Naujas tyrimas atskleidė, koks siaubas dedasi socialiniuose tinkluose: vos keli antivakseriai išplatina net 65 % melagingo turinio - kas jie tokie?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darius995 2021-05-25 19:12
Siaubas - gan konkretus, nors ir subjektyvus reiškinys. Ar galėtumėte pateikti turinį, labiau atitinkantį antraštę: pvz statistinius duomenis, kokiam procentui žmonių visa tai sukėlė siaubą, kaip tas siaubas pasireiškė, kokiai siaubo apimtųjų daliai užgniaužė kvapą taip, jog teko juos prijungti prie kvėpavimo aparatų ir covido statistikos?
menten 2021-05-25 19:52
Apgailėtina tyčiotis iš kitų žmonių kančios. Aišku, tu to COVID pacientų nematęs, tai tiek supranti kaip kiaulė apie debesis.
Darius995 2021-05-25 20:35
Jei teisingai suprantu, Jūs atstovaujate siaubo pagautuosius? Kad mandagumas užgniaužtas - jau pastebėjau. Papasakokite, prašau, apie kitus požymius.
immortallt 2021-05-25 20:36
Traukti atsakomybėn, ir jei negali pagrįsti savo teiginių, tegul atlygina valstybėms nuostolius dėl prarastų gyvybių. Kadangi sumos susidarytų astronominės (ir astrologinės jau galima sakyti), tai kalėjimo iki gyvos galvos. Na po to kai visų atsiprašinės, prisipažins tai darę iš egoistinių paskatų, pasiskiepys ir 10 metų patys paneiginės visus savo melus, paleisi į laisvę. Daugiau tokių trolių neatsirastų.
conjurer 2021-05-25 21:06
Na kaip negali pagrįsti savo teiginių. Kartais teiginiai būna tokie netikslūs, kad ir paneigti jų negali. Na kaip su tūkstantmečius trunkančiomis religijomis. Ir taip, religijų praktikos pražudė daugiau žmonių nei epidemijos, ypač kai tos praktikos nesutapdavo su modernia higiena. Taigi jei taip jau kardinaliai nori daryti, pradedam nuo popiežiaus, ir sodiname jį iki gyvos galvos (tik ne vatikane, nes ten ir taip jis sėdės iki mirties). O gal geriau iš kart ant laužo, kartu patikrinsim ar jis nėra ragana. Be to trolių nepašalinsi, jie iš interneto. Net jei gali atsekti žmogų, gali išsiaiškinti kad jis sėdi kur nors už uralo, ir naudoja krūvas VPN. O čia turime tik vietinius trolius kurie atkartoja tai kas populiaru užsienyje. Be to gana prisiknisinėti prie paprasto žmogaus. Mokėk mokesčius nesukčiaudamas. Nedaryk to, daryt tą. Išjunk lemputę, nes žudai planetą. Taip sako turtingi žmonės neturtingiems, versdami visą kaltę ant jų, kol patys daro atvirkščiai. Patys socialiniai tinklai stumdo šitą turinį, kaip apmokėtą reklamą. Reikia bausti juos, tada sprendimai bus taip greit suprogramuoti, kaip youtube autorinių teisių filtras. O tie keli scameriai ras kitų, bet turbūt mažiau efektyvių kanalų platinti savo alternatyviai medicinai.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-05-25 21:20
, o čia kiekvieną reikėtų traukti atsakomybėn, kuris negali pagrįsti savo teiginių? Neabejoju, kad įstatymų leidėjų gretose irgi tokių pilna Nors suprantu skiepų naudą ir esu tikras, kad jie veikia (bent jau statistiškai didžioji dalis), bet taip pat save priskiriu prie tų žmonių, kurie jaučiasi iš prigimties laisvi ir patys gali nuspręsti nori skiepytis ar ne. Tad iš principo esu antivakseris - esu nusistatęs prieš skiepus. Na bent jau šiuo konkrečiu atveju žiūrėdamas iš savo amžiaus perspektyvos. T.y. leisk organizmui pačiam su tuo susidurti ir susitvarkyti - tai jį užgrūdins labiau nei skiepas ar stebuklinga tabletė. Rizika likti suluošintam ar apskritai nebepakilti? Žinoma, kad yra! Yra rizika susirgti vėžiu, bet žmonės rūko. Yra rizika būti partrenktam automobilio, bet žmonės vis tiek eina per gatvę. Rizika susigadinti sąnarius, bet žmonės vis tiek bėgioja. Gyvenimas yra rizika, o mirtis yra neišvengiama!
procc 2021-05-26 07:41
O kas dedasi kai vakseriai kabina makaronus?
HardAxe 2021-05-26 10:02
Nieko baisaus. Tada dingsta tokios lygos kaip raupsai, o stabligė tampa žinoma tik iš skiepo pavadinimo, bet ne artimujų patirties.
immortallt 2021-05-26 10:12
Skirtumas tarp kiekvieno, kad šitie 12 asmenų tai daro tikslingai, tai yra ne nuomonė, o kryptinga veikla. Jei jau užsiimi kryptinga veikla, įrodyk savo argumentų tiesą. Tas pats dabar ES galioja ir dėl reklamų, kai yra krūva teiginių, kuriuos pirma turi įrodyti sertifikatais ir laboratorijų tyrimais, o ne užsimanai ir sakai, kad prailgina gyvenimą 20 metų. Dauguma mitų apie skiepus šiaip nesunkiai paneigiami.
kukulis4 2021-05-26 10:39
Tamsta renkiesi loterija. Covid'o atveju tai pakankamai saugu. Ar rinktumeisi loterija neiskiepyt,tarkim, nuo stabliges, kur mirstamumas gali siekti ir 70%?
kestutisz 2021-05-26 11:41
Kuo labiau stengiamasi "demaskuoti" antivakserius, tuo labiau jiem prijaučiu :) Juolab dažniausiai jie yra (na, bent žinomi vietiniai) tie kurie šiaip jau skiepijasi, bet nenori būti bandomaisiais triušiais - taip, jie nachališkai (savo galva, ne pagal tv) patys renkasi to noriu, o to ne (arba palauksiu - kol kiti normaliai ištestuos savo kailiu). Ir tai yra kur kas geriau nei visi tie pionieriai stovintys eilėse neaišku ko :)
kestutisz 2021-05-26 11:47
Tai žinoma, jei tai akivaizdžiai naudinga man tai skiepysiuos. Nors tas 70% tai hm, netikiu kažkaip kad tokiais kiekiais mirdavo iki skiepų išradimo - net po mūšių kur sunku būtų įsivaizduoti sterilią žaizdą kad būtų kritę tiek net lengvai sužeistų girdėti kažaip neteko :)
menten 2021-05-26 12:01
Koks skirtumas kai kalbama apie tokias ligas, kurios neplinta tarp žmonių. Būna tokių pacientų, kurie atsisako kraujo perpylimo arba vėžio gydymo, bet čia žmogaus pasirinkimas. Daug daugiau aistrų kelia tokios ligos, kuriomis gali užkrėsti aplinkiniai (ypač tokios kurios nepriklauso nuo žmogaus elgsenos ir galima užsikrėsti visiškai atsitiktinai, pvz. ne ŽIV arba sifilis), bet čia daugiau politiniai klausimai ir tai aiškiai matosi, kai dauguma pateikia politinius argumentus.
immortallt 2021-05-26 12:16
Akivaizdžiai naudinga tau - o tau nebūtų problemos, jei nuo tavęs kažkas užsikrėtęs numirtų? Tėvai ar seneliai, draugų tėvai/seneliai? Omeny miegotum ramia sąžine ir nė kiek savo poelgių nesigailėtum? Kitas dalykas, "užsigrūdins organizmas", net ir jei esi pakankamai jaunas ir mirties tikimybė maža (bet jinai yra), tačiau apie ką nelabai kas kalba ir mažai informacijos - šalutinis ligos poveikis liekantis visam gyvenimui. Tėvas mano dar iki 55 metų, prasirgo taip, kad be 5 minučių ligoninėje ant deguonies aparatų. Praėjo jau pusę metų, plaučiai pažeisti likusiam gyvenimui. Jei anksčiau fiziškai aktyvus buvo, tai dabar trūksta oro kiek daugiau pajudėjus. Skiepų dar nebuvo, ir būtų pasiskiepijęs pirmas eilėje prieš susergant. Iš jaunesnių, bendraamžis, nesenai 30-ties sulaukęs, palaidojo tėvą kuriam 65 nebuvo nuo COVID, pačiam irgi kvėpavimas apsunkęs - pažeisti plaučiai visam gyvenimui.
HardAxe 2021-05-26 12:31
Tai nuo visų ligų grūdinkis. pvz tymų, hepatito, živ, encifalito.
immortallt 2021-05-26 12:36
Bakterinių susirgimų, pvz. plaučių uždegimo, infekcijos.
kestutisz 2021-05-26 12:51
Ne, tas "dėl didesnio gėrio" manęs neveikia. Tuos kur rizikos zonoj tai ir įkalbinėkit (bet tik įkalbinėkit, per tv reklama pvz yra maximumas, o ne idiotiški pasai) skiepytis, kodėl pvz reikia įtikinėti mane (ar kitus kurie to nenori, arba bent aš tiksliau visai nenoriu pats būti ta jūrų kiaulyte - kol yra pilna kitų, kai va po dešimtmečio matysiu aiškias tikimybes tai būtinai pasiskiepysiu, suderinsiu su kokiu erkinio encefalito skiepo atnaujinimu pvz)? Tas prievartinis "gėrio nešimas" ko gero erzina labiau nei pati pandemija, neskaniai kvepia sovietų sąjunga. Juolab kaip ten su senais žmonėm - kur daugiausia buvo mirčių? Globos namuose?
sub 2021-05-26 13:11
Manau iš dalies taip, reikia traukti atsakomybėn. Jei žmogus teigia kažką, ko negali pagrįsti kažkokiais faktais, statistika ar tyrimais, tai kam teigti išvis? Nes dabar viešoj ir socialinėj erdvėje yra per daug žmonių kurie sau leidžia teigti bet ką, nepgrįsdami to faktais, ar kitais būdais, taip įtakodami kvailesniųs žmones, kurie neturi kritinio mąstymo ir nesumąsto skleidžiamą dezinformaciją reikia tikrinti.
kestutisz 2021-05-26 14:29
Skamba kaip distopinis scenarijus - na ten 1984, Equlibrium ir milijonai kitų senarijų - tik viena teisinga/politiškai patvirtinta nuomonė ir jokio galvojimo savo galva bei žinoma bausmės už bandymą tą daryti :) Kuo daugiau oficinioziniai kanalai sūdys tik vieną nuomonę, be jokių diskusijų su "neteisingais" žmonėmis (tikrai nesuprantu kodėl tokių debatų nėra LRT eteryje?), tuo labiau augs alternatyviniai informacijos kanalai. Nes žmogus negali gyventi informaciniame vakuume (oficiozą natūraliai atstumia, nes tai virsta šlykščia propaganda, o kitoje pusėje bus irgi tik kitokia nuomonė - bet ji "fainesnė" vien todėl, kad neoficiozinė).
Dannas3 2021-05-26 14:49
dar galima pridėti, kad pvz ispaniškas gripas labiausiai šienavo žmones su stipria imunine sistema.