Visų laukė šokiruojanti staigmena, kurios tikrai nesitikėjo – niekam nežinant buvo kremuotas radioaktyvus žmogus: ar tai pavojinga? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Omikron 2021-06-08 18:18
Tiek Lu177 half-life 6 dienos, tiek Tc99 half-life 6 valandos. Uzterstumas gal ir didesnis del tokio aktyvaus elemento bet nebent pastoviai tokius palaikus degintu nematau problemu. Labai gaila kad nepaskelbe rezultatu matavimu, nes speju skirtumas mazesnis nei pakilus i keliu kilomentru kalna
conjurer 2021-06-08 18:37
Kad deje pavojingiausi izotopai ir yra su trumpu pusamžiu. O deginimas priveda prie to kad jie išsiskirsto po aplinką, ir yra tikimybė įkvėpti. Nežinau kiek sievertais tai gautūsi, nes neaišku kokia dalis išsiskirsto ir kur. Jei keli gramai, ir aukštas kaminas, spėju poveikis aplinkiniams labai mažas. Bet apskritai deginti medžiagas kuriose yra izotopų su trumpais pusamžiais nėra gera praktika.
ciobrelis 2021-06-09 18:13
Žmogui į veną suleidžia ir jį pagydo. O čia sudeginti blogai.. Tai ką galvoti apie atomines elektrines, kurios xenoną ir kitas „šviečiančias“ dujas išleidžia... Kurių įkvėpus mirtum kažkada nuo vėžio.