai per daug sutankintos bezdziones... turim ir Lietuvoje tokiu paciu narvelinio-kibirinio-laktinio mentaliteto bezdzioniu sociai. kur nesupranta kad galima priimt geroves standarta ir nenuleidinet karteles zemiau plintuso. cia psichologine liga ir tiek. tegu miestieciai pavaiksto pas psichiatrus pasigydo nuo buhalterizmo priepuoliu tipo nuo zemes nusedimo jiem lygsvara, miegas sutrinka? ar kas? tokio lygmens problema ir Vilniuje yra - ignoruoja vidines bezdziones nemokamo parkavimo aiksteliu akivaizdu trukuma. kuriomis patys ir naudotusi. jau daug metu... taupo - nes buhalteriskai nauda atseit. nu lygiai tas pats susikaupiamoji problema. reikia daugiau aiksteliu - tai dar stato apvaziavimus, viadukus ir dusta rekimais paskui... elementariai savo sudu nesutvarko, o apie Meksika dar kazka bando buhalterizuot... pasaulis matai kaltas del to, prievarta primete sudmiesciu bezdzionems koncentruotis
Talkatif 2021-05-14 16:17
Kai zakarausko rasistine retorika bandai kažką neva protingo suregzt. Buduliu subrendęs intelektualu nei per kur netapsi.
VirtualGadget 2021-05-14 18:17
Požeminius vandens telkinius aš įsivaizduoju kaip vandenynus. Pasėmei kibirą tai ir nepastebėsi kiek ten nuseko. O vandens srovės po žeme pastoviai juda. Pastovus požeminių vandens srovių judėjimas plauna ir kitaip veikia uolienas. Po žeme vyksta ir kitų uolienų judėjimas. Įvairūs ugnikalnių išsiveržimai ir kitokie dalykai sunkiai prognozuojami kai kuriuose regionuose. Nemanau, kad Meksikoj miestų grimzdimas galėtų būti susiję su žmonių vandens vartojimu. Yra vietų žemėj kur aktyvus žemės gelmių procesai iššaukia drebėjimus ugnikalnių išsiveržimus. Apsisaugoti nuo to teoriškai galima. Bet praktiškai retai kada imamasi priemonių. Japonijoj tai reiktų namus statyti su kokiais oro balionais, ar kokiom skraidyklėm, o gal kokiais laivais. Vien kaip pagalvoji, kad šalis įsikūrusi ant vulkaninės kilmės salynų. Bet ar kas nors dėl to jaudinasi ?
AAA000 2021-05-14 18:26
ten kitokio principo sedimas. del nusausinimo. panasiai kaip Olandija ir Danija - pastate dambas pajuryje ir ispumpavo vandeni. ir seda gruntas zemyn, nes sudziuna ir sukrinta. Mexike ten buvo ezeras, o jie vandeni VISISKAI issiurbe gal virs 120-140m lygmens po zeme. auksciau vandens isvis nebera. ir nesustoja siurbt. dar gilyn lenda. tai ir sukrinta zemyn visa teritorija isskyrus kalnus. Europoje tiek nesiurbia - tik pavirsiu nusausina - bet ir tai sukrenta tos pelkes zemyn net po 5-10 metru. upes tenka iskelinet aukstyn kad i jura iteketu ir Europoje padaro. o ten nieko net nedaro - tik straipsnius rasineja. Europoje verkia kad vandenynai kyla ir dambas uzsikniso aukstint persistenge irgi... vnz zemi pajuriai (pvz Latvija) ir Mexikas - geriau buto nepirkt
immortallt 2021-05-15 09:48
Jo, nemanau, kad žmogaus veikla gali turėti įtakos Kaliforniją pasižiūrėk. Ir taip, mokslininkai tokie durni, kad vulkaninio aktyvumo nepastebės.