„Tesla“ užpatentavo naują saugumo sistemą, kuri pasirūpins, kad vairuotojas ir keleiviai laikytųsi paprastos taisyklės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZeroFM 2021-05-11 17:57
Padėsi sunkesnį daiktą ar augintinį ir turėsi DIRŽA segti pirkinių maišui ar augintiniui ;D
tomas_vaitkevicius 2021-05-13 00:10
Iš tiesų galima pridėti tiek elektronikos, kad sistema tik žmogaus dydžio ir svorio manekeną atpažintų kaip žmogų. Bet ar Jūs tikrai norite, kad inžinieriai žaistų su jumis hide&seek? Mašinos kaina nuo gamyboje papildomai panaudotų technologijų juk tik augs.
ElniaRagis 2021-05-13 10:07
true story, nekartą teko sprake susidurt su panašia problema (vw polo), kai pradeda pypsėt, ale keleivis neprisisegė saugos diržo, nors ten buvo tik mano, kad ir posunkė, bet ne žmogaus svorio, kuprinė
tomas_vaitkevicius 2021-05-13 13:07
Kai žmogus atsisėda ant automobilio sėdynės, sėdynę jis spaudžia mažesne jėga nei pats sveria atsistojęs dėl ant grindų padėtų kojų ir į atlošą atremtos nugaros, todėl sėdynėje integruotas vienas jutiklis fiksuos mažesnį svorį, kuris gali būti lygus ant sėdynės padėtam daiktui ar augintiniui. Išradimo patente aprašyti papildomi jutikliai užtikrins, kad būtų fiksuojama ir į atlošą atremta nugara - šitaip atsiremti gali tik žmogus. O jutikliai ant saugos diržo parodys ar diržas liečia kūną iš priekio ir ar žmogus yra prisisegęs. Gaminant pilną sistemą papildomai tektų pagalvoti kaip identifikuoti kūdikio lopšį ar vaiko kėdutę ir ar jie yra tinkamai prisegti.