Dubajuje ežerai atsiranda kone pernakt, o įspūdingos jų formos traukia smalsuolius iš viso pasaulio (Video)  ()

Saulei jau slepiantis už horizonto į priekį rieda galingų džipų ir kuklesnių sedanų vilkstinė. Automobiliai juda Dubajaus pakrašty plytinčios Al Qudra oazės kryptimi. Plieskiančios saulės nuraudonintas dangus atsispindi dykumoje įsiterpusių milžiniškų ežerų paviršiuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent šie vandens telkiniai beribių smėlynų platybėse ir traukia tuos, kurie čia vyksta. Žmonės čia iškylauja – tiesiasi pledus ir statosi sulankstomas kėdes. Jie, aišku, nepraleidžia progos nusifotografuoti.

Al Qudra oazė – tai žmogaus, o ne gamtos tvarinys. Šioje oazėje – galybė dirbtinių ežerų, supamų iškilių smėlio kopų, aplink kuriuos būriuojasi vietovei būdinga gyvūnija. Dubajaus gyventojai čia kuo puikiausiai pasiilsi ir atsipalaiduoja.

Oazę lanko ir turistai, o 2018-uosius būtų galima pavadinti jos, kaip turistų traukos objekto, populiarumo viršūnės metais. Būtent tada čia atsirado dar vienas ypatingas ežeras ir būtent jis masinte masino kelionių entuziastus.

Kone pernakt oazėje atsivėrė du vandeningi tvenkiniai, kurių forma – dvi susiglaudusios širdys. Žvelgiant iš viršaus, tos širdys atrodo pakibusios virš žodžio „Love“ (meilė) – atitinkamai susodinant augalus smėlyje suformuoto užrašo. Taip gimė Meilės ežeras („Love Lake“), žmonių iškart pamėgtas dėl nuošalumo ir dėl pakrančių grožio – augalų ir gyvūnų simbiozės.

Su karališkąja šeima suderintas projektas

 

Jokiu būdu neperdėtume, jei pasakytume, kad šitas ežeras – viena iš tinkamiausių vietų net patiems karaliams. Bent kartais čia tikrai pavyksta pamatyti „Mercedes-Benz“ G klasės automobilį su numerio ženklo lentele, ant kurios puikuojasi vienetas. Ši transporto priemonė, žinia, priklauso šeichui Mohammedui bin Rashidui Al Maktoumui, Jungtinių Arabų Emyratų viceprezidentui ir Dubajaus valdytojui.

Labai stebėtis tikrai nėra ko: juk šeicho nuotraukų Al Qudra apylinkėse – kiek tik nori, o apie Meilės ežerą pasaulis sužinojo per jo sūnų.

Sheichas Hamdanas bin Rashidas Al Maktoumas, Dubajaus kronprincas, apie dar vieną turistų dėmesio vertą objektą pranešė 2018-ųjų lapkritį ir tai padarė labai paprastai – per „Instagram“. Iš viršaus nufotografuotų persipynusių širdžių pavidalo tvenkinių vaizdas sukėlė tikrą sensaciją Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Tokią reakciją, žinoma, lėmė naujienos netikėtumas: ežerai, kaip jau minėta, prasivėrė kone pernakt – apie vykdomą projektą žinojo visai nedaug žmonių.

 

Tiesa, netikėtumo efektas – viena iš plano dalių. Kaip sakė šeichui Mohammedui bin Rashidui Al Maktoumui pavaldaus inžinierių biuro atstovas spaudai, 2018 m. kovo 11 d. pradėtas vykdyti statybos projektas buvo nuo pat pradžių laikytas paslapty.

„Projektas buvo vykdomas labai diskretiškai, siekiant įtraukti kuo mažiau žmonių iš pašalės. Viso to tikslas – pateikti pasauliui siurprizą“, – sakė jis.

Mėnulio ežeras šį balandį

Tik nemanykite, kad su Meilės ežeru Dubajaus siurprizai išsisėmė.

Kiek anksčiau šiais metais netoli ką tik aprašytų tvenkinių atsivėrė dar vienas mėnulio pjautuvo formos ežeras. Jo atsiradimas beveik sutapo su ramadano pradžia. Apie šį ežerą visuomenė sužinojo iš vaizdo įrašo, paviešinto vietos fotografo „Instagram“ puslapyje. Žmonės ir vėl patyrė staigmeną.

 

Suprasti, kodėl prie ežerų plūsta keliauninkai, tikrai nesunku. Nukakus į dykumą nebesimato Dubajaus kontūrų. Prie tvenkinių galima ramiai leisti laiką stebint paukščius ir iškylaujant. Tai puikus poilsis nuo miesto triukšmo ir chaoso.

Beliko perspėti: nė nemėginkite vykti prie Meilės arba Mėnulio ežero transporto priemone su dviem varančiaisiais ratais. Atminkite – jų turi būti visi keturi, kitaip jūs rizikuojate rimtai įstrigti, o tada kviestis į pagalbą prie tvenkinių iškylaujančią šeimyną.

Visa laimė, kad draugiškai nusiteikusių žmonių prie ežerų tikrai netrūksta, todėl net įstrigimas gali tapti ne daugiau nei smagiu nuotykiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(8)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: